Grevie

Byn är visseligen liten men här finns ändå god service. Grevie bjuder på varierande natur med bland annat smultronstället Grevie Backar. De många backarna utgörs av gräsbevuxna rullstensåsarsom på våren fylls av backsippor. Gå gärna upp på backarna- härifrån har du fin utsikt över Skälderviken och Kullaberg.

I och omkring byn finns cirka 350 fornlämningar. Den medeltida stenkyrkan byggdes på 1800-talet och fick 1937 en freskomålning av Pär Siegård. Dopfunten är från 1200-talet.

Ortsnamnet Grevie, J Graewie, (avskrift), som är lånat från kyrkbyn, har sitt ursprung i ordet gravhög. 

Den välkända profilen Hasse Andersson, också känd som Hasse Kvinnaböske är numera bosatt utanför Grevie i Ängelsbäck. Under 1980-talet gjorde Hasse Andersson flera egna TV-serier, bland annat Hasse och hans vänner, som utspelade sig i en lada. Scenografin var så verklighetstrogen att folk trodde att ladan fanns i verkligheten, men det var en studioproduktion. År 1991 blev ladan verklighet då han startade showkrogen Hasses Lada i Boarp som han drev fram till 2002.

Byns största arbetsgivare är det börsnoterade företaget Lindab med huvuskontoret och tillverkningsenheten Lindab Ventilation. Trävaruaktiebolaget N.P Nilssons har funnits i Grevie sedan 1907 och är byns äldsta företag. Här finns också ett flertal medelstora företag tillsammans med en stor mängd småföretag och jordbruk.

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer