Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Klassiska besöksmål

Vi är alla olika, men det finns vissa sevärdheter som är klassiska besöksmål. Det är den typen av platser dit man tar med vänner på långväga besök, utländska gäster och svårflörtade svärföräldrar. Platser som är inte allt för krävande eller äventyrliga men alltid vackra, välorganiserade och som gör sig bra på bild. Man vet att det blir bra, helt enkelt, med dessa klassiska besöksmål.  

Norrvikens trädgårdar
Norrviken är snyggt och välskött. Det bästa av Bjärehalvöns natur, men uppstyrt och vackert presenterat. Man har bra öppettider och trädgårdarna uppskattas av både pedanter (välklippta häckar) och konstnärssjälar (vilda rabatter). Här finns även mat och café, och det fungerar bra för alla åldrar att lägga flera timmar på att strosa runt. Bäst förstås när det blommar och prunkar, men även underbart före jul då man ställer till med ljusfest. Lös din entrébiljett här!

Hovs Hallar naturreservat
Naturens bästa när dramatiska klippor möter havet. Här finns en stor parkering och även den minsta lilla promenad på grusväg bjuder på fantastiska vyer. Med bra skor och hyfsad fysik kan du vandra ned mot vattnet eller upp längs med klippkanten. På Hotell & Restaurang Hovs Hallar vid parkeringen finns god mat, fika och glass. Lagom äventyrligt men inte desto mindre hänförande, med andra ord. 

Torekov och Hallands Väderö
Gathus, rosor, kullersten och tångdoft. Torekov är en älskad sommaridyll och ett fint utflyktsmål längst ut på Bjärehalvön. Här passar det kanske bra att ha en picknick i solnedgången vid klipporna, eller att äta på en av de flera fantastiska restaurangerna kring den lilla hamnen. Här springer barnen runt i hamnen och leker eller fiskar krabbor medan föräldrarna äter. Det är svårt att inte trivas. Passa också på att ta båten ut till vilda och vackra Hallands Väderö om du har tid för en dagsutflykt. Lös din båtbiljett här.

Birgit Nilsson Museum
Ett måste för dig som älskar opera, berömdheter eller bara undrat vem personen som pryder våra femhundralappar är. Birgit Nilsson är en av Bjärehalvöns stora personligheter, hon växte upp på en lantgård mitt på Bjärehalvön och tog sig genom sin sång ut på världens stora operascener. På Birgit Nilsson museum får du följa med på resan från myllan till Metropolitan.

Bli guidad bland Båstads sevärdheter
Ingrid Persson Skoog är stjärnguiden i Båstad som har koll på allt värt att veta om Båstads historia och sevärdheter. Hon erbjuder både ett fast program med guidade turer och kan skräddarsy ett upplägg för dig och din grupp.



Annons

Restaurang

Hamnkrogen Torekov

Vi är en restaurang i Torekov som erbjuder en spännande och vällagad meny med havets läckerheter.

Annons

Restaurang

Pepes Bodega, LOFT & Papas restaurang

Restaurang, bar och nattklubb vid stranden i Båstad sedan 1991. Här njuter du av maten & atmosfären.

Annons

Butik

Skånska stearinljusfabriken

100% stearinljus sedan 1951. Kunglig hovleverantör, kyrkor och församlingar.

Annons

Vandring

Hotel Skansen – vandringspaket

Kustvandring längs Skåneleden mellan Torekov & Båstad, bo bekvämt & njut av god mat på två hotell.

Annons

Cykelvänligt

Margretetorps Gästgifvaregård

Traditionell skånsk mat på Sveriges äldsta gästgiveri. Populärt smörgåsbord, spabad och vingård.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!