Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

5 mättande sommarpärlor

Med sommaren kommer uteserveringar och säsongsbetonade restauranger. Utbudet varierar från år till år, men vissa sommarpärlor återkommer som en flyttfågel till samma plats med samma meny (eller snarlik) i några månader, för att sedan stänga ned igen så fort sommargästerna lämnar Bjärehalvön. Några pålitliga favoriter hittar du i denna lista på 5 mättande sommarpärlor, men håll ögonen öppna varje år kring påsk när de säsongsöppna restaurangerna brukar slå upp dörrarna. 

5 mättande sommarpärlor

HAMNKROGEN I TOREKOV
Klassiker med mysig uteservering. Här kan du titta på segelbåtar som lägger till i gästhamnen, barn som springer runt och leker och spatserande sommargäster med glass i handen. Fisk- och skaldjurssoppan är en evig favorit hos många stamgäster, samtidigt som ett glas champagne till ger den rätta glamorösa känslan. 

BAHIA I BÅSTAD
Läget är underbart och stämningen avslappnad vid det lilla gröna skjulet längst ut mot den västra piren i Båstad hamn. Här är klädkoden av typen barfota och direkt från stranden. Det matchar väl matstilen som är street food såsom fish tacos och poke bowl. 

SOLBACKEN I BÅSTAD 
Solbacken har varit café och våffelbruk sedan 1907. Här finns minnen och nostalgi som får vuxna män att gråta en skvätt. Serveringen hittar du längs Italienska vägen där den slingrar sig upp från Båstad mot Boarp. Här väljer du ett trädgårdsbord någonstans bland stigar och blomsterfröjd, med himmelsk utsikt över vattnet och grönskan. 

VERANDAN I BÅSTAD
Vid bassängerna på Malens havsbad finns denna krog, som dock mestadels utgörs av just en stor veranda. Även om en stor parkering ligger i utsiktslinjen mot havet, så är stället mer präglat av den grusbelagda cykel- och gångvägen Strandpromenaden. Under högsäsong påminner intensiteten om en motorväg, men här för uppklädda cyklande semesterfirare. Till underhållningen kan du äta tapas eller en riktigt god burgare. 

HAMNKROGEN I RAMMSJÖSTRAND
Charmigt och rakt på – hamnkrogen i Rammsjöstrand ger helt klart lite danska vibbar. Här är typrätten schnitzel och miljön är en kiosk med enkla utemöbler. Perfekt som motpol till det uppklädda, polerade och glamorösa som Bjärehalvön ofta förknippas med. Kombinera upplevelsen med ett kvällsdopp från brygga eller en liten promenad i naturreservatet mot Mäsinge.  

Fler restaurangtips

Ät gott på Bjärehalvön

Annons

Camping

Båstad Camping

Personlig service, bekvämt boende, Sydeuropeisk krog, äventyrsgolf, cykelturer vid havet.

Annons

Butik

OPTICA

Bågar, glasögon, linser, ögonhälsoundersökning, reparationer. Dina ögon i goda händer hos oss.

Annons

Butik

Designhouse Stockholm open

Det bästa av skandinavisk design samlat på 1000 kvadratmeter i Boarp mellan Torekov och Båstad.

Annons

Hotell

Hotel Riviera Strand

En lyxig familjeoas vid stranden med lek, avkoppling och närhet till centrum. Båstad, Sveriges Riviera.

Annons

Service

Svalbo Hundcenter

Lämna din hund på Svalbo Hundcenter för skoj när du är borta! Rymliga boxar, uterastgårdar, promenader, hundsimning.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!