Spa

[ salus per aquam ]

À la Bjärehalvön

Spa, rekreation och skönhet

Tänk att komma bort från vardagens brus, att bara njuta en stund. Alla behöver någon gång ladda batterierna ordentligt och var är bättre än här bland vacker natur och vidsträckt hav. Oavsett när på året är Bjärehalvön en tillflyktsort för den som vill koppla av och bara må bra.

Tänk att njuta av en skön massage för att sedan sätta sig i en ångande varm bastu 60 meter ut i vattnet som är omsluten av glas medan vinden viner utanför. Sällskapet utgörs av nära vänner eller varför inte vara helt själv för en stund och bara vara. Du njuter av god dryck och när det blir för varmt är det bara att gå ut, där finns en trappa rakt ner i havet. Efter att klättrat upp för den kalla trappan är bastun på nytt helt underbar.

Total avslappnad råder och nu avslutas dagen med en välsmakande trerättersmeny för att sedan krypa ner i en mjuk hotellsäng. Dagen därpå är det dags att återgå till vardagen men något har hänt, alla stress är borta och det som följer med hem är energi, massor med energi.

  • Annons

Fricks frisörer

Frisörsalongen med anor från 1930-talet. Vi jobbar med allt från klippningar till brudklädslar.

Frisörsalongen med anor från 1930-talet. Vi jobbar med allt från klippningar till brudklädslar. Eftersom ett bra resultat är viktigt för oss, lägger vi mycket noggranhet och energi på varje kund. Jobbar med tidsbeställning men har även drop-in i mån av tid.

Läs mer
  • Annons

Hotel Riviera Strand

Hotel Riviera Strand är en ny familjeoas direkt vid stranden.
Låt havet, sanden och naturen inspirera till tid tillsammans. På och runt hela vår resort finns miljöer till lek, aktivitet och äventyr, platser där du kan dra dig tillbaka och njuta av lugnet. Allt detta med en känsla av lyx och komfort.

Hotel Riviera Strand ligger i en underbar del av Båstad, precis vid den finkorniga långa sandstranden som tidigt har kallats Sveriges Riviera. Hotellet ligger tillräckligt centralt för att vara bekvämt nära och samtidigt lugnt och avskilt vid Malens strandskog.
I centrum som ligger 2 km ifrån hotellet, finns det gott om butiker, kaféer, restauranger och nattklubbar samt ett tennismuseum. Du kan gå på stranden hela vägen till centrum eller ta en härlig cykeltur längs havet.

Läs mer
  • Annons

Hotell & Spa Lögnäs Gård

Hos oss kan ni välja om ni vill bo i full hotellstandard på vårt hotell, eller med självhushåll i “Villan” med egen inglasad veranda, utedäck och trädgård.

Här bor ni i bekväm hotellstandard i något av våra 30 rum i vår 3-längade gård med anor från 1800-talet. Lantligt, mysigt och personligt inredda rum med hög standard, kaklad wc/dusch, platt tv, allt från enkelrum till flerbäddsrum. Vissa av rummen har balkong men alla har tillgång till vår mysiga innergård för skön avkoppling och samvaro.

Alla gäster som bor hos oss får hälsa på, mata, klappa och kela med alla djuren på Barnens Lögnäs så mycket de vill, liksom fritt inträde till Skummeslövsbadet och gratis hyra av drejarstugan på Skottorps stengods. Allt detta ingår i rumspriset. Kontakta oss för mer info.
Vi erbjuder även en mysig spa-avdelning för skön avkoppling och heta bad.

Läs mer
  • Annons

Torekov Hotell

Torekov Hotell välkomnar till en omgivning som inspirerar med lekfullhet och naturnära lyx. Personliga möten behövs mer än någonsin för att stärka och ge kraft att se framåt med nya lösningar och idéer.

Valmöjligheterna hos oss är många där grunden ligger i att vi tror på att rörelse och aktivitet skapar massor av energi. Här kan ni lätt hålla ihop mötesgruppen, få arbetsro och njuta av mat som ger smak av svensk natur.

Läs mer
  • Annons

Hotel Skansen

Precis vid strandkanten i Båstad ligger Hotel Skansen, ett spahotell som har lockat badgäster till nordvästra Skåne sedan förra sekelskiftet. Oavsett om du är här för en inspirerande konferens, en avslappnande weekend eller bara över dagen, gör vi allt för att du ska trivas. Det är den arbetsglädjen som skapar hotellets speciella atmosfär.

Läs mer

Tips

Hotel Skansen

I flera hundra år har människor kommit till kurorten Båstad för att må bra och få ny energi.

På Hotel Skansen kan du njuta av både spa och ett besök på kallbadhuset. Unna dig en avslappnande spabehandling, värm dig i bastun eller den japanska utomhuspoolen och kasta dig sedan i det svalkande havsvattnet.

Torekov HotelL

Redan längs de vackra vägarna till Torekov Hotell bjuder moder natur på en föraning om den sköna känsla som präglar livet och dagarna här på SPA. Luft, vatten, eld och jord är naturens egna element och på denna välgörande kraftkälla bygger deras filosofi.

Hotell & Spa Lögnäs gård

Lanthotell Lögnasgård erbjuder dig bastu, fotbad, tropiska duschar, isregn, pool ute, terrasser, lounge, massagefåtöljer mm. Inredning består av tegel, bjälkar, rustika material och stora kandelaber, lyktor och levande ljus. Allt för att skapa en skön ombonad och härlig känsla. 

Fler aktörer

Båstad Naprapatklinik

Vi på Båstad Naprapatklinik AB hjälper dig med att bli av med din smärta & återställa din kropp till dess normala funktion med hjälp av vår kunskap & manuella..
Visa mer

Clippet

När du bokar en behandling hos oss på Clippet i Förslöv kan du vara fullständigt trygg med att vi kommer göra allting för att du ska vara 100% nöjd med ditt besök.

Vårt mål är att din upplevelse både ska kännas varm och omhändertagande samt speciellt utvald för just dig. Vi fokuserar på att finna en behandling som passar både din hårtyp / hårbotten men också din personliga stil och önskemål.

Självklart bjuder vi på en kopp kaffe eller annan dryck!

Läs mer

Karincecilia

KarinCecilia startades av Karin Hansson 1997 då utbildad till frisör, hudterapeut och makeup-artist. Det har alltid varit självklart för Karin att ha en bred kunskap för att tillgodose kunders behov. Idag arbetar Karin mestadels som frisör och makeup-artist. Brudstyling är det som är extra kul.

Läs mer

Må bra

Hälsa är att må bra

Vara glad och ha en kropp som håller. Trenden med yoga och träningsformer med inriktning mot funktionalitet, välbefinnande och mentalt fokus håller i sig. Flera yogastudior har verksamhet året om. Här finns också terapeuter som erbjuder ett brett utbud av behandlingar: massage, zonterapi, akupunktur, homeopati. För funktionella besvär och rehabilitering finns naprapat, kiropraktor och sjukgymnast med egna mottagningar. Varma och kalla bad har sedan länge betraktats som hälsobringande. I badortens barndom inrättades varmbadhus i Båstad och Torekov för badorternas besökare. Fortfarande idag bedrivs verksamheten i Torekovs Warmbadhus enligt tradition med varma tångbad. I Båstad är kallbadhuset öppet året om med bastu, japansk pool och iskalla uppfriskande dopp i havet.

Träning & GYM

Anläggningar med gym och gruppträning finns i både Båstad och Torekov. Gym finns bl a i anslutning till Torekov Hotell, Hotel Skansen, Hotell Riviera och Båstad sportcenter. Vid Entré Båstad finns Friskis & Svettis träningsanläggning med gym och
gruppträning. I närheten ligger Hälsostudion med gym och gruppträning. Utegym finns bland annat nedanför Hotel Skansen, vid Apelrydsskolan och vid Malen varifrån även flera motions- och elljusspår utgår.

Löpning

För löparen är detta paradiset. Terräng såväl som landsväg bjuder bra träningsmöjligheter med många utmaningar och underlag. Jogga lugnt längs stranden eller träna maxpuls i tvärbranta uppförsbackar eller upplev outforskade delar av halvön med löparguide. Under året arrangeras flera populära motionslopp och ett av Sveriges vackraste och mest utmanande långlopp – Båstad Marathon.

TRANSLATE

Google disclaimer

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Vi vill bli större på Instagram, hjälp oss!

Följer du oss redan så är vi väldigt tacksamma för ditt stöd och hoppas att du uppskattar de poster vi lägger upp. Klicka på knappen nedan.

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme

  • Ring SOS: 112