Färskpotatisen

Å så typiskt svenskt med en full skål rykande nykokt färskpotatis med klippt dill på toppen! Ge dig ut på potatissafari själv i egen bil eller på cykel och beskåda hur färskpotatisen växer och gror på fälten här på Bjärehalvön. Vid påsktiden kommer den i jorden och kanske har du turen att se “päresättning” på fälten. 

Vi är stolta över vår färskpotatis och vi är noga med sorterna eftersom de smakar så olika! Sorter är för den delen lika viktigt vare sig det gäller potatis, äpplen, jordgubbar morötter eller vilken annan gröda som helst. De har alla olika egenskaper. Här nedan listar vi några av de primör och förskpotatissorter som odlas på Bjärehalvön. Fråga efter sorten när du är i butiken eller på restaurangen och lär dig känna smakskillnaden. 

"En riktigt god kokt färskpotatis är underbar i början av säsongen. De ska vara färska och krämiga!"

- Paul Svensson, Stjärnkock

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme