Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Svettig guide till Båstad

Att Båstad förknippas med tennis är ingenting nytt. Men det finns fler sporter som blomstrar i området. Här är en svettig guide till Båstad, utformad för dig som gillar att använda dina muskler även när du är på resande fot. 

Padel – febern som inte ger med sig

Padel har tagit världen med storm, och Båstad är inget undantag. Här finns många banor, både inomhus och ute, som lockar spelare. Gillar du havsutsikt är banorna vid Norrviken ett hett tips, och om du vill vara mitt i händelsernas centrum kanske banan vid Båstad hamn är ett bra alternativ. Största padelhallen med både inom och utomhusbanor är Centralen vid stationen. Även i Malen finns utomhusbanor och flera av golfklubbarna erbjuder numera även padelbanor. Vem du än är kommer du att hitta en bra padelbana någonstans på Bjärehalvön.

Tennis – klassikern i Båstad

I snart hundra år har tennis varit en del av vardagen och livet i Båstad. Glöm överklassryktet och snobbstämpeln, och sudda ut bilden av att alla spelar på den ikoniska centercourten mitt i byn. Tennis är en folksport på Bjärehalvön och banorna att hyra är många. Från Båstad Sportcenters stora året-runt-anläggning till grus i Förslöv, undangömt i Grevie och strandnära i Hemmeslöv – här finns ett rejält utbud tennisbanor

Landsvägscykling – nytt och populärt

Fina slingrande vägar, många höjdmeter och vackra vyer. Där har du svaret på varför Bjärehalvön har blivit en destination för landsvägscyklister. I stora grupper dyker de upp framför allt på helgerna, men vägar och vyer finns kvar alla dagar i veckan. Tips på rundor hittar du här. Banvallen, den gamla järnvägen som nu är en asfalterad gång-, cykel- och ridled, är en strålande transportsträcka om du vill undvika biltrafik delar av din tur. 

Gruppträning – stort utbud

En rad gym som erbjuder gruppträning finns i Båstad. Bland annat Friskis & Svettis med bland annat cirkelfys och spinning samt Hälsostudion med tabata, utefys och mer. Du hittar även mer nischad gruppträning hos exempelvis Fascia Center (pilates, kondition & styrka och mer) och Shala Hala (traditionell & modern yoga). Samtliga erbjuder sommarkort och/eller möjligheter till drop-in om du är på tillfälligt besök. 

Löpning – oändliga möjligheter

Med en lång kuststräcka, flera naturreservat, härliga skogar och varierad terräng är Bjärehalvön perfekt för löpning, vare sig du föredrar asfalt eller stigar under löparskorna. Om du ger dig ut på egen hand är vandringslederna ett hett tips. Här finns några tips för olika årstider. Vill du istället träna i grupp kan du göra det med exempelvis Trailrunning Sweden, Löparglädje eller Hälsostudions löpargrupp.   

Mer om träning på Bjärehalvön

Annons

Vandring

Vandringspaket – Hotell Hovs Hallar

Omgiven av hav och storslagen natur är Hotell Hovs Hallar det självklara valet för vandrare.

Annons

Restaurang

Restaurang Sand

Hotel Skansens restaurang Sand bjuder på livfull atmosfär, modern matlagning och utsikt mot havet.

Annons

Restaurang

Restaurang Riviera

Miljön är lyxigt tillbakalutad. Perfekt för en stilla frukost, en skön lunch och god middag.

Annons

Se & göra

Väderötrafiken

Väderöbåtarna: Smidig resa till Hallands Väderö på 20 min. Kiosk, äventyr, extra turer sommartid.

Annons

Restaurang

Pepes Bodega, LOFT & Papas restaurang

Restaurang, bar och nattklubb vid stranden i Båstad sedan 1991. Här njuter du av maten & atmosfären.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!