Fiska i Båstad på Bjärehalvön

Fiske

Fiske i havet är tillåtet hela året.
Garn i havet får vara högst 180 m/person men tänk på att det är olika villkor för maskstorlekar beroende på vad man fiskar. För laxartade fiskar gäller att fiske i havet är tillåtet 1 april – 30 september (max 2 fiskar per dag och med minimimått 45 cm). Torsk är tillåtet 1 april – 31 december (minimimått 30 cm).

Stensån

Fiske av laxartade fiskar är tillåtet 1 mars – 30 september (max 3 fiskar per dag, varav 1 lax).

Öresjön

Fiske av laxartade fiskar är tillåtet 1 mars – 30 september. Vitfiske är tillåtet hela året.

Fiskekort

Stensån och Öresjön är båda fiskevårdsområden och här behövs fiskekort. För mer info och för att se vart man kan köpa fiskekort gå in här;  www.fiska.se.  Man kan även köpa fiskekort hos Np Nilsson/XL Bygg på Mäshultsvägen 2, 269 36 Båstad och på Båstad Turistbyrå.

Vill du veta mer om fiske gå in på svenska fiskeregler eller Stensåns nedre fiskevårdsområde.

Fredningstider

Fredningsområdet omfattar sträckan från Laholmsgränsen, Reningsverkets linje (markerat med tavla) i öster till västra pirarmen i Båstads hamn, ca 500 m från strand och ut i havet. Inom detta område är allt fiske förbjudet, som kräver någon form av båt, typ trolling och nätfiske. Fiske är inte tillåtet från och med den 1 oktober till och med den 31 mars. Förbudet gäller inte fiske med hummertina. Från och med den 1 april till och med 30 september får fiske endast ske inom fredningsområdena och med landvad efter sill, skarpsill eller makrill, med hummertina och med handredskap om fiskemetoden som sådan inte kräver användning av båt eller utgörs av angeldonsfiske eller liknande metod. Det är tillåtet att behålla sammanlagt två fiskar totalt av fångsten av lax och öring per dygn vid handredskapsfiske. Fiskekort ska bäras synligt för att vara giltigt.

Dela

Dela gärna sidan med andra

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer