Norrvikens trädgårdar

Norrvikens trädgårdar är en 14 hektar stor trädgårdsanläggning utanför Båstad som uppfördes 1906-1920 av Rudolf Abelin. Idag är Norrviken ett av Båstad & Bjärehalvöns absolut mest uppskattade besöksmål. 

Historik

Rudolf Abelin anlade i slutet av 1800-talet en anläggning i skogstrakten Kolmårdens sydsluttning vid Björnsnäs strax norr om Norrköping. Namnet blev Norrviken, vilket också är namnet på den innersta viken av Bråviken öster om Björnsnäs. Han tvingades dock överge denna anläggning då järnvägen Nyköpingsbanan (byggd 1915) kom att dras rakt igenom trädgården.

Rudolf Abelin sökte då en ny plats för att förverkliga sina trädgårdsvisioner och fastnade för ett område några kilometer väster om Båstad. Norrvikens trädgårdar uppfördes där med början 1906 som bostad åt familjen. Rudolf Abelin hade rest en del i Europa och där fascinerats av olika trädgårdsstilar. Norrvikens trädgårdar omfattar därför flera olika trädgårdsrum med en italiensk barockträdgård, en renässansträdgård, en klosterträdgård, en orientalisk trädgård och en japansk trädgård. Här finns också en stor fruktträdgård.

Huvudbyggnaden, Villa Abelin, inrymmer idag butik, restaurang och galleri.

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer