Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Cykling för livsnjutaren

Båstad och Bjäre är numera synonymt med landsvägscykling. Här, i nordvästra Skåne, finns cykling för livsnjutaren. Vackra vägar, varierande terräng och många höjdmeter. Dessutom finns service: caféer, restauranger och en mängd möjligheter till övernattning. En drömdestination för dig som är cykelfantast, helt enkelt. Här kan du få det bästa av två världar: Adrenalinfylld cykling med utmanande och roliga backar à la Mallorca, och dessutom otroliga vyer.

Fem tips för cykling

  1. Bikeapproved – vi är en Bikeapproved destination med många boenden där du kan tvätta din cykel, låsa in den över natten och få hjälp med service och annat som kan behövas. Runt om på Bjärehalvön hittar du också våra Bikepoints där du hittar nyttig cykelinfo, karta, vatten och cykelpump. Dessa hittar du på Banvallen i Grevie, vid Malenbadet i Båstad, i hamnen i Torekov, Cirkle K i Förslöv, Hotell & Resturang Hovs Hallar och på Båstad Camping. Skulle du behöva mer service hittar du Radness Cykelservice i centrala Båstad.
  2. Backskyltar gör cyklingen både roligare och säkrare. I tre backar i centrala Båstad hittar du våra nya backskyltar både upp och nere. Då vet du vilken utmaning som väntar, lutning och längd, och också att du behöver ta det lite lugnare nerför.
  3. Passa på att njuta av bad, hamnliv, god mat och mumsig fika under din cykeltur. Det är inget vi snålar med i Båstad, livsnjuteriet!
  4. Utforska hela Bjärehalvön och Hallandsåsen och få det bästa av allt. Härliga lummiga skogar uppför Lyavägen, oslagbara vyer över Laholmsbukten på ena sidan och Kattegatt på andra, flowiga, pittoreska vägar mitt på halvön genom småbyar varvat med öppna landskap. Bonustips: Missa inte sena våren när rapsfälten blommar!
  5. Hyr cykel på plats. De flesta hotellen hyr ut cyklar och exempelvis RentBike kan leverera hyrcykel till precis där du vill ha den. Ridge Cycling kan hjälpa till med guidning och tips för landsvägscykling på Bjäre, men även mountainbiking.

Mer om cykling på Bjärehalvön hittar du här!

Annons

Butik

Märkesportalen

Märkesportalen: 600 m2 butik, toppmärken till oslagbara priser – Rut & Circle, Adidas, m.m.

Annons

Camping

Caravan Club Norrviken

Camping vid havet nära Båstad. Ställplatser, lekplatser, boule, minigolf, badplats 50 m bort.

Annons

Se & göra

Birgit Nilsson museum

Här ges en inblick i Birgits liv på väg till samt på operascenen och den fantastiska musiken.

Annons

Cykelvänligt, Se & göra

Hotel Riviera Strand – cykelpaket

Perfekt hotell för cyklister med backar och vackert landskap på Bjärehalvön och Hallandsåsen.

Annons

Se & göra

Språkguiden Ingrid Persson Skoog

Upptäck Båstad – Bjäre med Språkguiden Ingrid Persson Skog. Guidade turer året om. Boka nu!

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!