Resa hit...
...& Runt.
Next departure:
Båstad
Torekov
Bjärehalvön
fantastiska Bjärehalvön

Tar du likt många andra Bilen till Bjärehalvön kommer du enkelt åt de flesta platser. Europaväg 6 som går över Hallandsåsen möjliggör åtkomst till Bjärehalvön både söder och norr ifrån med avfart i Hjärnarp respektive Östra Karup. Under sommartid kan framkomligheten i centrala Båstad vara begränsad, särskilt vid stora evenemang.   

Statens järnvägar (SJ)

Om du kommer till Båstad med tåg norrifrån, eller om du planerar att fortsätta din resa genom Sverige, reser du troligtvis med SJ (Statens järnvägar). Köp biljetter på SJ’s hemsida eller i deras app. Notera att Skånetrafikens biljetter inte gäller på SJ-tåg.

I Skåne kan du resa nästan var som helst med tåg eller buss med kollektivtrafikföretaget Skånetrafiken

Skånetrafikens app

Det enklaste sättet att hitta tidtabeller och köpa biljetter till bussar, tåg och kollektivtrafik är via Skånetrafiken-appen. Om du har en iPhone eller Android och Internetuppkoppling kan du ladda ner appen och köpa dina biljetter där (koppla den till ditt kreditkort, MasterCard eller VISA). Med appen kan du boka biljetter i förväg, vilket du sedan aktiverar precis innan du går ombord på bussen eller tåget. Biljetterna fungerar utan Internetuppkoppling. 

Du kan också köpa din biljett i en av Skånetrafikens biljettmaskiner som finns på Köpenhamns flygplats och på buss- och tågstationer i Köpenhamn och Skåne. Båstad

Väderötrafiken

Med Väderöbåtarna åker du enkelt och smidigt över till Hallands Väderö. Besök Hallands Väderö och var med om ett äventyr.

Trafik sker med M/S Nanny och M/S Sund. Överfarten tar ca 20 minuter. Kiosk och kafé finns i Sandhamn. Under dagtid sommartid kan extra turer anordnas och avgår då när fartyget är fullastat utan hänsyn till turlistan.

 

Åk hit med egen båt

Kommer du med egen båt? Det finns många trevliga gästhamnar i vårt område.

Cykla på Bjärehalvön

Om du cyklar till Bjärehalvön

Vill du även ta med dig cykeln går det bra på tågen i mån av plats, och på vissa busslinjer sommartid. All info hittar du på Skånetrafikens hemsida. 

Air Skåne

-“Vi gör det enkelt för dig att ta dig fram snabbt och effektivt, oavsett om det är i affärer eller för nöjes skull du reser. Och med Arlanda och Oslo bland destinationerna blir det lätt att fortsätta ut i vida världen.”

airskane.se

Ängelholms Flygplats (Agh)

Ängelholm Helsingborg Airport  (AGH) ligger endast 30 minuter från Bjärehalvön. Härifrån kan du också ta dig till destinationer som Stockholm, Sälen, Helsingfors och New York.  Köp biljett här: Ängelholms Flygplats

Köpenhamn

Köpenhamns flygplats (CPH) ligger endast 90 minuter lång tågresa bort. Flygplatsen är Skandinaviens största – över 21 miljoner resenärer passerar där varje år. Köp en tågbiljett på flygplatsen för att ta dig över Öresundsbron och vidare mot Båstad.

Med buss tar du dig enkelt från tågstationen och in till centrala Båstad. Buss är också ett utmärkt färdmedel att ta sig runt på Bjärehalvön med. Med flera avgångar om dagen tar bussen dig ut till halvöns huvudorter, där du sedan kan ta dig vidare med cykel eller till fots. På Skånetrafiken kan du planera din resa.

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme