Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Äventyr och adrenalin

Bjärehalvön och Hallandsåsen bjuder på mängder av möjligheter till äventyr och adrenalin genom hisnande upplevelser. Här finns höjdmeter, varierad natur och en lång lockande kuststräcka. Dessutom djupa skogar, hemliga stigar och havsklippor som bjuder in till lek av det mer spännande slaget. Om du inte redan är bevandrad i äventyr finns det många passionerade arrangörer som kan hjälpa dig ut i naturen för äventyr och adrenalin.

Lär dig kitesurfa

Bjärehalvön är en välkänd destination för kitesurfare. När vindarna blåser precis rätt och vågorna rullar in dyker de upp från hela södra Sverige, oavsett årstid. Både Båstad Kite och Kite & Ting lär dig att hantera vindar, kite och bräda under trygga och säkra förhållanden. Du kan även bara hyra utrustning om du redan besitter kunskaperna som behövs.

Cykla på stigar med guide

Kring Båstad finns fler och fler markerade cykelstigar i skogen. Men om du vill cykla i timmar på oupptäckta stigar på Hallandsåsen på mountainbike, då behöver du troligtvis anlita en guide. Ridge Cycling har erfarenhet och kunskap. Dessutom finns cyklar att hyra, vare sig du cyklar på egen hand eller inte. 

Hög fart till havs

Om du gillar höga hastigheter kanske GoCats är din grej. Aktiviteten kan beskrivas som gocarts, men på vattnet. Små gummibåts-katamaraner på 50hk körs i en bestämd bana. Eventföretaget Spirit Event står bakom denna adrenalinkick som utgår från hamnen i Båstad.

Ta lift upp och cykla ned

Vallåsen Downhill ligger omkring en halvtimme österut från Båstad. Här finns ett gäng leder utför Hallandsåsen, anpassade efter alla nivåer av downhill-cyklister. Barn är också välkomna. Har du inte utrustning kan du hyra.   

Snabba kickar

Kungsbyggets Äventyrspark erbjuder zipline, höghöjdsbana, sommarrodel och mycket mer. Mitt i skogen och med maxad användning av Hallandsåsens höjdmeter hittar du anläggningen. Det hela är ett familjevänligt utflyktsmål och ett perfekt, kittlande och lokalt alternativ till de stora städernas nöjesparker.    

Snorkling i klart vatten

Hallands Väderö, dit du tar dig med båt från Torekov eller (endast högsäsong) Båstad, är vattnet klart och fint. Här är det härligt att snorkla och titta på livet under vattenytan. Perfekt och enkel aktivitet som bara kräver snorkelutrustning och simkunnighet.

Upptäck Skånes Amazonas

Hyr en kanot eller kajak från Stisses och ta dig fram längs slingriga & vackra Rönne Å eller följ ån ut till havet. Här finns mysig övernattningsställen längs ån.

Fler aktiviteter på Bjärehalvön

Annons

Restaurang

G. Swensons Krog

Vi vill att ni ska trivas och njuta innanför G. Swensons dörrar.

Annons

Butik

Heberleins

Förslöv, hem för Heberleins kända korvar. Tradition, kvalitet, och äkta råvaror från svenska gårdar.

Annons

Hotell

Hotell & Restaurang Hjorten

Bo nära havet på Hotell Hjorten i Båstad. 41 rum, a la carte restaurang, mat med fokus på säsongens råvaror.

Annons

Övrigt boende

Residence Perseus

Lyxiga lägenheter i centrala Båstad, nära hamnen och stranden, inklusive husdjursvänliga alternativ.

Annons

Hotell

Hotel Skansen

Vid Båstads strand: Spahotell sedan förra sekelskiftet. Konferens, weekend, dagbesök - vi vill att du trivs.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!