Restaurang, Bistro & Café

Bakeriet är ett litet bageri som ligger i Båstad. Vi bakar goda skorpor av italiensk typ. Alltså crostini och biscotti i många trevliga varianter och smaksättningar. Vi gör även en mycket omtyckt pepparkaka som efterfrågas hela året.

Bakeriet lyfter fram och utvecklar smakfulla delikatesser för de medvetna kunderna.
Vi står för mathantverk av största kvalité – från råvaror till färdig produkt. Självklart utesluts tillsatser och de flesta ingredienserna som används är närproducerade.

Läs mer

Birgit Nilsson Museum & Stallkafé

Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld.

Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. 

Birgits barndomshem visas i orört skick i sällskap med guide, som berättar om uppväxten och vägen till musiken. Plats i visning kan förbokas. Begränsad tillgänglighet till boningshuset.

I den gamla logan finns utställningen “Birgit Nilsson – ögonblick och toner”, varje år med ett nytt tema. Här ges en inblick i livet på väg till samt på operascenen, den fantastiska musiken och inte minst kärleken. 
Både privatpersonen Birgit så väl som stjärnan “La Nilsson” porträtteras. 
Berättelsen i den tillhörande ljudguiden ger utställningen en extra dimension och finns att tillgå på svenska, engelska och tyska.
I anslutning till utställningen finner du en filmsal, där filmen visas kontinuerligt. Intill ligger ett mediarum där du har möjlighet att fördjupa dig i vårt digitala arkiv eller bläddra i faktapärmarna.
Följ med på en resa genom Birgit Nilssons fantastiska liv och operakarriär!

I det varsamt renoverade stallet finns i dag kafé. Här kan goda smörgåsar och hembakat efter Birgits egna recept avnjutas i en stämningsfull och annorlunda miljö. Stallkaféet har ingen entréavgift och samma öppettider som museet.
Fritt Wi-Fi på hela gården för våra besökare.
Välkommen!

Läs mer

Fiskhuset

Fiskhuset i hamnen i Torekov BUTIK-SERVERING-MAT FÖR AVHÄMTNING-EGET RÖKERI. Vi röker all vår fisk på gammaldags vis. Passa på att smaka! Sillinläggningar och nyrökt fisk.

I vår fina välsorterade butik hittar du alltid ett spännande urval av färsk fisk och skaldjur samt produkter direkt från vårt rökeri. Du kan välja att köpa varma och kalla rätter att ta med hem eller avnjuta på vår servering.

Vi hoppas att vårsolen skiner på vår ute servering 
Välkomna!

Läs mer

G. Swensons Krog

Restaurangen ligger vid gamla hamnen i Torekov. Med utsikt över Kattegatt och hamnen ger vi våra gäster en god atmosfär för en krogkväll.

Matsalen med sin enkla men eleganta inredning borgar för en minnesvärd afton. Avsluta gärna kvällen under barens glastak där vindruvorna mognar under glastaket. Restaurangen har 3 delar; matsalen i gamla lanthandelslokalen, verandan med bar och uteserveringen. Vi gör menyer och mat efter vad säsongen bjuder, oavsett om du sitter med kandelaber i matsalen och spejar ut över Kattegat eller med uppsikt över barnen på vår uteservering är meny, service och kvalitet densamma. Det är du som väljer miljö för din upplevelse hos oss.

Läs mer

Hamnkrogen Torekov

På hamnbacken i Torekov finner ni Hamnkrogen. Vi erbjuder en spännande och vällagad meny med havets läckerheter, fisk och skaldjur, i centrum.

Läs mer

Hotell och Restaurang Hjorten

Underbara måltider och närhet till allt. Pensionat och Restaurang Hjorten är beläget i området Malen i Båstad endast 100 meter ner till havet och gångavstånd till hamnen. Pensionatet består utav 41 rum och restaurangen är en a la carte restaurang med fokus på säsongens råvaror.

