By Båstad Turism & Näringsliv

By Båstad Turism & Näringsliv

Bada på Bjärehalvön?

Bada i Båstad & på Bjärehalvön? Här hittar du flera fantastiska tips på badplatser, från fantastisk strand till klippor och kallbadhus

Bjärehalvöns bad & stränder

Segelstorpsstrand

Packa picknickkorgen och ta dig till Segelstorps långa fina långgrunda sandstrand. Perfekt för små barn! Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över Kullahalvön och slappna av vid en av Bjärehalvöns skönaste stränder. 

Båstads Kallbadhus

Uppfriskande och hälsosamt menar många! Ett kallbad är ett måste vid ditt besök i Båstad. Boka nu på Hotel Skansen

Skansen badet

Sandstrand med brygga, kiosk, p-plats. Ligger i centrala Båstad nära till hamnen och andra aktiviteter. Långgrund sandstrand bra för små barn.

Morgonbryggan i Torekov

”Finare” brygga kan du inte bada från i Sverige. Ta på dig din tjusigaste badrock (gärna med patina) och ta ett morgondopp innan du handlar frukostfrallorna på Parkis.

Hovs Hallar

Hovs Hallar naturreservat är det brantaste kustpartiet på Bjärehalvön och har beskrivits som sagolikt, nästan utomjordiskt. Här finns härliga klippstränder och perfekt snorkel och dykvatten.

Ängelbäcksstrand

Ängelsbäcksstrand angränsar till Segelstorpsstrand och bjuder på samma magiska utsikt över Skälderviken. Sandstranden är långgrund vilket är perfekt för barnfamiljen, här finns också en trevlig brygga. 

Glimminge Plantering

Ta en tur till Glimminge Plantering, här går solen ner i havet och du kan följa solen hela vägen ner om du stannar kvar ett tag. Tar du en dagstur, så erbjuder Glimminge en fin sandstrand med vacker utsikt över Kullahalvön.

Malenbadet

Här finns de många möjligheter att välja mellan. Välj den långa stranden som sträcker sig från Båstad till Mellbystrand eller gå över till Malenbadets fina bassänger. Här finns även restaurang där du kan äta en god middag. 

Skummeslövs brygga

Nu har Sveriges längsta strand fått en egen brygga av dignitet. Bryggan sträcker sig hela 120 meter ut i Laholmsbukten och ger en magnifik utsikt över vackra Bjärehalvön i söder. Utmärkt för bad både under sommaren och vintern. 

Norrebro Brygga & Ingelstorp Strand

Vackra Ingelstorp med Norrebro Hamn! Här är det strandängar betad av boskap som du solar på, så ta med dig en solstol eller solsäng att ligga på. Badar gör du från bryggan. Ett bra ställe för den som vill fiska krabbor.

Sandhamn HallandsVäderö

Gör som lokalbon och ta båten över till Hallands Väderö. Här kan du kombinera sol och bad på fina sand och grässtränder med vandring och krabbfiske. Ta med dig fikakorgen eller köp fika och glass i den lilla kiosken i Sandhamn. 

Hundbad

Det finns tre platser i Båstad kommun där hundar får bada. Här kan ni se vilka dessa är och vilka regler som gäller.

Paulins brygga

En uppskattad brygga som är i gott skick tack vare nyligen genomförd renovering. Fantastisk utsikt mot Halmstad och Laholmsbukten. Perfekt för både kvällsdopp och ett välgörande kallbad

De absolut bästa baden på Bjärehalvön!

Här får du förslag på fem bad du verkligen inte får missa vid ditt besök i Båstad & på Bjärehalvön! Ta tillfället och upplev en mycket vacker del av den svenska västkusten. 

Detta är rubriken

Hovs Hallar

Naturen är helt fantastisk och unik, njut av en härlig picknick, vandring eller bad från klipporna. Det är lätt att parkera och enkelt att ta sig ner till klipporna och havet. Under sommar-halvåret kan man boka klätter-aktiviteter av Spirit Event 

Detta är rubriken

Kallbadhuset

Uppfriskande och hälsosamt menar många! Ett kallbad är ett måste vid ditt besök i Båstad. Boka nu på Hotel Skansen

Detta är rubriken

Böljande sandstrand Segelstorpsstrand

Packa picknickkorgen och ta dig till Segelstorps långa fina långgrunda sandstrand. Perfekt för små barn! Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över Kullahalvön och slappna av vid en av Bjärehalvöns skönaste stränder. 

Detta är rubriken

Morgonbryggan i Torekov

”Finare” brygga kan du inte bada från i Skåne. Ta på dig din tjusigaste badrock och ta ett morgondopp innan du handlar frukostfrallorna på Parkis.

Detta är rubriken

Sandhamn Hallandsväderö

Gör som lokalbon och ta båten över till HallandsVäderö. Här kan du kombinera sol och bad på fina sand och grässtränder med vandring och krabbfiske. Ta med dig fikakorgen eller köp fika och glass i den lilla kioseken i Sandhamn. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme

TRANSLATE

Google disclaimer