Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Klippbad vs strandbad

Klippbad vs strandbad är en duell i tre ronder. Upptakten är förstås att du på Bjärehalvön hittar både klippor och stränder att bada från.

Vad är härligast? Vilken är den bästa badplatsen? Det är ju något särskilt med klipporna i Torekov och Kattvik. Men Ängelsbäcksstrand och ljus, mjuk och varm sand mellan tårna, det är väl ändå sommar det?

Dags för duellen. Tre relevanta frågor utgör tre ronder. Det kommer att bli jämnt. Nu kör vi, klippbad vs strandbad.

Rond 1: Vad är mest familjevänligt?

Sandstranden brukar vara familjens favorit. Långgrunt, sysselsättning hur länge som helst (glöm ej spade), lätt att plantera ett parasoll. Å andra sidan, denna sand. In i alla hudveck, i all mat och in i tyget på varje badplagg.

Men klippor är hala och hårda. Det är svårbadat, djupt och ingen förälder kan koppla av. Oron för skrubbsår och skallskador är för stor. Trots alla små sandkorn blir det 1-0 till strandbad.

Rond 2: Vad är mest picknickvänligt?

Här är sandstranden också populär. Man kan halvligga, breda ut en filt på hyfsat platt underlag, vara många på en och samma plats. Det är lättbadat för alla åldrar. Men sand och mat går illa ihop. Det blir knastrigt. Någon tappar en färskpotatis i sanden. Någon skakar ett badlakan rakt in i salladen.

På klipporna blir det mer sofistikerat. Maten håller. En återvändande badare lägger inte ett sandlager på pajen. Ett dopp påverkar inte buffén. Den tappade färskpotatisen kan ätas. Här vinner klippbadet. Det står 1-1. 

Rond 3: Vad är mest fotovänligt?

Det ska ut i stories, tictoc, snap, facebook och insta. Självklart ska du skryta om ditt bad. Men var blir bilderna bäst? På klipporna finns ofta lite härlig höjd, och hittar du en klippa att hoppa från kan det bli en riktigt fin och sportig bild.

Men stranden. Här får du det där överexponerade ljuset, du kan springa i det långgrunda vattnet och kasta dig lite snyggt i en våg. Det blir inte mer Baywatch än så. Stranden vinner ronden och därmed matchen med 2-1. 

Tips på stränder på Bjäre
Tips på hoppvänliga bad på Bjäre

Annons

Restaurang

Restaurang Hovs Hallar

Tanken med menyn på Hovs Hallar är alltid kärleken till råvaran.

Annons

Restaurang

Hotell & SPA Lögnäs Gård

Välkomna till vår härliga restaurang & vinterträdgård. Lokalproducerad mat lagad med kärlek.

Annons

Se & göra

Sven Lingardsz ateljé

Konstnären Sven Lingardsz föddes 1944 i Ljungby och är nu verksam i Hov som ligger vid Båstad.

Annons

Övrigt boende

Exklusivt boende på Bjäre­halv­ön

Kvinnaböske 24 - Exklusivt semesterhus i Bjärehalvön. 13 sängplatser, fullt utrustat kök, gemensamma

Annons

Restaurang

Restaurang Sand

Hotel Skansens restaurang Sand bjuder på livfull atmosfär, modern matlagning och utsikt mot havet.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!