Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Aktiviteter med barn

Vad gör man för aktiviteter med barn i Båstad- och Bjäretrakten? Vi vet. Vi vet faktiskt vad man gör alla årstider och i alla väder. Här kommer listan på olika aktiviteter med barn för olika utgångslägen.

Sommar och sol

Utgångsläge: Sommar, sol och varmt. Förälder som är trött på tjat och att allt kostar pengar.

Lösning: Ta med barnen till en strand där det inte finns någon glass att tjata om. Packa vad som behövs (snacks och dryck samt sandleksaker) och förklara läget på vägen dit. Det vill säga, här finns det ingenting annat än just strand. En perfekt strand för denna utflykt är Glimminge Plantering på Bjärehalvöns sydsida. Här finns både sandstrand och brygga samt en flotte att simma till. Långgrunt och trevligt, dessutom kioskfritt. 

Vår och längtan ut

Utgångsläge: Vår, spring i benen och längtan till naturen hos både vuxen och barn.

Lösning: Axelstorpsravinen är ett perfekt litet vandringsäventyr för alla åldrar. Extra fint är det när bokskogen precis slår ut i början av maj. Brant och lite läskigt (därmed spännande), broar och vatten som forsar fram.

Sommar och dåligt väder

Utgångsläge: Halvbra sommarväder och barn som klättrar på väggarna.

Lösning: Kungsbyggets äventyrspark och sommarrodel, zipline, cykling och annat skoj. Öppet sommarhalvåret och en perfekt halvdagsutflykt en halvtimme österut. Även små barn får åka rodel, då med en vuxen, och tycker ofta att det är galet roligt.

Mulet och många

Utgångsläge: Mulet och med släktingar i släptåg, många åldrar och många viljor.

Lösning: Norrvikens trädgårdar är en perfekt utflykt när du behöver underhålla både farmor och småbarn samtidigt. Barn älskar att springa omkring på stigarna, gömma sig och titta på påfåglar. Dessutom har barnen fått sin egen del av trädgården (längst bort från entrén dessutom) som du kan ta sikte på. 

Ösregn och panik

Utgångsläge: Sommar, ösregn och totalpanik i för litet hus.

Lösning: Scala Biografen i Båstad har ett gediget program och har du tur finns det en film för barn just idag. Om inte kan vi tipsa om Malenbadet, som är en extra kul upplevelse när det regnar – plus att bassängen då brukar vara ganska tom. Bastun efteråt blir en härlig bonus. Ett sista inomhustips är BMX-banan i Våxtorp som är inomhus och kul för många åldrar. 

Vinter och kallt

Utgångsläge: Vinter och fruset.

Lösning: Is hittar du på sjön Klarningen vid E6:an eller på dammen vid Inre Kustvägen. Ofta spolas även en is vid Strandängsskolan. På med skridskor eller åtminstone hjälm, och ut och kasa runt på hal is!

Utflyktsdags

Utgångsläge: Redo för äventyr och heldagsutflykt

Lösning: Hallands Väderö är den givna idén. Bara båtresan dit är kittlande. Kanske ser man till och med en säl! Väl på ön är det lagom långa vandringar som gäller, klippor och stränder och klart vackert vatten.  

Annons

Se & göra

Båstad Golfklubb – nya banan

Nya Banan, öppen park-/hedbana, utmanande greener. Sex tees per hål, varierad spelstrategi.

Annons

Butik

Heberleins

Förslöv, hem för Heberleins kända korvar. Tradition, kvalitet, och äkta råvaror från svenska gårdar.

Annons

Boende

Åkagårdens Logde

Självständigt boende på golfbanan, naturskönt, havsutsikt, fyra sovrum, minispa, nära Båstad.

Annons

Vandring

Hotel Skansen – vandringspaket

Kustvandring längs Skåneleden mellan Torekov & Båstad, bo bekvämt & njut av god mat på två hotell.

Annons

Restaurang

Restaurang Hjorten i Båstad

Underbara måltider med endast 100 meter till havet.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!