Magisk cykling
à la Bjärehalvön
Sveriges Mallorca

Liksom på Mallorca så kan Bjärehalvön erbjuda fina vägar i böljande landskap, magiska vyer och läckra smakstopp. Höjdskillnaderna är förstås inte lika stora, men testa att köra någon av backarna uppför Hallandsåsen ett par gånger så blir även den mest fysiskt krävande nöjd. Variationen i naturen är enorm, från trolska bokskogar till öppna ängsmarker och glittrande hav.

 

Hem/ Sport/ Cykel

10 utmanande landsvägsrutter!

Visa mer

På sommarhalvåret är Vallåsen Bike Park platsen för utförscykling, här finns downhillpark med sittlift. Det finns leder från mycket enkel till svår.

Visa mer

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Buktenbanan slingrar sig fram i tallskogen och längs med Lagans vatten. Det finns två skyltade genvägar, du bestämmer själv hur långt du vill cykla.

Start och mål är vid entré Hökafältet. Där finns det parkering, toalett och grillplats. Banan korsar motionsspår, cykelled och bilväg – sakta ner när du korsar dessa. Du cyklar i ett naturreservat – var rädd om naturen och visa hänsyn till andra motionärer. Buktenbanan har anlagts av Bukten Mountainbikeklubb.

Visa mer

Kungsbyggets Äventyrspark erbjuder en unik möjlighet att prova på MTB-cykling. Köper ni vårt aktivitetspass ingår cykling i 3 timmar.

Börja med några varv i de två pumptracks som finns i direkt anslutning till biljettkiosken och ge dig sedan ut på flowbanan som är indelad i två delar, nedre varvet är totalt 1km och bjuder på härligt svepande svängar i den gamla skidbacken. Tar du dig hela vägen till toppen blir rundan 2,5km och ger lite större utmaningar i form av hopp, pumpknölar och mjölksyra. Vi har hardtail-cyklar från Giant i alla storlekar, från minsta sparkcykel till största trampcykel. Hjälm ingår.

Våra “prova-på-cyklar” är ej anpassade för enduorlederna. Ta med egen, heldämpad cykel, för att cykla här.

Visa mer

Kattegattleden har blivit utsedd till Årets Cykelled i Europa 2018 ! Sveriges första nationella cykelled – är en 39 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr. Flera härliga mil går genom Bjärehalvön

Visa mer

Bjärehalvön på Mountainbike

Häng med på en mountainbiketur på magiska Bjärehalvön, tryck på play och dröm dig iväg. 

Visa mer

Se de kvalitetssäkrade spåren i Sverige nedan eller ladda ner Singletracker-appen för Android eller iPhone.

Visa mer

Utforska mountainbikelederna i Nordvästra Skåne. Äventyr i vidsträckta bokskogar över stock och sten.  

Visa mer

Välkommen till Nordvästra Skåne – här finns allt för upplevelsefyllda cykeldagar. Vi har tagit fram förslag på cykelturer för att du ska kunna ta del av allt det goda nordvästra Skåne har att erbjuda.

Cykelevenemang

Just nu finns det inga cykelevenemang planerade.
Så ut och njut, cykelkarta finns att hämta på Turistbyrån i Båstad

Landsvägscykling på och runt Bjärehalvön

Varmt välkommen till cykeldestinationen Hallandsåsen. Njut av åsens kuperade landskap, Bjärehalvöns saltstänkta hav och inlandets vackra landsvägar kantade av skog och odlingsfält. Dela med dig av din upplevelse # hallandsasen  #bikehallandsasen

Behöver du reparera din cykel?

På Bjäres verkstäder får du din cykel lagad av kunnig personal med lång erfarenhet. Tips på aktörer:

Kommer ut och servar cykeln där kunden vill.

Hyr cykel

Har du ingen egen cykel med dig så går det att hyra hos aktörerna nedan. Hyr Mountainbike hos Ridge Cycling.

Eller hyr elcykel, racer, mountainbike eller fritidsscykel hos Rentbike som levererar och hämtar där du är!

Hyr cykel i Båstad. Boka online. Möjlighet till utkörning av cyklar till önskad plats. Välj bland olika modeller. Personlig service. Hjälm och lås ingår alltid!

Hyr cykel på Hotell Riviera Strand när du är i Båstad. 

Hyr cykel i Båstad. Möjlighet till utkörning av cyklar till önskad plats. Personlig service och hjälm ingår alltid!

Båstad Camping har cykeluthyrning för både större och mindre utflykter. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer