Båstad Logotyp

Språk

Stories of

Båstad & Bjärehalvön

Upptäck vinterprakten på Bjärehalvön på 24 timmar

Bjärehalvön är den ultimata platsen för dig som längtar efter en stunds avkoppling och en chans att bara njuta. Med sina eleganta hotell, fantastiska restauranger, snygga barer, avkopplande spa, vilsamma spabehandlingar och möjligheten till en god natts sömn är detta en oumbärlig del av din semester.

Efter att ha njutit av en underbar frukost på hotellet är det en ren fröjd att vandra längs strandpromenaden som följer kustlinjen. På din väg, ta dig tid att besöka den charmiga hamnen och Agardhsgatan i Båstad. Glöm inte de pittoreska husen och hamnen i Torekov. Avsluta din promenad med Sankta Toras väg, som börjar vid den berömda morgonbryggan.

Vill du snabbt komma ut i naturen så är Pershögsskogen en perfekt central slinga på 3 km i centrala Båstad där du får magisk bokskog och utsikt över Laholmsbukten.

Båstads shopping är något alldeles extra, med en personlig touch som är svår att hitta någon annanstans. Längs Köpmansgatan finner du skatter som, Vita snäckan, Flower House, Köpmansgatan, No.21, E. Anderssons Urmakeri, Haglöfs, Sebago, Studio J och Bjäre Bokhandel.

Kille som shoppat böcker i bokhandeln i Båstad.
Kille som shoppat böcker i bokhandeln i Båstad.

Och här är ett tips: missa inte shopping i Boarp. Kör upp längs den vackra Italienskavägen och njut av den magnifika utsikten. Här finner du pärlor som Stockholm Design House, Ladan, Vävaren och Elins Blommor.

Vid Norrvikens Trädgårdar (säsongsöppning i mars), hem för Kulturhuset Ravinen, finner du en av Sveriges mest förtrollande trädgårdar med Villa Albelin, Viktoria huset och mycket mer. Vid entrén väntar en underbar inredningsbutik, Café och Chocolaterian, samt Restaurang Orangeriet – allt i absolut världsklass.

När lunchdags är nära, och du önskar stanna i Norrviken, så serverar Restaurang Orangeriet och Ravinen Bistro utsökt lunch med de bästa råvarorna. Om du väljer att åka vidare till Båstad finner du Mamas och The Boathouse i hamnen. Om du fortsätter till Torekov, kommer du att bli förtjust i Restaurang G. Swenson.

För eftermiddagens aktiviteter, överväg att besöka vingårdarna på Bjäre. Vejby Vingård erbjuder ”Little Winetasting” varje dag, medan Ljungbyholms Vingård har ”Vinprovning med ostbricka” varje lördag.

Vejby Vingård Båstad
Vejby Vingård Båstad

För delikatesser och gourmetupplevelser, besök butik som Båstad Fromagerie och gårdar som Tant Grön och Lindegrens. En annan charmig plats att besöka är Östra Karup Ernst Interiör och Willab Garden, där du också kan njuta av en god fika. Du hittar också kaffe och kakor på det historiska Continental.

Innan du avslutar din dag, föreslår vi en stunds vila och avkoppling. Avsluta sedan dagen med ett uppfriskande dopp i havet vid Kallbadhuset, Hotel Skansen.

Kvällen på Bjärehalvön är magisk, och det finns flera utsökta restauranger att välja mellan i Båstad, inklusive The Boathouse, Sand, Grodlår och Timjan. Om du föredrar att äta middag i Torekov, rekommenderar vi G. Swenson’s.

Varmt välkommen till en oförglömlig upplevelse på Bjärehalvön!

Annons

Shopping

Elin Arvid, Butikerna på Gården

Elin Arvid: Kvalitetskläder och skor. Utforska vårt utbud på Facebook!

Annons

Service

Radness cykelservice

Komplett cykelverkstad som servar, lagar och renoverar alla typer av cyklar i Båstad med omnejd.

Annons

Vingård

Vejby Vingård

Vejby Vingård - Skåne vinpionjär, prisbelönta viner, personlig smakupplevelse nära Skälderviken.

Annons

Se & göra

Båstad konstgalleri

Ett konstgalleri som syftar till att främja konstintresset på Bjärehalvön med omnejd.

Annons

Restaurang

Restaurang Hovs Hallar

Tanken med menyn på Hovs Hallar är alltid kärleken till råvaran.

Vill du ha fler tips & mer inspiration från Visit Båstad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!