By Båstad Turism & Näringsliv

Hem/ Sport/ Till havs

Till havs

Bjärehalvön är omgiven av både Laholmsbukten och Skälderviken, detta ger unika möjligheter till havsaktiviteter. Sälsafaris eller smattrande segel ute till havs? Det är bara att välja och ta för sig.

Båstad har de senaste åren stått värd för en lång rad internationella seglingstävlingar. Laholmsbukten utanför Bjäres nordkust erbjuder idealiska förhållanden och den återkommande Seglarveckan lockar med många kringevenemang, både till lands och havs.

Speedcats, seglarskola, eller SUP (stand up paddle) finns i Båstad hamn. Är man flera kan man hyra snabba R.I.B båtar och uppleva kusten i högt tempo. Våg- och vindsurfing är andra aktiviteter.  Ge er ut på en spännande fisketur. Kustfiske när öringen går till är populär under tidig vår och i Stensån kan man fiska både med fluga och haspelspö.

Båtturer med sälsafari som utgår från Torekov eller Båstad lockar med naturupplevelser utöver det vanliga.

Roliga vattensportsaktiviteter

Det erbjuds massor av roliga vattensportsaktiviteter i hamnen sommartid i Båstad hamn av Spirit Event. T.ex. speedcats, SUP och RIB.

Fiska i Stensån och till havs

Är du sugen på att fiska? Här kan du läsa mer om vart du kan hyra båt och vart du köper fiskekort.

Ta båten till vackra Hallands Väderö

Gör en dagsutflykt till vackra och växtrika Hallands Väderö. Båten avgår från Torekovs hamn, överfarten till ön som tar ca 20 minuter är ett äventyr för barnen! På Väderön kan man bada i kristallklart vattnet!

Seglarskola i Båstad & Torekov

Lär dig att segla i Båstad eller Torekov. Det finns det kurser för både barn och vuxna.

Åk på Sälsafari

I havet runt Hallandsväderö kan du se två av de tre Svenska sälarterna på nära håll. Sälarna uppskattar besökarna och är oftast mer nyfikna än rädda. Turer arrangeras av Hallandsväderötrafiken och  utgår från Torekovs hamn. 

Låna flytväst

Tajta badbyxor och annat badmode i all ära, men det finns bara ett plagg som kan rädda ditt liv på sjön, flytvästen. En flytväst är en billig livförsäkring som alla borde bära på sjön.

Ifall du inte har någon flytväst med dig eller har glömt att ta med den så kan dulåna flytväst på kommunkontorets kundcenter.

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme