Båstad Logotyp

Språk

Annons: Se & göra

Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld.

Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Birgits barndomshem visas i orört skick i sällskap med guide, som berättar om uppväxten och vägen till musiken. Plats i visning kan förbokas. Begränsad tillgänglighet till boningshuset. I den gamla logan finns utställningen “Birgit Nilsson – ögonblick och toner”, varje år med ett nytt tema. Här ges en inblick i livet på väg till samt på operascenen, den fantastiska musiken och inte minst kärleken.

Både privatpersonen Birgit så väl som stjärnan “La Nilsson” porträtteras. Berättelsen i den tillhörande ljudguiden ger utställningen en extra dimension och finns att tillgå på svenska, engelska och tyska. I anslutning till utställningen finner du en filmsal, där filmen visas kontinuerligt. Intill ligger ett mediarum där du har möjlighet att fördjupa dig i vårt digitala arkiv eller bläddra i faktapärmarna. Följ med på en resa genom Birgit Nilssons fantastiska liv och operakarriär!

I det varsamt renoverade stallet finns i dag kafé. Här kan goda smörgåsar och hembakat efter Birgits egna recept avnjutas i en stämningsfull och annorlunda miljö. Stallkaféet har ingen entréavgift och samma öppettider som museet. Fritt Wi-Fi på hela gården för våra besökare. Välkommen!

+46 (0) 431-31 18 60
info@birgitnilsson.com
Birgit Nilssons väg 27, 269 91 Båstad