Aktiviteter

Båstad & Bjärehalvön har ett brett utbud av aktiviteter, vad sägs om 132 natursköna golfhål, en uppsjö av tennis och padelbannor. Cykla gör man kors och tvärs på Bjärehalvön så till den milda grad att vi idag av vissa kallas Sveriges Mallorca. 

Missa inte våra inspirerande  videotips, 
Destinationsansvarig Annika Borgelin med gäster
besöker spännande platser. 

Din guide till aktiviteter & sport på Bjärehalvön

Båstad och Bjärehalvön erbjuder fantastiska möjligheter för dig som vill vara aktiv. Välsignad med en magnifik natur och ett stort utbud av aktiva arenor och företag ger Bjärehalvön stora möjligheter till en aktiv livsstil, året runt.

Sportevenemang

Fler tips...

Arrangör av Nordea Open

Arrangör av Båstad Marathon

Lokal idrottsförening med stort engagemang. Båstads GIF är en idrottsförening som grundades 14 maj 1913, och har omkring 500 medlemmar. Verksamheter i föreningen är fotboll, innebandy och friidrott.

Ridning på Bjärehalvön. Hoppträning, dressyrträning, hopp- och dressyrtävling, uppstallning och ridskola.

Gårdskampen är en äventyrsgård med upp till 30 olika aktiviteter inomhus. Här har sedan 1999 bedrivits aktiviteter som påminner om Fångarna på fortet men på en fysisk nivå där alla kan delta.

Hiway Event AB anordnar event i egen regi och på uppdrag av andra. Bolaget bedriver även marknadsaktiviteter, konsulting, planering, genomförande samt uppföljning inom tidigare nämnda områden och därmed förenlig verksamhet.

KITEKALLE Båstad är verksamheten som erbjuder kurser och uthyrning av utomhusaktiviteter på flera platser i Båstad, Torekov och Laholm. Stand up padle är en aktivitet som de allra flesta kan prova på, definitivt mer än en gång, och därför vill vi ge dig möjligheten att utforska olika miljöer och vatten på våra olika orter.

Förutom SUP kan man gå en kurs i kitesurfing eller vågsurfing. På Kalkan (Öresjön) är du varmt välkommen att prova på ett SUP-yoga-pass eller låta ditt barn paddla med andra barn under sommarens barn-SUP.

Om man planerar för en möhippa/svensexa, ett företagsevent eller en aktivitet för skolklassen/idrottsföreningen så har vi garanterat något att erbjuda. Vår vision är alltid att matcha kundens önskemål och därför skräddarsyr vi gärna en upplevelse efter alla specifika önskemål.

https://www.kitekalle.se/bastad.php

Läs mer

Sailing Båstad arrangerar stora seglingsregattor i Båstad.

  • Var med och syns tillsammans med professionella seglare
  • Var med i en trevlig atmosfär bland människor som har intresse av segling, havet och friluftsliv

Evenemangs arrangör 

I mötet mellan människor är förutsättningarna viktiga för att stärka banden. Vi kan hjälpa er med rätt förutsättningar och aktiviteter för rätt tillfälle.

Skummeslövsstrands Badortsförening är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden. Vårt ändamål att verka för en positiv utveckling av Skummeslövsstrand samt arrangemang som skapar trivsel för såväl sommargäster som helårsboende.

Badortsföreningen arrangerar ett antal olika aktiviteter året runt men givetvis med tyngdpunkt under sommaren. Antingen ordnar vi dem själva, kanske i samarbete med andra, eller avtalar vi med lämplig arrangör. Midsommarfirandet och tipspromenaderna är exempel på sådant vi ordnar i egen regi, medan t.ex. motionsgymnastiken under sommaren är avtalad med Friskis och Svettis. Alla våra aktiviteter finns på hemsidan och i ”Strandnytt”.  Vi strävar efter att  utöka våra aktiviteter både till antal och till en större bredd. Därför behöver vi bli fler som jobbar med detta. Välkommen att anmäla intresse! Badortsföreningen är också engagerad i Skummeslövs utveckling. Främst genom att vara en aktiv part till Laholms Kommun och andra aktörer då det gäller utformning av planer och andra förutsättningar för hur Skummeslöv skall se ut och upplevas. I dagsläget har vi tillsammans med ett antal stug- och samfällighetsföreningar engagerat oss i Laholms Kommuns Framtidsplan 2030 och förslaget till Detaljplan för havsstranden.  Våra yttranden finns på vår hemsida. Vi samarbetar med och stödjer ”Nätverket Bevara Svarvareskogen”, samt tittar på vad som händer i Skummeslöv och Skottorp

För 2020 är vår ambition att öka värdet av medlemskap i Badortsföreningen.

Läs mer

Tennisen ingår tillsammans med 70 andra spe­cialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet (RF) och ska gemensamt verka för att flytta fram idrottens positioner och få fler intresserade och engage­rade. Tillsammans har vi ett ansvar för att leva efter den övergripande målsättningen Strategi 2025.

Likt RF:s definition av svensk idrott som den organiserade verksamheten i föreningar och för­bund gör vi samma definition av svensk tennis, det vill säga den verksamhet som bedrivs i förening, region och förbund. Vår vision, tillsammans med svensk tennis gemensamma strategier, värderingar och målsättningar, utgör grundpelarna i Färdriktning 2020.

Svenska Tennisförbundets operativa arbete styrs av förbundets färdplan. Genom tydliga satsningar och mål ska färdplanen påverka utfallet av den gemensamma färdriktningen för svensk tennis 2020, så att tennisen utvecklas enligt vad medlemmarna beslutat.

Läs mer

Loppkalender, traillopp, löparresor, podcast, utrustning, inspiration & bloggar. Allt för traillöparen – Share the passion of trail!

Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme