Stories of

Båstad & Bjärehalvön

En kulinarisk resa i Båstad året runt

Oavsett om det är högsommar, en gyllene hösteftermiddag eller en kall vinterkväll erbjuder Båstads restauranger en mängd underbara matupplevelser året runt, där lokala ingredienser och skandinavisk matlagning står i centrum.

En av de restauranger som är öppna året runt är Restaurang Sand. Belägen vid vattnet, är detta ikoniska ställe inte bara till för tennisstjärnor utan välkomnar även gäster som vill smaka på regionens bästa råvaror. Menyn kombinerar traditionella svenska rätter med moderna inslag. En kylig kväll finns inget bättre än att sitta vid eldstaden med en generös portion Skagenröra eller hjortkött, ackompanjerad av ett glas vin från deras noggrant utvalda vinkällare. Missa inte heller Chef´s Area på restaurangen om du vill sätta ännu mer guldkant på kvällen.

Restaurang Boathouse är ett måste. Beläget precis vid hamnen är Boathouse en restaurang som serverar ny Nordisk cuisine som möter svensk husma. Det är en fantastisk mötesplats för hela familjen, vänner och kollegor. Boathouse håller öppet året runt och restaurangens rustika charm, tillsammans med dess utsikt över vattnet, skapar en atmosfär som gör middagen till en helhetsupplevelse.

Tjej som serverar bubbel med ett stort leende från Boathouse i Båstad.
Tjej som serverar bubbel med ett stort leende från Boathouse i Båstad.

Vill du slappna av med ett gott glas vin och lokala smaker? Då är Ferdinand Vinbar stället för dig. Denna mysiga vinbar håller öppet året runt och erbjuder ett imponerande urval av viner från hela världen, tillsammans med en välkomponerad tapasmeny. Oavsett om du är vinälskare eller bara vill njuta av ett glas med vänner, ger Ferdinands en perfekt blandning av sofistikering och avkoppling. Den intima miljön och kunniga personalen gör det till ett populärt val bland både lokalbefolkningen och besökare.

För en mer avslappnad men lika smakrik upplevelse är Mamas ett utmärkt val, öppet året runt. Här har du en italiensk restaurang med en genuint varm och välkomnande atmosfär. Maten lagas på kvalitativa råvaror med rena, enkla italienska smaker. Detta älskade ställe bland lokalbefolkningen erbjuder en meny som kombinerar italienska influenser med svenska favoriter.

Golfälskare kommer att glädjas åt att både Båstad Golfklubb, Bjäre Golfklubb, Torekov Golfklubb och Åkagårdens Golfklubb erbjuder utmärkta matupplevelser som är öppna året runt. Njut av goda luncher, julbord och läckerheter, allt med närheten till de gröna banorna.

I Båstad handlar matupplevelsen inte bara om maten — det handlar om stämningen, atmosfären och kopplingen till landskapet. Oavsett om du njuter av färsk fisk vid havet, en välkomponerad måltid vid elden eller en söt godsak på ett mysigt café, erbjuder Båstads restauranger en kulinarisk resa som lockar, oavsett säsong.

Fler restauranger hittar du HÄR.

Annons

Norrvikens trädgårdar

Norrviken i Båstad, berömt för sina unika trädgårdar. Här njuter man av blomsterprakt, promenadslingor, kultur & event.

Annons

Gårdsbutik

Lindegrens

Butik med utsikt över Sinarpsdalen. Ekologiskt kött, chark, nära lamm. Matvandringar i vacker natur.

Annons

Gårdsbutik

Ebbessons Gårdsmejeri – ost

Ebbesons Gårdsmejeri: Ost med kärlek. Hårdost, vitmögelost, blåmögelost, kittost. Beställ ostlåda nu!

Annons

Konst & kultur

Galleri Blå

Galleri i Båstad som tidigare huserade i Linköping, funnits i 30 år och visat mer än 200 utställningar.

Annons

Restaurang

Pepes Bodega, LOFT & Papas restaurang

Restaurang, bar och nattklubb vid stranden i Båstad sedan 1991. Här njuter du av maten & atmosfären.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!