Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Löpning året om

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga träningskläder. Så går det gamla ordspråket (nästan). På Bjärehalvön går det strålande att träna löpning året om. På suveräna Sportshopen i Båstad finns underställ, mellanlager, vattentäta löparskor, dryckesbälte och allt annat du kan behöva för att träna utomhus. Utöver det behöver du bara veta vart du ska bege dig när. Tipsen nedan för löpning året om kan förstås även användas av dig som vill promenera.

Vinter

Elljusspår och visst skydd från hårda vindar från havet gör Malenskogen i Båstad till mångas favorit på vinterhalvåret. Bra för löpning och promenader, men det finns även ett populärt utegym helt nära parkeringen vid Malenbadet som du kan integrera i din träning. Anslutande Strandpromenaden är också fin på vintern. Upplyst, grusunderlag och du rör dig längs med havet. Skåneleden söder om Torekov är också underbar en eftermiddag på vintern. Här får du troligtvis mer sol- och ljusexponering än någon annanstans på Bjärehalvön på vintern.  

Vår

Hålehall på Hallandsåsens sydsluttning ovanför Förslöv är en magisk plats när bokskogen slår ut och vitsipporna blommar. Här finns några olika slingor för promenader och traillöpning. Ett annat tips är Axelstorpsravinen och Sinarpsdalen, som finns i anslutning till varandra. Ravinen för bokskogen och dalen för solexponering och spirande grönska. 

Sommar

Den blå kustslingan som utgår från Malenbadets parkering är en 12 km lång slinga med mycket naturstig som tar dig till de fina skogarna i Hemmeslöv. Där får du skugga och behöver inte trängas med sommarturisterna. Det är enkelt att korta ner rundan eller göra små avstickare. En tidig sommarmorgon längs Skåneleden på södra sidan av Bjärehalvön är också en höjdare. Starta i Rammsjöstrand, där du även avslutar med ett dopp från bryggan.

Höst

När turisterna har åkt hem är Hovs Hallar som bäst. Följ Skåneleden, antingen från Kattvik och vidare mot de vackra klipporna, eller parkera vid Hovs Hallar och ta dig söderut mot Torekov. Lya ljunghed ger lite fjällkänsla och likaså Djurholmen en kort resa österut på Hallandsåsen, som båda har upptrampade stigar och slingor.

Fler tips för vandring och löpning hittar du här

Annons

Butik

HK Sports & golf

Bredt sortiment inom kläder, skor, golf och tennis med kända varumärken till låga priser.

Annons

Hotell

Hotel Bella Luna

Välkommen till Hotel Bella Luna vid vackra Hallandsåsen. Aktivitet eller avkoppling - minnesvärd vistelse.

Annons

SPA

Hotell & SPA Lögnäs Gård

Två våningar spa med pooler, bastuar, lounge, bar och mer. Avslappning och matupplevelser i en.

Annons

Hotell

Pensionat Enehall

Båstad: Koppla av i historisk miljö, nära havet och skog. Vår omsorg ger dig ro och gemenskap.

Annons

Se & göra

Språkguiden Ingrid Persson Skog

Bjäre som specialitet, med förkärlek för teman inom historia, kultur och mat.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!