Båstad Logotyp

Språk

Annons: Se & göra

Upplev den oslagbara kombinationen av konst, musik, smakupplevelser och natur på RAVINEN Kulturhus. RAVINEN ligger vid Norrvikens trädgårdar utanför Båstad intill en bäckravin, som har fått ge namn åt kulturhuset. Välkommen till oss för att ta del av konst och musik i världsklass, njuta av de fantastiska omgivningarna och samlas till en måltid eller fika med vänner och familj.

I våra utställningssalar visas konst- och designutställningar med fokus på det samtida. Nyfiken på att lära dig mer om konsten? Varje söndag är det allmän visning av pågående utställning. I Kraitz-salen visas verk av konstnärsparet Ulla Kraitz och Gustav Kraitz, RAVINENs grundare.

Vår konsertsal, vackra Birgit Nilsson-salen, erbjuder ett rikt program av musik och scenkonst. Upplev kammarmusik- och jazzkonserter och opera-, teater- och dansföreställningar. Det finns också plats för det genreöverskridande och för inspirerande samtal med inbjudna föredragshållare.

Det finns även mycket att uppleva för barn hos oss. Upptäck utställningarna tillsammans och gå sen vidare till vår skapande verkstad för att skapa egna konstverk. Verkstaden har öppet under RAVINENs öppettider, och i kalendern på vår hemsida lägger vi ut information om pedagogledda verkstäder.

RAVINEN Café & Bistro serverar härliga smakupplevelser och erbjuder ett magiskt möte mellan matkultur och konst, med en vidsträckt utsikt över Laholmsbukten. Grönsaker från Bjärehalvön står i fokus på menyn, som byts ut i takt med vad säsongen erbjuder. Café & Bistro serverar varma rätter, enklare rätter, ett rikt utbud av egenbakade kakor och bakverk samt flera lokalt producerade drycker.

RAVINENs arkitekt är Möller Arkitekter.

Foto: Lasse Olsson Photo

073-064 80 58
info@ravinenkultur.se
Kattviksvägen 231, 269 91 Båstad