Hallands Väderö

Hallands Väderö är en speciell plats dit besökare åker för att njuta av sol och bad men också dess unika natur. Ön som också är ett av Skånes Största naturreservat erbjuder fina äventyr bland slånbuskar, urskog, släta kobbar, här finns det också säl och ett mycket rikt växtliv. I filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter skildras väderöns skog och fält av vitsippor. Till ön tar du båten med Kapten Nils på Väderötrafiken som tar dig i hamn. Ett givet utflyktsmål när du besöker Bjärehalvön.

Liten ö med stor variation

Ön är inte stor, ungefär tre kilometer från syd till norr, men har mycket mer att erbjuda. Här finns ädellövskogar med gamla grovstammiga träd, dunkla alkärr och småvatten. Torrängar där triften blommar i täta mattor blandas med täta enbuskmarker och sand- och klippstränder. Den stora mångfalden i kombination med en lång historia av lövskog och naturliga betesmarker har skapat förutsättningar för ett mycket rikt växt- och djurliv.

Ett sommarparadis med utemuseum

Hallands Väderö skryter med att vara Sveriges näst varmaste plats. Och nog lyser solen ofta över ön. Det finns inte så många sandstränder men vattnet är klart och rent. Lotsstugan från 1844 är det äldsta huset på ön. Här ligger Halland Väderös utemuseum. Utställningen ger en översikt över ön och dess historia, och är öppen alla dagar från vår till höst.

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme