Missa inte våra inspirerande  videotips, 
Destinationsansvarig Annika Borgelin med gäster
besöker spännande platser. 

Din guide till aktiviteter & sport på Bjärehalvön

Båstad och Bjärehalvön erbjuder fantastiska möjligheter för dig som vill vara aktiv. Välsignad med en magnifik natur och ett stort utbud av aktiva arenor och företag ger Bjärehalvön stora möjligheter till en aktiv livsstil, året runt.

Varmt välkommen till Bjärehalvöns självklara destination för en komplett golf och boende upplevelse. Vi kan erbjuda dig en upplevelse med service och kvalité, samt en fantastisk utsikt över böljande landskap och havets vyer.

Bjäre GK:s 18-hålsbana är belägen med 5 minuters bilfärd från Båstad, ca. 20 minuter från Ängelholm. Med storslagen utsikt över Skälderviken och Kullaberg smälter banan väl in i landskapet.

Fairways smyger fram längs de mjuka kullarna.
Vi erbjuder en golfupplevelse utöver det vanliga samt en utmärkt krog.

Läs mer

Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor.

Våren 1930 invigdes Gamla Banan som är Sveriges andra 18-hålsbana. Den ritades av arkitekterna Hawtree & Taylor. Det är en typisk engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener.

Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren.

  •  
Läs mer

Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor.

Våren 1930 invigdes Gamla Banan som är Sveriges andra 18-hålsbana. Den ritades av arkitekterna Hawtree & Taylor. Det är en typisk engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener.

Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren.

  •  
Läs mer

Båstad Hamn är en hamn som har allt.

Från festfyllda sommarkvällar med party, glamour till rofyllda grillkvällar med guldskimrande solnedgång. Under sommaren fylls hamnen av tennisspelare, festprissar och glassätande flanörer. 

Båstad Hamn har som policy att skapa de bästa förutsättningarna för din vistelse. Du skall komma hit full av förväntan och resa härifrån med lust att återvända.

Hamnen är blå flaggad.

Gästhamnen är väl värd en extra kryss.

Reservera din båtplats på dockspot.com

Läs mer

Välkommen till Båstad Triathlon Center

Båstad och Rivieraområdet är ett paradis för Triathlon. Att kunna träna simning, cykel och löpning med så bra förutsättningar, på ett och samma ställe, är unikt i Sverige. Båstad Triathlon Center har skapat en vacker och strandnära boendeanläggning för att ge alla som älskar Triathlon bästa möjliga träning och en njutbar vila mellan passen. Här erbjuds boende i lägenhet för den aktiva.

Exempel på paket, som självklart kan anpassas efter era önskemål!

En övernattning i dubbelrum i bäddade sängar inkl handduk. 
Hemlagad frukostbuffé
GPS-datorer finns med förprogrammerade rutter. 
Serviceutrymme med verktyg
Låsbart förvaringsutrymme
Slutstädning ingår 

Pris: 765 kr per person/natt

Läs mer

Kungsbygget Äventyrspark ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland. Här erbjuds aktiva upplevelser med sommarrodel, Zipline, Bungy Rocket, Slingshot och klättertorn.

Sommarrodel är en fantastisk upplevelse för personer i alla åldrar. Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, du bestämmer tempot själv. Med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken. Redan efter tre åk är du en proffsig rodelåkare!

Zipline passar både dig som vill ha en fartfylld upplevelse och för kompisgänget som vill uppleva något annorlunda tillsammans. Med 70 meters fallhöjd och 670 + 740 meter vajer, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning med fantastisk utsikt över Halland. En häftig aktivitet för både gammal som ung!

Testa vår häftiga katapult! Du skjuts, med kraftiga gummiband, 25 meter upp i luften på ca 2 sekunder. Detta är den ultimata kicken och Bungy Rocket gör få besvikna!

Läs mer

Aktiva sommarlovsveckor för barn 6-15 år i Båstad sedan 2006!
Med sport, rörelseglädje, äventyr, dans & musik, utflykter, lek & bus, skratt, kompisar – nya som gamla och mycket mer.
Vi sätter barnen i rörelse i verklighetens värld!

Våra populära Dagläger för barn 6-12 år är fullspäckade med sport- och rörelseaktiviteter, äventyr, musik & dans, lek & bus samt utflykter.
Vi erbjuder både hel- och halvdags alternativ 3 eller 5 dagar under vecka 27, 28, 29 och 30. På vårt 5-dagars heldagsalternativ erbjuder vi tillvalsämnen att välja mellan som Water Sport, Golf, Padel, Fotboll och Djur & Natur.

Under ledning av professionella instruktörer erbjuder vi Temaläger för barn 8-15 år, med eller utan övernattning.
Vecka 27 – Välj mellan ”Äventyret”, American Sports & Outdoor och Junior Golf Camp.
Vecka 28 – Välj mellan ”Äventyret”, American Sports & Outdoor och Junior Golf Camp.
Vecka 29 – Showdans/Musikal & Dansmix under ledning av Ann Wilson känd från TV:4s ”Let´s Dance” och danslärare från Wilson Dance Center i Helsingborg.

Sveriges vackraste lägermiljö? Vår lägerbas är den mycket vackert belägna Apelrydsskolan som är granne med det sköna och gröna Norrvikens Trädgårdar, 3 km från hamnen i Båstad mot Kattvik.
Vi erbjuder våra lägerdeltagare gratis transport varje lägerdag till och från Apelrydsskolan via Båstad Station-Hotel Riviera Strand-Båstad Hamn.

Från mitten av maj månad brukar det bli ordentligt “högtryck” på anmälningar till våra populära Dag- och Temaläger. Så glöm inte att anmäla dina barn och barnbarn och säkra dem en plats hos oss på Sport & Äventyr Camp Båstad.
Vi tar emot anmälningar fram till och med lägerstart för respektive lägervecka, förutsatt att det finns platser kvar!

För mer information och anmälan se www.careofsport.se .

Läs mer

Längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö och där vågorna från Kattegatt möter den skånska kusten, ligger Torekovs Golfklubb. Klubben bildades redan 1924 och är en av de äldsta i landet.

Banan är en klassisk linksbana och karaktären bjuder på stor variation i spelsituationer. Att behärska olika typer av slag hjälper dig därför att möta banans utmaningar. 

Torekovs golfbana som är öppen nästan hela året är samtidigt en bana med 365 olika ansikten, beroende på väder och vind.

Läs mer

Har du testat Sveriges sydligaste skidanläggning? Med nio nedfarter och en total åkyta på 120 000 kvadratmeter erbjuder Vallåsen åkning för hela familjen. Skidanläggningen är dessutom den enda i Sverige som kan producera snö i plusgrader. En unik destination och ett måste för alla skidälskare!

Läs mer

Med Väderöbåtarna åker du enkelt och smidigt över till Hallands Väderö. Besök Hallands Väderö och var med om ett äventyr.

Trafik sker med M/S Nanny och M/S Sund. Överfarten tar ca 20 minuter. Kiosk och kafé finns i Sandhamn. Under dagtid sommartid kan extra turer anordnas och avgår då när fartyget är fullastat utan hänsyn till turlistan.

Läs mer

Åkagårdens Golfklubb ligger mitt på natursköna Bjärehalvön ca 7 km utanför Båstad.

Banan är en 18-hålsbana av landskapskaraktär med hög finish och fina greener. Från ett flertal ställen har man en vidunderlig utsikt över Skälderviken. Hålen är omsorgsfullt varierande utifrån ett centralt beläget klubbhus. Båda slingorna börjar och slutar vid klubbhuset och det finns därför goda möjligheter att bara spela nio hål eller kanske ytterligare nio hål efter en lunch i den trevliga golfkrogen.

Eller varför inte spela en runda på vår korthålsbana, Pay and Play? Banan har 6-hål som är mellan 45 och 85 m långa. I det trivsamma klubbhusområdet som omfattar kansli, omklädningsrum, shop och golfkrog är utsikten över landskapet betagande.

Det finns golfbil att hyra. Endast softspikes är tillåtna. Hundar i koppel får tas med på banan.

Läs mer

Sportevenemang

Fler tips...

Arrangör av Nordea Open

Arrangör av Båstad Marathon

Lokal idrottsförening med stort engagemang. Båstads GIF är en idrottsförening som grundades 14 maj 1913, och har omkring 500 medlemmar. Verksamheter i föreningen är fotboll, innebandy och friidrott.

Ridning på Bjärehalvön. Hoppträning, dressyrträning, hopp- och dressyrtävling, uppstallning och ridskola.

Gårdskampen är en äventyrsgård med upp till 30 olika aktiviteter inomhus. Här har sedan 1999 bedrivits aktiviteter som påminner om Fångarna på fortet men på en fysisk nivå där alla kan delta.

Hiway Event AB anordnar event i egen regi och på uppdrag av andra. Bolaget bedriver även marknadsaktiviteter, konsulting, planering, genomförande samt uppföljning inom tidigare nämnda områden och därmed förenlig verksamhet.

Sailing Båstad arrangerar stora seglingsregattor i Båstad.

  • Var med och syns tillsammans med professionella seglare
  • Var med i en trevlig atmosfär bland människor som har intresse av segling, havet och friluftsliv

Evenemangs arrangör 

I mötet mellan människor är förutsättningarna viktiga för att stärka banden. Vi kan hjälpa er med rätt förutsättningar och aktiviteter för rätt tillfälle.

Skummeslövsstrands Badortsförening är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden. Vårt ändamål att verka för en positiv utveckling av Skummeslövsstrand samt arrangemang som skapar trivsel för såväl sommargäster som helårsboende.

Badortsföreningen arrangerar ett antal olika aktiviteter året runt men givetvis med tyngdpunkt under sommaren. Antingen ordnar vi dem själva, kanske i samarbete med andra, eller avtalar vi med lämplig arrangör. Midsommarfirandet och tipspromenaderna är exempel på sådant vi ordnar i egen regi, medan t.ex. motionsgymnastiken under sommaren är avtalad med Friskis och Svettis. Alla våra aktiviteter finns på hemsidan och i ”Strandnytt”.  Vi strävar efter att  utöka våra aktiviteter både till antal och till en större bredd. Därför behöver vi bli fler som jobbar med detta. Välkommen att anmäla intresse! Badortsföreningen är också engagerad i Skummeslövs utveckling. Främst genom att vara en aktiv part till Laholms Kommun och andra aktörer då det gäller utformning av planer och andra förutsättningar för hur Skummeslöv skall se ut och upplevas. I dagsläget har vi tillsammans med ett antal stug- och samfällighetsföreningar engagerat oss i Laholms Kommuns Framtidsplan 2030 och förslaget till Detaljplan för havsstranden.  Våra yttranden finns på vår hemsida. Vi samarbetar med och stödjer ”Nätverket Bevara Svarvareskogen”, samt tittar på vad som händer i Skummeslöv och Skottorp

För 2020 är vår ambition att öka värdet av medlemskap i Badortsföreningen.

Läs mer

Tennisen ingår tillsammans med 70 andra spe­cialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF) och ska gemensamt verka för att flytta fram idrottens positioner och få fler intresserade och engage­rade. Tillsammans har vi ett ansvar för att leva efter den övergripande målsättningen Strategi 2025.

Likt RF:s definition av svensk idrott som den organiserade verksamheten i föreningar och för­bund gör vi samma definition av svensk tennis, det vill säga den verksamhet som bedrivs i förening, region och förbund. Vår vision, tillsammans med svensk tennis gemensamma strategier, värderingar och målsättningar, utgör grundpelarna i Färdriktning 2020.

Svenska Tennisförbundets operativa arbete styrs av förbundets färdplan. Genom tydliga satsningar och mål ska färdplanen påverka utfallet av den gemensamma färdriktningen för svensk tennis 2020, så att tennisen utvecklas enligt vad medlemmarna beslutat.

Läs mer

Loppkalender, traillopp, löparresor, podcast, utrustning, inspiration & bloggar. Allt för traillöparen – Share the passion of trail!

Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme