Restaurang, Bistro & Café

Båstad & Bjärehalvön har en uppsjö av kvalitativa och mysiga restauranger, barer, caffer och en och annan bistro. Maten står ofta i centrum på Bjärehalvön som är en del av Sveriges skafferi, Skåne.  Njut av god mat och dryck på den Svenska Rivieran, året runt i fantastisk och vackar atmosfär.

Fler tips på aktörer

Välkomna till Apelrydsskolans elevrestaurang. Här i Viktoriahuset på Norrvikens trädgårdar serverar restaurangelever från Apelrydsskolan Ala Carte. Hjärtligt välkomna på en härlig upplevelse.

Läs mer

Alexandra´s är en champagnebar i fransk trädgårdskänsla. Likt en lyxig dagsfest, där stämningen är total.

Läs mer

Tropiskare än S:t Tropez — coolare än Copacabana — hetare än Haiti. Badkrukan Stranden Båstad, har allt: en skön servering i loungemiljö

Läs mer

Bistro Grodlår & Timjan

Fransk och Skånsk restaurang och bistro med inspiration från Frankrike, dess forna kolonier och Bjärehalvön. Ni som har varit här förut kommer att känna igen er och ni som kommer för första gången kommer finna en oas i Fransk kvarterskrogstil.  En restaurang och bistro i Båstad som är som ditt eget vardagsrum.

Läs mer

Bjärås gårdsbutik och kafé, ligger mitt emot fabriken Lindab i Grevie, Båstad.

Läs mer

Bjäre bär drivs av Emma Jönsson,, som är utbildad hortonom från Sveriges lantbruks universitet Alnarp. Emma brinner för allt som har med kost, hälsa och vår miljö.  -”Jag har ett hållbarhets tänk i allt jag gör.”

”-2011 började jag odla hallon i min pappas gamla växthus, där han hade odlat tomater och gurka. Under 9 års tid odlade jag hallon på min föräldrar-gård men säsongen 2020 blev den sista då gården sålts. 2021 kommer jag flytta hela odlingen till min gård, på Segelstorpsvägen 197 (ca 3 km från där jag odlat tidigare).

Jag har en hög produktion på en liten yta för att inte påverka den biologiska mångfalden mer än nödvändigt. Jag använder endast biologiskt växtskyddsmedel i odlingen http://www.lindesro.se/

Jag odlar sorterna Tulameen som är känd för sin gudomliga smak och Glen ample, som är känd för sin höga produktion.

Välkomna till mitt lilla paradis!

Emma”

Läs mer

Boathouse Bakery

The Boathouse Bakery

Adress: strandpromenaden 47 269 33 Båstad

Tel: 0734121900Varmt välkomna!

 

 

Läs mer

Båstad Wine & Champagne

Med hjärtat och basen på Bjärehalvön i nordvästra Skåne har Båstad Wine & Champagne hittat två platser i världen som betyder extra mycket, Sydafrika och Champagne, och utifrån dessa bygger företaget nu med stolthet upp sin portfölj av fantastiska viner.

Läs mer

Båstad Seafood

Båstad Seafood säljer allt det goda från havet vid handelsområdet Entré Båstad, Skåne.
Båstad Seafood består av både butik och restaurang som erbjuder Sveriges största sortiment av fisk. Vi erbjuder ett komplett sortiment av färsk fisk, skaldjur, färdiga rätter, delikatesser och mängder av andra unika produkter från havet.
Året runt serveras läckra och välsmakade rätter från vår meny och i en avslappnad och skandinavisk restaurangmiljö. Vill du hellre ta med dig något delikat hem eller dit du är på väg – så finns mer än du kan tänka dig i vår butik.

Läs mer

Med naturen runt hörnet och havet som närmsta granne, får du en härlig smakupplevelse och bästa service. En värld av chokladprodukter och praliner, där var och en är handtillverkad. En varm kopp choklad eller en rykande cappuccino att njuta av framför den öppna brasan, ett glas rosé till räksmörgåsen eller en stenugnsbakad surdegspizza med ett av Båstads härligaste läge. 

Helt enkelt en en pärla att längta tillbaka till!

 

Läs mer

På Continental Båstad äter du frukost, lunch och lyxig fransk pastry – Paris möter Franska Rivieran fast i Båstad. Vinlunch på Contan har blivit en klassiker, här väljer du mellan 10 rätter. Lokala råvaror, hållbarhetstänk och service som blir en upplevelse. 

Instagram: www.instagram.com/continental.bastad

Läs mer

Restaurang Drivan serverar rekorderlig husmanskost. Här äter du mat från det svenska köket så som det var tänkt från början:

Utvalda, okomplicerade råvaror av hög kvalitet som är tillagade med kunskap och omsorg. Resultatet är en välsmakande meny med klassiska rätter som förnyas varje vecka utan att det kostar skjortan.

Läs mer

Ferdinand Vinbar är en välkomnande mötesplats i Båstad som erbjuder en levande meny och vinlista baserad på lokala råvaror och viner. Genom att fokusera på det bästa som Bjäre och regionen har att erbjuda, skapar vi en unik mat- och dryckesupplevelse för våra gäster året om.

 

Läs mer

När kärlek är kryddan tycker alla om maten….

Läs mer

Friggin Båstad

Friggin Båstad är ett grill och eventföretaget som gör ditt event till det som spelar roll! Vi finns hela sommaren på plats nere i Båstads hamn.

Friggin   skräddarsyr vad som ska bli ert perfekta matevent! Kommer ut till er, riggar upp tält, grillar, smokers, stationer och allt som behövs för den ultimata grill, BBQ och matupplevelsen. Under tiden görs maten i ordning medans ni sitter du lugnt i båten och stämmer av så att drickan är kall och gästlistan är klar.

Följ gärna Friggin på Instagram och Facebook: frigginbastad

Läs mer

Gardeners restaurang

Gardeners erbjuder modern och fräsch mat med säsongens råvaror. Fokus ligger på nordisk matkultur, ekologiskt och närodlat. Här bjuds du på en helt ny nivå av dagens lunch där du kan välja i kategorierna: kött, fisk, sallad och pasta. Varmt välkommen på en härlig lunch eller unna dig en lyxig fika!

 

Läs mer

Grevie Park & Evenemang

Beläget i hjärtat av Bjäre finner ni fullskaliga eventarenan Grevieparken. Grevieparken är din partner vid event, bröllop eller bolagsstämma!

Läs mer

Hotell Strandpensionatet

Hos oss på Strandpensionatet finns inte bara rum och bekvämlighet, utan också vår alldeles egna restaurang som skiftar meny utefter säsong. 

Läs mer

Kaffestugan i Bjäre Härads Hembygdförening

Kaffestugan drivs i Bjäre Härads Hembygdsförening i Boarp.

Läs mer

Kattvikskiosken

Åk till den lilla pittoreska hamnen i Kattvik och fika på Kattviks café, här erbjuds tex. både glass och våfflor.

Läs mer

Mat & Möten i Båstad

Ulrika och Andreas som driver Mat & Möten på Båstad Golfklubb och erbjuder lunchrestaurang, Bar & Coffelounge i härlig miljö.

Läs mer

På Kanelen

Ett genuint kafé, bageri och konditori med en gammaldags stil. Hos råder en bondromantisk stil i hemlik känsla. Bröd- och konditoriutbudet är brett och av högsta kvalitet.

Läs mer

Mamas

Mamas Italian är en familjär restaurang där vi serverar god italiensk mat. Vi har också en cafédel med mackor, kaffe och härliga bakverk. Vi erbjuder take-away på hela vår meny.

Läs mer

SOEDER Countryhouse & Kitchen

Eftersom Soeder Country House & Kitchen älskar mat och det som ryms i glaset, lägger de ner mycket tid och en stor dos passion för att ni skall få uppleva den kärleken. Köket blir en mötesplats för kreativitet och kulinariska upplevelser. 

Läs mer

Solbackens Wåffelbruk

På höjden finns flera serveringsterrasser varifrån man har en hänförande utsikt. Våfflor efter gammalt recept serveras med sylt och grädde eller enbart med socker.

Läs mer

Solsidan Båstad

Restaurang Solsidan är belägen i Båstad Hamn och öppnade dörrarna för första gången under sommaren 2018. Namnet på restaurangen är inspirerat av öl företaget Solsidan AB som idag är en partner till restaurangen. Solsidan bedrivs av krögaren Carl Lindqvist Nilsson.

Läs mer

The Boathouse är en restaurang med Ny Nordisk cuisine som möter svensk husma, och är en fantastisk mötesplats i Båstad hamn..

Varvet mat & vin Torekov

Placerad mitt ute i hamnen i Torekovs gamla båtvarv bjuder  restaurang Varvet Mat & Vin in till en upplevelse utöver det vanliga. Här finner du även vårt café.

Vi har en meny med det italienska köket i fokus, baserad på lokala och färska råvaror.

Läs mer

Victoria i Båstad

En ny tradition med gamla anor. Victoria har nästan alltid funnits på torget i Båstad.
Det började med Hotell Viktoria som sedan blev Café Victoria när hotellet försvann. Nu har namnet vandrat över gatan med hjälp av den sista Konditorn på Café Victoria som köpte den gamla prästgården på torget som bar namnet Torggården på 60-talet. Så nu finns Victoria åter på torget. Denna gång för att stanna. Café, Restaurang och Bar allt under samma tak och med en fantastisk uteservering där det näst intill är solgaranti!

Läs mer

RAVINENs Café & Bistro serverar härliga smakupplevelser och ger ett magiskt möte mellan kultur och hav, med en vidsträckt utsikt över Laholmsbukten.

 

Grönsaker från Bjäre står i fokus på menyn, som sedan lyfts av olika smaker för att skapa en upplevelse i varje tugga. Menyn byts ut i takt med vad säsongen erbjuder. Till detta finns lokalt producerade drycker i form av must, öl, kombucha och mycket mer, och vi har även spännande viner från Arilds vingård.

I våra bakverk är kärlek den viktigaste ingrediensen samtidigt som inga genvägar tas. En riktigt klassisk fika med värme och genuina smaker som kan njutas tillsammans med ett av våra goda teer eller en kopp kaffe.

Läs mer

Sommarrestaurangen Torget är en familjevänlig restaurang som ligger på Båstad Camping. Här bjuds det regelbundet på livemusik, musikquiz och andra härliga aktiviteter under sommaren. När barnen får spring i benen ligger lekplatsen och Äventyrsgolfen precis mitt emot

Läs mer

Torggårdens Grill & Kiosk

En pärla sedan 1966 på Mariatorget i Båstad. Här serveras det klassisk gatuköksmat 363 dagar om året och fantastisk mjukglass April – Nov.

Läs mer

På Strandpromenaden i Båstad, ett stenkast från stranden på Malen, ligger Restaurang Verandan. Detta är stället där man ”hygger sig”. Som vi vet, är hygge inte något man kan ta på eller något man kan se. Det är både en känsla och en upplevelse. Man har det bra och njuter av livet helt enkelt….

Kom som du är, ät, drick, njut och skratta. Restaurang Verandan är en mötesplats för er som vill sitta ner och avnjuta en god måltid eller bara ta en drink tillsammans.

Läs mer

Äppelgården GK

Charmigt boende mitt bland fruktträden. Alla gäster har tillgång till vårt mysiga Klubbhus med restaurang & bar och klubbrum för sällskap. Med närhet till havet och sommartid -Båstads puls, kan du inte bo bättre. 

Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer