Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

En dag av välmående

Bjärehalvön är en vacker halvö. Grönskan, fälten, havet – varje dag i denna miljö är en dag av välmående. Men hur kan du ösa in ännu mer närvaro? Här har vi verktygen och tipsen som gör din dag till ett retreat. Din mobil lämnar du förstås exempelvis i en låda i köket på ljudlöst läge, och där stannar den till nästa dag.

Börja med yoga

Först och främst blir det yoga. Yoga är en skön start på dagen. Du landar i dig själv, ditt andetag och din kropp. I bästa fall yogar du före frukost, hyfsat tidigt. På Bjärehalvön finns guidade klasser året om, med extra stort utbud sommartid då populationen ökar. Kolla in schemat hos Shala Hala i Boarp och Fascia Center i Båstad till exempel. Boka en skön massage eller en ansiktsbehandling på Båstad Beauty.

Frukost som en kung

Vill du dra hela frukosten ute så är ditt smartaste drag ett av hotellen på Bjärehalvön. Alternativet är förstås att köpa hem nybakt bröd av hög kvalitet och kombinera med lokala bär, sylter och äppeljuice. På Kanelen i Boarp, på Café Continental i Båstad är heta tips vad gäller gott bröd och croissanter, medan lokalt odlade bär och grönsaker bäst inhandlas hos Ramil utanför ICA i Båstad eller på närmsta gårdsbutik.

Wow-plats i naturen

Mindfulness – alltså total sinnesnärvaro – blir enklare om du befinner dig på en plats som är så vacker att den tar andan ur dig. En wow-plats. Testa en promenad i vackra Sinarpsdalen, gärna i riktningen mot Båstad. Eller ta en tur vid mäktiga Hovs Hallars klippor. Lya ljunghed kanske ger dig den rätta känslan om du älskar vidder och fjäll. Gå långsamt och njut.

En dos skönhet och kultur

Ta dig till ett galleri och se konst. Det är härligt för alla sinnen. RAVINEN vid Norrviken och Arnstedt i Östra Karup är två pålitliga tips. Vidare till Bjäre Bokhandel sedan, där du köper dig akvarellfärger och papper. Ge dig sedan en stund till att skapa själv, oberoende av talang. Var lite barnslig och bara kör. På bokhandeln ber du även den kunniga personalen om ett tips på en roman som passar just dig. Ta en lätt lunch på Kafé Bokhandlaregården om det är öppet.

Lägg dig på soffan

Efter din utflykt är det dags för soffan, hängmattan, solstolen, eller fåtöljen framför brasan. Beroende av årstid väljer du en bra och dessutom bekväm plats för ändamålet. Sätt på din favoritmusik och läs din bok.

Se solen gå ned i havet

Ett underbart avslut på dagen är att se solen gå ned. Det gör du säkrast i Torekov året om. Sätt dig på klipporna vid hamnen. Tacka dig själv för en dag av välmående. Ät en god och inte alltför onyttig middag. Kanske ett glas av ditt favoritvin. Nu kan du sova gott.

Annons

Hotell

Hotel Skansen

Vid Båstads strand: Spahotell sedan förra sekelskiftet. Konferens, weekend, dagbesök - vi vill att du trivs.

Annons

Vandring

Vandringspaket – Hotell Hovs Hallar

Omgiven av hav och storslagen natur är Hotell Hovs Hallar det självklara valet för vandrare.

Annons

Boende

Åkagårdens Logde

Självständigt boende på golfbanan, naturskönt, havsutsikt, fyra sovrum, minispa, nära Båstad.

Annons

Konferens på Hovs Hallar

Konferera i naturens famn vid Bjärehalvöns spets. Upp till 120 pers, fantastisk utsikt. Gratis wifi, mötesutrustning.

Annons

Camping

Båstad Camping

Personlig service, bekvämt boende, Sydeuropeisk krog, äventyrsgolf, cykelturer vid havet.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!