Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Badplatser för hopp och dyk

Finns det badplatser för hopp och dyk på Bjärehalvön? Absolut. Här finns förstås gott om långgrunda stränder. Till och med där det finns badbryggor som går långt ut i vattnet är det inte sällan ett vattendjup till knäna som möter dig när du klivit i. Särskilt in mot Laholmsbukten och Skälderviken, på Bjärehalvöns norra och södra sida, ser det ut så. Men givetvis finns det dyk- och hoppvänliga dopp på Bjärehalvön. Här är några tips på badplatser för hopp och dyk!

Malenbadet i Båstad – mångas första dyk

Utomhusbassängerna vid Malenbadet är den plats där kanske flest Båstadbor och sommarboende vågat hoppa och dyka för första gången. Bland annat håller simskolan till här hela sommaren. 50-metersbassängen har djupet som krävs och det finns gott om åskådare som kan bevittna dina snygga hopp och dyk. Du kan till exempel kombinera med att simma längder, alternativt hoppa och dyka om och om igen i några timmar, vilket är mycket populärt på Malenbadet. 

Badklippan i Hovs hallar – hopp för våghalsiga

En knappt fem meter hög klippa i dramatiska och vackra Hovs hallar är ett populärt utflyktsmål. Dessutom utgör den en strålande möjlighet för snygga bilder, antagandet av en utmaning och picknick med gratis underhållning. Parkera vid Värdshuset Hovs hallar och följ stigen rakt ned mot vattnet, så ser du en samling klippor som störtar ned i havet. Här finns badklippan.

Norrvikens brygga i Båstad – hopp efter spring

Strax väster om Båstad finns denna fina badbrygga, där djupet är rejält och många unga badare använder den så kallade springhopptekniken för att imponera på sin omgivning. Bra att veta om denna brygga är att det inte finns mycket parkering, så vårt tips är därför att ta cykeln eller gå till fots.     

Gillar du stränder bättre? Här finns några tips till dig.

Annons

Butik, Restaurang

Fiskhuset

Fiskhuset - restaurang med fisk- & skaldjursinspirerad smakupplevelse, Torekovs bästa läge!

Annons

Hotell

Pensionat Enehall

Båstad: Koppla av i historisk miljö, nära havet och skog. Vår omsorg ger dig ro och gemenskap.

Annons

Butik

OPTICA

Bågar, glasögon, linser, ögonhälsoundersökning, reparationer. Dina ögon i goda händer hos oss.

Annons

Restaurang

Bistron Torekov Hotell

Närproducerat med kärlek. Smakupplevelser nära bönder och matproducenter i hjärtat av Skåne.

Annons

Se & göra

Båstad Golfklubb – gamla banan

Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!