Läs mer

Hotell & Restaurang Hovs Hallar

Du hittar Hotell  & Restaurang Hovs Hallar utmed kusten mellan Båstad och Torekov. Hotellet är beläget mitt i den finaste naturen på Bjärehalvön. Kom och njut av Bjärehalvöns nordspets och rikta blickarna mot den obrutna horisonten. Hotellet är för dig som uppskattar lugn & ro, god mat och vacker unik miljö

Här serveras traktens och havets olika läckerheter med grönsaker från egna odlingar, allt efter säsongens skiftningar. Vi håller skånska traditioner levande med råvaror från trakten

Varje vardag erbjuder vi  husmanskost på vår lunchbuffé.

På helgdagar serverar vi en dagens soppa, sillbord och en varmrätt.

Läs mer

Hotel Riviera Strand

Hotel Riviera Strand är en ny familjeoas direkt vid stranden.
Låt havet, sanden och naturen inspirera till tid tillsammans. På och runt hela vår resort finns miljöer till lek, aktivitet och äventyr, platser där du kan dra dig tillbaka och njuta av lugnet. Allt detta med en känsla av lyx och komfort.

Hotel Riviera Strand ligger i en underbar del av Båstad, precis vid den finkorniga långa sandstranden som tidigt har kallats Sveriges Riviera. Hotellet ligger tillräckligt centralt för att vara bekvämt nära och samtidigt lugnt och avskilt vid Malens strandskog.
I centrum som ligger 2 km ifrån hotellet, finns det gott om butiker, kaféer, restauranger och nattklubbar samt ett tennismuseum. Du kan gå på stranden hela vägen till centrum eller ta en härlig cykeltur längs havet.

Läs mer

Hotel Skansen

Restaurang Sand bjuder på storslagen havsutsikt och modern matlagning, med fokus på råvaror efter säsong och från lokala leverantörer. En livfull mötesplats oavsett veckodag eller årstid. Om kvällen skapar vi cocktails i världsklass, bjuder på stämning och musik. Välkommen in i värmen!

Läs mer

Hotell & Spa Lögnäs gård

Hos oss kan ni välja om ni vill bo i full hotellstandard på vårt hotell, eller med självhushåll i “Villan” med egen inglasad veranda, utedäck och trädgård.

Här bor ni i bekväm hotellstandard i något av våra 30 rum i vår 3-längade gård med anor från 1800-talet. Lantligt, mysigt och personligt inredda rum med wc/dusch, tv, allt från enkelrum till flerbäddsrum. Vissa av rummen har balkong men alla har tillgång till vår stora fina vinterträdgård och mysiga trädgård för skön avkoppling och samvaro.

Alla gäster som bor hos oss får hälsa på, mata, klappa och kela med alla djuren på Barnens Lögnäs så mycket de vill, liksom fritt inträde för barnen till Skummeslövsbadet under sommaren. Allt detta ingår i rumspriset. Kontakta oss för mer info.

Vi erbjuder även en stor och mysig spa-avdelning för skön avkoppling och heta bad.

Läs mer

Malens Krog

Beläget utmed Köpmansgatan i Båstad erbjuder våra gäster en varierad meny med både Asiastiska specialiteter och traditionell Svensk mat.

Vi erbjuder a la carte och take away.
Alla gäster är varmt välkomna och vi kommer att ta väl hand om er i en hemtrevlig och ombonad miljö. Som om ni kommit hem till vårt vardagsrum!

Läs mer

Margretetorp Gästgifvaregård

-Lika gott som vackert-

Det sägs att Drottning Margareta stannade till här en gång. Hon ska ha varit så förtjust i maten att krögaren valde att döpa platsen efter henne. Det senare är förmodligen en trevlig myt, men sant är att gästgiveriet haft flera besök av kungligheter genom tiderna. 

På ett av Sveriges äldsta gäsgifveri står maten i fokus, skånsk traditionell mat lagad från grunden. Många har färdats över Hallandsåsen och förbi Bjärehalvön genom åren och njutit av vår skånska mat – såväl kändisar som vanligt folk. Stamgästerna är många och flera har vuxit upp med oss och fortsätter komma år efter år. Det ser vi som ett väldigt gott betyg. Vårt populära smörgåsbord är vida känt och där finns något för alla smaker!

Hos oss kan du fira födelsedagen, ställa till med bröllop eller ta en avkopplande helg. Bada i våra spabad utomhus, gå promenader i våra fantastiska omgivningar och äta gott. Kanske smaka ett vin ifrån vår egen vingård i Ungern?

