Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Ljuvliga stränder

Det fina med en halvö som Bjäre är att det i princip alltid är perfekt strandhäng någonstans. Ljuvliga stränder finns det gott om. Det gäller bara att kunna dem.

Vare sig det blåser västlig eller ostlig vind, om du längtar efter ensamhet eller vill titta på folk, om det är kväll eller tidig morgon, om du vill sporta eller vila – det finns en strand för dig på Bjärehalvön. Här får du fyra tips på ljuvliga stränder för olika behov.  

1. Skansenbadet för service och folkvimmel

Mitt i byn finns Båstads pulserande strand. Här trängs barnfamiljer (det finns glasskiosker!) med festprissar (det finns barer!), och åretruntboende (det är nära hem!) med tillfälliga besökare (det finns parkering!). Långgrund strand med badflotte en bit ut samt möjlighet att bada från stege från piren.   

2. Glimminge Plantering för södersol och picknick

Bjärehalvöns sydsida kan skryta med flera härliga strandsträckor, såsom Ängelsbäcksstrand och Segelstorpsstrand. I Glimminge Plantering är sanden fluffig och stranden långgrund. Här finns dessutom en brygga och en badflotte. Packa vad du behöver i matväg och njut av utsikten över Kullabergs ståtliga siluett. 

3. Sandhamn för äventyr och vit sand

Ta båten från Torekov eller Båstad till Hallands Väderö och njut av klart vatten och vit sand. En liten kiosk finns sommartid, men annars är det picknick som gäller. Sandhamn är en fantastisk strand som ligger precis där båten släpper av dig. Ett perfekt litet äventyr för stora och små.

4. Hemmeslövsstrand för stora ytor

Hemmeslövsstrand är en bred sandstrand som även är väldigt lång. Den går nämligen först över i Skummeslövsstrand och sedan Mellbystrand, som sträcker sig norrut i Laholmsbukten en dryg mil. Här är det långgrunt och tryggt för barnfamiljer, med gott om plats. Därför är denna strand även en fin utgångspunkt för den som vill springa, cykla eller gå längs havet.

Fler sommartips

Vid havet – aktiviteter och bad
Klippbad vs strandbad – en duell
Lista på badplatser från Båstads kommun

Annons

Shopping

Elin Arvid, Butikerna på Gården

Elin Arvid: Kvalitetskläder och skor. Utforska vårt utbud på Facebook!

Annons

Restaurang

Bistron Torekov Hotell

Närproducerat med kärlek. Smakupplevelser nära bönder och matproducenter i hjärtat av Skåne.

Annons

Hotell

Hotell & Restaurang Hovs Hallar

Hotell & Restaurang vid Bjärehalvöns nordspets - Natur, mat & havsnära lugn.

Annons

Restaurang

Restaurang Hjorten i Båstad

Underbara måltider med endast 100 meter till havet.

Annons

Övrigt boende

Exklusivt boende på Bjäre­halv­ön

Kvinnaböske 24 - Exklusivt semesterhus i Bjärehalvön. 13 sängplatser, fullt utrustat kök, gemensamma

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!