Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Kallbad i havet – 3 tips

Minusgrader och sibiriska vindar stoppar inte den som är van att ta ett kallbad i havet. Men de flesta av oss behöver lite extra pepp och belöning för att ta oss an utmaningen vinterbad. Observera att kallbad blir det när sommaren blivit till höst och temperaturen i havet ramlar ner mot 10-15 grader. Allt annat räknas alltså inte. Tveksam? Du är inte ensam. Här kommer tre tips till dig som vill ha en strategi inför ditt kallbad i havet i Båstad.

1. Bastu först, kallbad i havet efteråt

Kallbadhuset i Båstad är en ljuvlig inrättning för dig som vill bada i kallt hav. Här bastar du helt enkelt först, med havsutsikt och dam- och herrsida. När du inte står ut med värmen längre känns kalldoppet lika välkomnande som naturligt. Fusk säger vissa, det enda vettiga menar andra. 

2. Låt dig ryckas med i massbad

GRAM Winter Bathing Challenge är en utmärkt lösning för dig som drivs framåt av belöningar och ett visst mått av grupptryck (vilket väl är de flesta av oss). Här betalar du för badet, men du får i gengäld en mössa, en varmkorv och ett startskott – och därmed ett bad. Det hela händer vid och arrangeras av Hotel Skansen på juldagen. 

3. Vinteroverall och fickplunta

De tuffaste kör förstås kallbad i havet regelbundet, utan vare sig bastu eller evenemang. De gör det oftast från bryggor där stegen får vara kvar över vintern, exempelvis på piren vid Skansenbadet. Är du nybörjare kan vi tipsa om att sätta en mössa på huvudet samt ta med en tjock fodrad overall och mjuka ulliga vinterstövlar, en termos kaffe och/eller fickplunta med innehåll av det slag som värmer magen. Dessa attiraljer behöver du troligtvis efter ditt bad. 

Gillar du sommarbad bättre?

Du är inte ensam. Här finns tips till ljuvliga stränder i Båstad och Bjärehalvön.

Annons

Restaurang

Restaurang Hjorten i Båstad

Underbara måltider med endast 100 meter till havet.

Annons

Hotell

Torekov Hotell

Torekov Hotell - Spa, närodlad mat och havsnära boende på Bjärehalvöns spets.

Annons

Restaurang

Restaurang Riviera

Miljön är lyxigt tillbakalutad. Perfekt för en stilla frukost, en skön lunch och god middag.

Annons

Hotell

Hotel Riviera Strand

En lyxig familjeoas vid stranden med lek, avkoppling och närhet till centrum. Båstad, Sveriges Riviera.

Annons

Se & göra

Torekovs Golfklubb

Klassisk linksbana med havsutsikt. Nytt klubbhus, golfkrog, lounge, sportbar.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!