Truly the place for those who know how to enjoy life.

Njuuut ...

Heritage

Människor har besökt Båstad och Bjärehalvön allt sedan 1890-talet för att söka njutning på olika sätt.

More than Tennis

En otrolig plats för rekreation och njutning. Här kan du må riktigt bra. Här finns allt du behöver så väl för den lugna som aktiva vistelsen.

The spirit

Det är en viss känsla som finns här och ingen annanstans. En upprymmande känsla som är svår att ta på men verkligen värd att uppleva på riktigt.

Njuteriet

The essence of Båstad

Bjärehalvön är platsen för dig som vill njuta av livet på riktigt. Unna dig själv eller dem du tycker om en weekend som är värd att minnas. Oavsett om du söker en aktiv eller avkopplande weekend så finns här allt för dig. Njut av sköna hotellsängar, lyxiga hotellfrukostar och njutningsfulla Spa-upplevelser. Allt i en otroligt vacker miljö som ger dig energi till morgondagen.

something to remember

Magnificent Events

Båstad & Bjärehalvön är välkänt för dess evenemang.  Spännande och nyskapande evenemang som tar vara på det årstiden har att bjuda på. Men visst finns det ett och annat traditionsbundet evenemang också som de notoriska Tennisveckorna i Båstad.

Båstad & Bjärehalvön är välkänt för dess evenemang. Njut av evenemang även under hösten och vintern. Spännande och nyskapande evenemang som tar vara på det årstiden har att bjuda på. Men visst finns det ett och annat traditionsbundet evenemang också.

The food

Gastronomy

Bjärehalvön smakar gott – här erbjuds välrenommerade restauranger, barer och en av Sveriges absolut bästa nattklubbar.  Maten och drycken är alltid välkomponerad och vald med omsorg dåå att du som besöker kan ägna dig åt att njuta lite extra.

Kurort sedan 1890-talet

Body and soul

På Bjärehalvön  vet vi verkligen hur man tar hand om dig som gäst. Ser till att du har det som behövs både för själen och kroppen. Våra Spa-anläggningar gör din vistelse komplett och avkopplingen total.

Natural beauty

The Peninsula

Bjärehalvöns natur är något alldeles extra. Hit har besökare lockats under flera århundraden; just för naturens skönhet. Här finns vidsträckta stränder, djupa bokskogar, raviner, glittrande sjöar, majestätiska klippor och mycket mer. Vi har otroliga platser såsom, Hovs Hallar, Sinarpsdalen, Axelstorpsravinen, Älemosse, Grevie Backar, Dagshög och Hallands Väderö. Platser som inte har något motstycke. Bjärehalvön har kust i 3 väderstreck och har alltid något nytt att upptäcka. Här finns älg, vildsvin, rådjur, vråkar, sälar, havsörn, glada, sällsynta salamandrar och många fler djur att skåda.

Ut och njut  på underbara Bjärehalvön. 

Activities that makes you blossom

Spa

Ge dig själv något extra

Njut av värmande bad och välgörande behandlingar. Njut av något gott att dricka och bara va för en stund.
Läs mer

All year golf

Golfdestination Bjärehalvön

– 132 Golfhål
– 6 Golfklubbar
– 7 golfbanor
– Otroliga vyer
– Nära till allt
Läs mer

Eat

Bjäre smakar gott

Ta del av vårt utbud av restauranger, bistros, barer och inte minst en av Sveriges absolut bästa nattklubbar. Njut av god mat i en underbar omgivning.
Läs mer

Cocktails

På Bjärehalvön hittar ni bland annat landets bästa mixolog. Njut av en klassisk Old Fashion, Negroni, eller en välsmakande Sour. Kanske till utsikten av havet eller nedsjunken i en värmande pool och bara njut.
Läs mer

Swimmers high!

Cold bath

Många beskriver hur de känner sig pigga, modiga och starka när när de kallbadat. Prova du med och se om samma känslor uppstår.
Badplatser

Norrviken

En magisk plats, parken med dess sju stilträdgårdar är definitivt en av Bjärehalvöns absolut vackraste besöksmål. Här arrangeras flera utställningar och evenemang årligen.
Till Norrviken

Explore

Upptäcksfärd

Hyr en MTB eller ge dig ut på en trailrunningtur i det kuperade landskapet. Upptäck Bjärehalvön och naturen på nära håll, det finns otroligt vackra platser att upptäcka.

The Challenge

Starta i Båstads hamn, spring upp längs Kyrkogatan ta sedan höger efter kyrkan, korsa Prästlidens parkering och ta dig runt den oförlåtliga slingan i Pershögsskogen och sen så fort tillbaka till hamnen du bara kan. Pusta och och njut av hamnens utsikt.
Info om slingan

Travel here

Bil
Göteborg 1 h & 50 min
Stockholm 5 h & 50 min
Köpenhamn 1 h 45 min

Tåg
Göteborg 1 h & 44 min
Stockholm 5 h & 41 min
Köpenhamn 2h &7 min 

Flyg
Stockholm 1 h & 45 min
Oslo 3 h &  35 min 

News & tips