Spa

[ salus per aquam ]

À la Bjärehalvön

Spa, rekreation och skönhet

Tänk att komma bort från vardagens brus, att bara njuta en stund. Alla behöver någon gång ladda batterierna ordentligt och var är bättre än här bland vacker natur och vidsträckt hav. Oavsett när på året är Bjärehalvön en tillflyktsort för den som vill koppla av och bara må bra.

Tänk att njuta av en skön massage för att sedan sätta sig i en ångande varm bastu 60 meter ut i vattnet som är omsluten av glas medan vinden viner utanför. Sällskapet utgörs av nära vänner eller varför inte vara helt själv för en stund och bara vara. Du njuter av god dryck och när det blir för varmt är det bara att gå ut, där finns en trappa rakt ner i havet. Efter att klättrat upp för den kalla trappan är bastun på nytt helt underbar.

Total avslappnad råder och nu avslutas dagen med en välsmakande trerättersmeny för att sedan krypa ner i en mjuk hotellsäng. Dagen därpå är det dags att återgå till vardagen men något har hänt, alla stress är borta och det som följer med hem är energi, massor med energi.

Tips

Hotel Skansen

I flera hundra år har människor kommit till kurorten Båstad för att må bra och få ny energi.

På Hotel Skansen kan du njuta av både spa och ett besök på kallbadhuset. Unna dig en avslappnande spabehandling, värm dig i bastun eller den japanska utomhuspoolen och kasta dig sedan i det svalkande havsvattnet.

Torekov HotelL

Redan längs de vackra vägarna till Torekov Hotell bjuder moder natur på en föraning om den sköna känsla som präglar livet och dagarna här på SPA. Luft, vatten, eld och jord är naturens egna element och på denna välgörande kraftkälla bygger deras filosofi.

Hotell & Spa Lögnäs gård

Lanthotell Lögnasgård erbjuder dig bastu, fotbad, tropiska duschar, isregn, pool ute, terrasser, lounge, massagefåtöljer mm. Inredning består av tegel, bjälkar, rustika material och stora kandelaber, lyktor och levande ljus. Allt för att skapa en skön ombonad och härlig känsla. 

Fler aktörer

Karincecilia

KarinCecilia startades av Karin Hansson 1997 då utbildad till frisör, hudterapeut och makeup-artist. Det har alltid varit självklart för Karin att ha en bred kunskap för att tillgodose kunders behov. Idag arbetar Karin mestadels som frisör och makeup-artist. Brudstyling är det som är extra kul.

Läs mer

Må bra

Hälsa är att må bra

Vara glad och ha en kropp som håller. Trenden med yoga och träningsformer med inriktning mot funktionalitet, välbefinnande och mentalt fokus håller i sig. Flera yogastudior har verksamhet året om. Här finns också terapeuter som erbjuder ett brett utbud av behandlingar: massage, zonterapi, akupunktur, homeopati. För funktionella besvär och rehabilitering finns naprapat, kiropraktor och sjukgymnast med egna mottagningar. Varma och kalla bad har sedan länge betraktats som hälsobringande. I badortens barndom inrättades varmbadhus i Båstad och Torekov för badorternas besökare. Fortfarande idag bedrivs verksamheten i Torekovs Warmbadhus enligt tradition med varma tångbad. I Båstad är kallbadhuset öppet året om med bastu, japansk pool och iskalla uppfriskande dopp i havet.

Träning & GYM

Anläggningar med gym och gruppträning finns i både Båstad och Torekov. Gym finns bl a i anslutning till Torekov Hotell, Hotel Skansen, Hotell Riviera och Båstad sportcenter. Vid Entré Båstad finns Friskis & Svettis träningsanläggning med gym och
gruppträning. I närheten ligger Hälsostudion med gym och gruppträning. Utegym finns bland annat nedanför Hotel Skansen, vid Apelrydsskolan och vid Malen varifrån även flera motions- och elljusspår utgår.

Löpning

För löparen är detta paradiset. Terräng såväl som landsväg bjuder bra träningsmöjligheter med många utmaningar och underlag. Jogga lugnt längs stranden eller träna maxpuls i tvärbranta uppförsbackar eller upplev outforskade delar av halvön med löparguide. Under året arrangeras flera populära motionslopp och ett av Sveriges vackraste och mest utmanande långlopp – Båstad Marathon.

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer