"Det är härligt att sjunga! Finns det ett härligare yrke än mitt? - Birgit Nilsson 1974"

Opera & Birgit Nilsson

Den 17 maj 1918 föddes Märta Birgit Nilsson i Västra Karups församling på Bjärehalvön. Birgit växte upp som enda barn till Justina och Nils P Svensson på den gamla släktgården i Svenstad, som hon en dag skulle ta över. Så börjar historien om flickan och senare kvinnan och artisten som skulle komma att bli en av 1900-talets största klassiska sångerskor. Hennes fantastiska röst och stora musikalitet hyllades av både kritiker och publik. Under flera decennier var Birgit den ledande dramatiska sopranen i världen och en legendarisk Wagnertolkare.

Barndomshemmet

Trots stora framgångar så fanns alltid hennes hjärta kvar i barndomshemmet strax utanför Båstad på Bjärehalvön. Här tankade hon sin energi när hon var ledig. Idag kan du mellan maj och september besöka förädrahemmet som delvis byggts om till museum.

Även om du inte är operaintresserad så är detta ett ”must do” om du besöker Båstad & Bjärehalvön. Alla kan förundras av Birgits styrka och mod att som kvinna på den tiden, välja att gå sin egen väg. I museet berättar hon själv genom inspelningar om de motgångar och de tuffa beslut hon ibland kom att stå inför.

Gårdens gamla stall har man renoverat och är numera ett kafé. Här kan du njuta av smörgåsar och många av de bakverk som Birgit själv bakade på sin lediga tid. Stallkaféets himmelska Aida tårta, bakad med riktigt smör, nötter,  grädde och mörk choklad och mycket kärlek är populär och en upplevelse

Vill du veta mer om Birgit Nilssons fantastiska liv och om Birgit Nilsson Museum?

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer