Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Grymma selfiespots

Självklart ska du skryta om din vistelse på Bjärehalvön. Allt du behöver är vår lista på grymma selfiespots. Denna halvö bjuder på många magnifika platser för selfies, såsom bokskogar och strandlinjer, solnedgångar och morgondopp. Vare sig du är en partykung, skogsmulle, sportfåne eller bling-bling-influencer kan du hitta grymma selfiespots i och omkring Båstad.

Lyxigt och läckert

Rooftop Spa på Hotel Skansen i Båstad kan du få till en läcker bild. Du sätter dig i infinitypoolen. Du har på dig dina sexigaste badkläder och du håller förslagsvis i ett glas bubbel. I bakgrunden syns havet och en blå himmel. Du ser ut att lyxa och betraktaren tänker att kanske befinner du dig utomlands. Bilden funkar året om, men är det vinter behöver du rätt vinkel för att missa de nakna trädtopparna. Priset för bilden är entré till spa. 

Sportigt och snyggt

Högst upp på toppen Knösen i Kattvik. Här är du på Bjäres högsta punkt, med toppkänsla och fantastisk utsikt över havet och kustlinjen. Du har på dig löparkläder och du har precis sprungit stig upp till toppen ser det ut som, helt utan att vara svettig fastän solen skiner. Du ser sportig ut. Bilden funkar bäst när det är grönt ute, men kan även vara imponerande i kallare väder, bara det är klart ute. Priset är vandringen upp (eller löpningen, men då blir din selfie troligtvis inte lika bra). 

Festligt och trångt

Plats för bilden är Verandan på Pepe’s Bodega, Båstad. Här är du i festligheternas högborg. Bilden tas dagtid och är överexponerad. Du är festligt klädd, har solglasögon på och är solkysst, du är omgiven av dina många vänner som alla är väldigt snygga. Du ser populär ut. Det är pulserande bas, riktigt skön stämning och du önskar att kvällen aldrig tar slut.

Idylliskt och ljuvligt

Här befinner du dig i hamnen i Torekov bredvid symbolen för svensk sommar och semester: Det lilla gula lotshuset med blå dörr, precis vid havet och med svenska flaggan hissad. Idyllen är maxad och du är givetvis klädd i exempelvis randig topp eller möjligtvis helvitt. Du bara njuter av sommaren och sitter ensam på en klippa. Du ser avslappnad och lantlig ut. Bilden funkar bäst sommartid. Priset är att du behöver mota bort (alternativt vänta ut) hundratalet vuxna, barn och dessutom hundar som flockas kring samma plats. 

Fler tips på Bjärehalvön

Fina stränder

Annons

Se & göra

Birgit Nilsson museum

Här ges en inblick i Birgits liv på väg till samt på operascenen och den fantastiska musiken.

Annons

Restaurang

Restaurang Sand

Hotel Skansens restaurang Sand bjuder på livfull atmosfär, modern matlagning och utsikt mot havet.

Annons

Se & göra

Båstad Golfklubb – nya banan

Nya Banan, öppen park-/hedbana, utmanande greener. Sex tees per hål, varierad spelstrategi.

Annons

Butik

Ladan i Boarp

30 000 artiklar - prisvärda leksaker, presenter & kläder med hög service.

Annons

Design

DESIGN HOUSE STOCKHOLM OPEN

Det bästa av skandinavisk design samlat på 1000 kvadratmeter i Boarp mellan Torekov och Båstad.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!