Hallands Väderö

Hallands Väderö är en speciell plats dit besökare åker för att njuta av sol och bad men också dess unika natur. Ön som också är ett av Skånes Största naturreservat erbjuder fina äventyr bland slånbuskar, urskog, släta kobbar, här finns det också säl och ett mycket rikt växtliv. I filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter skildras väderöns skog och fält av vitsippor. Till ön tar du båten med Kapten Nils på Väderötrafiken som tar dig i hamn. Ett givet utflyktsmål när du besöker Bjärehalvön.

Liten ö med stor variation

Ön är inte stor, ungefär tre kilometer från syd till norr, men har mycket mer att erbjuda. Här finns ädellövskogar med gamla grovstammiga träd, dunkla alkärr och småvatten. Torrängar där triften blommar i täta mattor blandas med täta enbuskmarker och sand- och klippstränder. Den stora mångfalden i kombination med en lång historia av lövskog och naturliga betesmarker har skapat förutsättningar för ett mycket rikt växt- och djurliv.

Ett sommarparadis med utemuseum

Hallands Väderö skryter med att vara Sveriges näst varmaste plats. Och nog lyser solen ofta över ön. Det finns inte så många sandstränder men vattnet är klart och rent. Lotsstugan från 1844 är det äldsta huset på ön. Här ligger Halland Väderös utemuseum. Utställningen ger en översikt över ön och dess historia, och är öppen alla dagar från vår till höst.

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer