Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Unika butiker

Nischade butiker är härligt. På Bjäre finns många unika butiker. Butiker som har specialiserat sig på bara en viss typ av produkt. Här presenterar vi några av de fantastiska unika butiker som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Detta är shopping när den är som allra bäst.  

Hållbart tillverkat kashmir

House of Knitting är ett showroom med hållbart tillverkade kashmirplagg som finns i Ranarpsstrand på Bjärehalvöns sydsida. Begränsade öppettider, ta en titt på hemsidan innan du åker dit.  

Rosetter galore

Continental, bistron som ligger på Köpmansgatan i Båstad, finns den lilla rosettbutiken Petite Olivia. Jo, du läste rätt, det är ett rum fyllt av rosetter i alla tänkbara färger och storlekar, som är navet i en onlineverksamet. Öppet när café och restaurang är öppet.  

Handstöpta ljus

På landet nära Rammsjö finns den underbara specialbutiken Ljuskällan. Här hittar du hantverksmässigt tillverkade handstöpta stearinljus. Öppettiderna varierar, så ta en titt på hemsidan först.  

Gosedjur i alla former

Kids House & Teddykompaniet Outlet finns vid Entré Båstad vid infarten österifrån. Lokala företaget Teddykompaniet är navet i denna lilla butik som är översållad med fluffiga gosedjur och snuttefiltar, men även erbjuder andra leksaker.  

Klassiker i bokskogen

Johannesens Klädeshandel är en Båstadsklassiker som har funnits i över 50 år. Butiken ligger i bokskogen i natursköna Axelstorp och är sedan länge känd för sin jeans-expertis. Här får du hjälp att rätt modell på jeansen. Självklart finns även andra kläder, både för herr och dam.

Blomster och vaser

På Köpmansgatan hittar vi den fina inrednings & blomsterbutiken Studio J. Med fingertoppskänsla presenteras möbler, kuddar, inredningsdetaljer, buketter och växter i butiken, de jobbar alltid utifrån kundens unika perspektiv för att skapa något personligt som skiljer sig från mängden. På Köpmansgatan hittar ni även blomsterbutikerna Flower House och Studio J, blommor för alla olika tillfällen. Även fina Elins blommor i Boarp är ett perfekt stopp för dig som vill piffa upp hem, trädgård eller köpa en gå-bort-present. 

Ekologisk färg

Kulturmejan är en ekologisk färgbutik med stor expertis. Butiken finns i Västra Karup. Här hittar du allt som hör färg och målning till, men dessutom en del inredning. Ta en titt på hemsidan för öppettider, som kan variera. 

Mer om shopping på Bjäre

Annons

Restaurang

Bistron Torekov Hotell

Närproducerat med kärlek. Smakupplevelser nära bönder och matproducenter i hjärtat av Skåne.

Annons

Övrigt boende

Exklusivt boende på Bjäre­halv­ön

Kvinnaböske 24 - Exklusivt semesterhus i Bjärehalvön. 13 sängplatser, fullt utrustat kök, gemensamma

Annons

SPA

Hotell & SPA Lögnäs Gård

Två våningar spa med pooler, bastuar, lounge, bar och mer. Avslappning och matupplevelser i en.

Annons

Butik

Heberleins

Förslöv, hem för Heberleins kända korvar. Tradition, kvalitet, och äkta råvaror från svenska gårdar.

Annons

Se & göra

Väderötrafiken Sälsafari

Utforska sälparadiset vid Hallands Väderö med M/S Nanny af Torekov, se sälar, tumlare & havsfåglar.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!