Njut av en avkopplande helg och bo i ett av våra hotellrum. Närheten till Båstad och olika aktiviteter som golf, tennis, shopping och naturen gör att här finns något för alla. 

Läs mer

Orangeriet Restaurang & Cafe

I Orangeriet serverar vi vällagade luncher med inspiration av vad som är bäst för stunden. 
Till barnen har vi ekologiska pannkakor med sylt & grädde, pasta med köttfärssås utöver dom vanliga lunchrätterna.

Välkommen in på en god och vällagad lunch.
Vi har öppet dagligen kl 11.00 – 16.00
Är ni ett större sällskap och önskar gruppmeny så mejla gärna så skickar vi passande menyer till er.

Organeriets matfilosofi:
“På historisk mark förvaltar vi en framtid”
Jorden, naturen, havet & människorna lever i samklang med bygdens identitet. Att förvalta detta kräver förståelse och kunskap om dess förutsättningar. Med utgångspunkt från det så skapar vi ett kök som utvecklas med bygden. Med respekt och omsorg vill vi se historia bli framtid. Ett kök som är relaterat till den unika plats där vi befinner oss. Ett kök som vi kallar “Det platsrelaterade köket”

Läs mer

Pepes Bodega, LOFT Festvåning & Papas restaurang

Restaurang, bar och nattklubb vid stranden
i Båstad sedan 1991. Alltid sommar, alltid fest!
Det är känslomässigt riktigt. 
Glöm aldrig de’

Belägna mellan havet och tennisbanorna i Båstadhamn försöker vi skapa en sydländsk atmosfär. Hos oss kan du få dina flesta sinnen tillfredsställda.

SLUTNA SÄLLSKAP

Vi tar emot allt från 30 till 300 sittande gäster.

Ni är alltid välkomna att komma med förfrågningar om privata eller företags arrangemang.

Läs mer

Torekov Hotell

Torekov Hotell är det lilla personliga spahotellet, längst ut på Bjärehalvöns spets. Kom hit och njut av lugnet, sköna spaupplevelser och närodlade smaker i restaurang Bistron. Runt hörnet väntar havet, den karga naturen, badbryggorna, golfbanorna och det gamla fiskelägets pittoreska charm. Lika vackert året om. 

Läs mer

Fler tips på aktörer

Apelryds Restaurang-skola

Välkomna till Apelrydsskolans elevrestaurang. Här i Viktoriahuset på Norrvikens trädgårdar serverar restaurangelever från Apelrydsskolan Ala Carte. Hjärtligt välkomna på en härlig upplevelse.

Läs mer

Badkrukan i Båstad

Tropiskare än S:t Tropez — coolare än Copacabana — hetare än Haiti. Badkrukan Stranden Båstad, har allt: en skön servering i loungemiljö

Läs mer

Bangkok Street Thai Take Away

Thailändsk mat för avhämtning i Öllöv.

Läs mer

Bistro Grodlår & Timjan

Fransk och Skånsk restaurang och bistro med inspiration från Frankrike, dess forna kolonier och Bjärehalvön. Ni som har varit här förut kommer att känna igen er och ni som kommer för första gången kommer finna en oas i Fransk kvarterskrogstil.  En restaurang och bistro i Båstad som är som ditt eget vardagsrum.

Läs mer

Bjärås Gårdsbutik

Bjärås gårdsbutik och kafé, ligger mitt emot fabriken Lindab i Grevie, Båstad.

Läs mer

Bjäre Bär

Bjäre bär drivs av mig, Emma Jönsson, jag är utbildad hortonom från Sveriges lantbruks universitet Alnarp. Jag brinner för allt som har med kost, hälsa och vår miljö. Jag har ett hållbarhets tänk i allt jag gör.

2011 började jag odla hallon i min pappas gamla växthus, där han hade odlat tomater och gurka. Under 9 års tid odlade jag hallon på min föräldrar-gård men säsongen 2020 blev den sista då gården sålts. 2021 kommer jag flytta hela odlingen till min gård, på Segelstorpsvägen 197 (ca 3 km från där jag odlat tidigare).

Jag har en hög produktion på en liten yta för att inte påverka den biologiska mångfalden mer än nödvändigt. Jag använder endast biologiskt växtskyddsmedel i odlingen http://www.lindesro.se/

Jag odlar sorterna Tulameen som är känd för sin gudomliga smak och Glen ample, som är känd för sin höga produktion.

Välkomna till mitt lilla paradis!

Emma

Läs mer

Boathouse

The boathouse är ett brasserie i svensk tappning, en fantastisk mötesplats i Båstad hamn. Utbudet är lika generöst som öppettiderna, från tidig morgon till sen kväll. Hos oss äter du frukost, lunch, middag och allt där i mellan!

Välkommen till oss!

Läs mer

Boathouse Bakery

The Boathouse Bakery

Adress: strandpromenaden 47 269 33 Båstad

Tel: 0734121900Varmt välkomna!

 

 

Läs mer

Bread on wine

Bread on wine i Båstad serverar varierande tilltugg. Vi serverar också bröd, kaffe, frukost, lunch, picknick och vin. Ett härligt urval av läckra bröd och bakverk. Ett bageri som inte lämnar något mer att önska. Vi lovar. Njut av en smakfull blandning kaffe i en skön miljö. Koppla av och umgås – eller bara njut av den underbara utsikten. Letar du efter en bra vinbar? Då är du välkommen hit. Salut! Vi tror på glädjen kring matbordet, firandet av mat och vin som delas tillsammans.

Varmt välkomna!
Läs mer

En pärla sedan 1966 på Mariatorget i Båstad. Här serveras det klassisk gatuköksmat 363 dagar om året och fantastisk mjukglass April – Nov.

Läs mer

Båstad Seafood

Båstad Seafood säljer allt det goda från havet vid handelsområdet Entré Båstad, Skåne.
Båstad Seafood består av både butik och restaurang som erbjuder Sveriges största sortiment av fisk. Vi erbjuder ett komplett sortiment av färsk fisk, skaldjur, färdiga rätter, delikatesser och mängder av andra unika produkter från havet.
Året runt serveras läckra och välsmakade rätter från vår meny och i en avslappnad och skandinavisk restaurangmiljö. Vill du hellre ta med dig något delikat hem eller dit du är på väg – så finns mer än du kan tänka dig i vår butik.

Läs mer

Drivan

Restaurang Drivan serverar rekorderlig husmanskost. Här äter du mat från det svenska köket så som det var tänkt från början:

Utvalda, okomplicerade råvaror av hög kvalitet som är tillagade med kunskap och omsorg. Resultatet är en välsmakande meny med klassiska rätter som förnyas varje vecka utan att det kostar skjortan.

Läs mer

Fiskekajen

När kärlek är kryddan tycker alla om maten….

Läs mer

Friggin Båstad

Friggin Båstad är ett grill och eventföretaget som gör ditt event till det som spelar roll! Vi finns hela sommaren på plats nere i Båstads hamn.

Vet du hur vi jobbar? Vi tillsammans med er skräddarsyr vad som ska bli ert perfekta matevent! Vi kommer ut till er, riggar upp tält, grillar, smokers, stationer och allt som behövs för den ultimata grill, BBQ och matupplevelsen. Under tiden vi fixar maten sitter du lugnt i båten och stämmer av så att drickan är kall och gästlistan är klar.

Följ oss gärna på Instagram och Facebook: frigginbastad

Läs mer

Grevie Park & Evenemang

Beläget i hjärtat av Bjäre finner ni fullskaliga eventarenan Grevieparken. Låt oss vara en partner till ditt event, bröllop eller bolagsstämma!

Läs mer

Hazienda

Välkommen till oss längst ute på Bjärehalvön mitt i Torekov. Medelhavsrestaurang med god mat i gemytlig miljö. Tapas förrätter och efterätter, grillade fiskar,

Läs mer

Hotell Strandpensionatet

Här är tanken att ni ska kunna komma och koppla av, äta en bit god mat och bara njuta.

Läs mer

Kaffestugan i Bjäre Härads Hembygdförening

Kaffestugan drivs i Bjäre Härads Hembygdsförening i Boarp.

Läs mer

Kattvikskiosken

Åk till den lilla pittoreska hamnen i Kattvik och fika på Kattviks café, här erbjuds tex. både glass och våfflor.

Läs mer

Kvinnaböske Krog

Välkommen till Kvinnaböske Krog & Hotell, mitt på vackra Bjärehalvön. Här kan du njuta av stilrent boende mitt i den skånska idyllen. I restaurangen äter du förstklassig mat baserad på årstiderna och på lokalproducerade råvaror. Till detta finns en väl utprovad vinlista för en komplett upplevelse.

Läs mer

Mat & Möten i Båstad

Ulrika och Andreas som driver Mat & Möten i Båstad har två restauranger, en på Båstad Företagsby och en på Båstad Golfklubb. Mat & Möten i Båstad Företagsby serverar smakfulla luncher & stilfull catering. På Båstad Golfklubb erbjuder lunchrestaurang, Bar & Coffelounge.

Läs mer

På Kanelen

Ett genuint kafé, bageri och konditori med en gammaldags stil. Hos råder en bondromantisk stil i hemlik känsla. Bröd- och konditoriutbudet är brett och av högsta kvalitet.

Läs mer

Sands Bakficka

Slå dig ner och njut av fantastiskt goda smörgåsar och danska smörrebröd, ta ett glas vin på terrassens uteservering eller en kopp kaffe vid brasan. Läget, med utsikt över hamnen, är perfekt och sommartid kan man sitta länge och titta på folkvimlet som lockats till metropolen Båstad.

Läs mer

Sjöko

Sommarrestaurang i Båstad Hamn. Grönbeteskött från Bjäre, närodlat och lokala råvaror, influenser från Medelhavet. Sittplatser mot kajen. Sjökos Baksida med boulebana, långbord och bar.

Läs mer

SOEDER Countryhouse & Kitchen

Eftersom vi älskar mat och det vi har i glaset, lägger vi ner mycket tid och en stor dos passion för att ni skall få uppleva den kärleken. Vi vill att vårt kök blir en mötesplats för kreativitet och kulinariska upplevelser

Läs mer

Solbackens Wåffelbruk

På höjden finns flera serveringsterrasser varifrån man har en hänförande utsikt. Våfflor efter gammalt recept serveras med sylt och grädde eller enbart med socker.

Läs mer

Solsidan Båstad

Restaurang Solsidan är belägen i Båstad Hamn och öppnade dörrarna för första gången under sommaren 2018. Namnet på restaurangen är inspirerat av öl företaget Solsidan AB som idag är en partner till restaurangen. Solsidan bedrivs av krögaren Carl Lindqvist Nilsson.

Läs mer

Victoria i Båstad

En ny tradition med gamla anor. Victoria har nästan alltid funnits på torget i Båstad.
Det började med Hotell Viktoria som sedan blev Café Victoria när hotellet försvann. Nu har namnet vandrat över gatan med hjälp av den sista Konditorn på Café Victoria som köpte den gamla prästgården på torget som bar namnet Torggården på 60-talet. Så nu finns Victoria åter på torget. Denna gång för att stanna. Café, Restaurang och Bar allt under samma tak och med en fantastisk uteservering där det näst intill är solgaranti!

Läs mer

Torggårdens Grill & Kiosk

En pärla sedan 1966 på Mariatorget i Båstad. Här serveras det klassisk gatuköksmat 363 dagar om året och fantastisk mjukglass April – Nov.

Läs mer

Varvet mat & vin Torekov

Placerad mitt ute i hamnen i Torekovs gamla båtvarv bjuder  restaurang Varvet Mat & Vin in till en upplevelse utöver det vanliga. Här finner du även vårt café.

Vi har en meny med det italienska köket i fokus, baserad på lokala och färska råvaror.

Läs mer

Veranda café och bistro

I Caféet serveras hemmagjorda bakverk. Utbudet varierar lite från vecka till vecka men det finns alltid något smarrigt att äta. Bistromenyn börjar serveras från kl. 18. 

Läs mer

Wyy

Ibland kan företagsnamn vara lite kluriga. Men låt oss hjälpa er! På wyy siktar vi på att alltid leverera bra mat i kombination med underbar vy. Vi hörs snart!

Läs mer

Äppelgården GK

Charmigt boende mitt bland fruktträden. Alla gäster har tillgång till vårt mysiga Klubbhus med restaurang & bar och klubbrum för sällskap. Med närhet till havet och sommartid -Båstads puls, kan du inte bo bättre. 

Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme