Båstad Logotyp

Språk

Inför ditt besök l Resa hit & runt

Lokal flygplats, två tågstationer & motorväg

Att resa till och från Båstad och Bjärehalvön är enkelt och bekvämt. Ängelholm Helsingborg flygplats gör det enkelt att resa från och till bl.a. Stockholm. Tågstopp finns i både Båstad och i Förslöv. Och med motorvägen längs med kommungränsen är det enkelt att ta sig från både Göteborg, Stockholm och Köpenhamn med bil. 

På kort tid kan du njuta av det bästa från både storstädernas puls och den lantliga charm som Båstad  och Bjärehalvön har att erbjuda.

Att resa hit & runt

MED BIL
Europaväg 6 som går över Hallandsåsen möjliggör åtkomst till Bjärehalvön både söder och norr ifrån med avfart i Hjärnarp, avfart 37, respektive Östra Karup, avfart 39. 

Vägbeskrivning: Sväng av E6 vid avfart 39 sväng höger/vänster beroende på om du kommer norrifrån eller söderifrån in på väg 115 in mot Båstad. Ta andra avfarten i båda rondellerna in mot Båstad, från E6 är det drygt 5 kilometer in till Båstad.

MED TÅG
Om du kommer till Båstad med tåg norrifrån, eller om du planerar att fortsätta din resa genom Sverige, reser du troligtvis med SJ (Statens järnvägar). Köp biljetter på SJ’s hemsida eller i deras app. Notera att Skånetrafikens biljetter inte gäller på SJ-tåg.
I Skåne kan du resa nästan var som helst med tåg eller buss med Skånetrafiken. 

MED BUSS
Med buss tar du dig enkelt från tågstationen och in till centrala Båstad. Buss är också ett utmärkt färdmedel att ta sig runt på Bjärehalvön med. Med flera avgångar om dagen tar bussen dig ut till halvöns huvudorter, där du sedan kan ta dig vidare med cykel eller till fots. På Skånetrafiken kan du planera din resa. 

Det enklaste sättet att hitta tidtabeller och köpa biljetter till bussar, tåg och kollektivtrafik är via Skånetrafiken-appen. 

ÄNGELHOLMS FLYGPLATS (AGH)
Ängelholm Helsingborg Airport (AGH) ligger endast 20 minuter från centrala Båstad. Härifrån kan du också ta dig till destinationer som Stockholm, Sälen, Helsingfors och New York. Köp biljett här: Ängelholms Flygplats

KÖPENHAMNs FLYGPLATS
Köpenhamns flygplats (CPH) ligger endast 90 minuter lång tågresa bort. Flygplatsen är Skandinaviens största – över 21 miljoner resenärer passerar där varje år. Köp en tågbiljett på flygplatsen för att ta dig över Öresundsbron och vidare mot Båstad.

MED TAXI
Taxi Ängelholm är ett taxibolag etablerat i Ängelholm och Bjärebygden sedan 1927.

Telefonnummer för bokning:
0431-17 17 0

Klicka på ditt resalternativ för mer info

Parkering Båstad & Torekov

Båstad (klicka på bild för att komma till kommunens interaktiva karta)

Torekov (klicka på bild för att komma till kommunens interaktiva karta)

Mer praktisk info

RESEINFORMATION

Bra appar för att upptäcka Båstad & Bjärehalvön

RESEINFORMATION

Här parkerar du i Båstad & i Torekov

RESEINFORMATION

Bikepoints för dig på cykel

#visitbastad @visitbastad

Dela med dig av dina upplevelser