Östra Karup

Förr i tiden hade Östra Karup ett utsatt läge vid landsvägen över Hallandsås, byns befolkning våldgästades ofta av förvipasserande soldater, snapphanar och rövare. Idag är den fridfulla byn präglad av boende och jordbruk. Det är också här man hittar kommunens äldsta kyrka som uppfördes under 1 000-talet.

Genom sitt läge vid E6:an erbjuder Östra Karup goda kommunikationer åt både norr och söder. Härifrån känns avståndet till städer som bland annat Halmstad, Göteborg, Helsingborg och Malmö kort.

I Östra Karup finns Äppelgårdens golfklubb som har en 18-hålsbana i en unik miljö med skiftande karaktär. Här finns också ett anrikt herrgårdspensionat som erbjuder konferensmöjligheter tillsammans med den populära “gårdskampen”.

För den shoppingsugna finns här Gränslösa som erbjuder allt du behöver i hemmet till förmånliga priser. Butiken ligger vid infarten till Båstad. I Östra Karup hittar du även Willab Gardens utställningsbutik där du kan titta närmare på uterum, växthus och tillbehör. Både nybörjaren och den mer erfarne kan få goda ideér och tips. Förutom katalogsortimentet finns också aktuella säsongsprodukter och annorlunda trädgårdsaccenter som kan bli den perfekta presenten till den trädgårdsintresserade.

Ortsnamnet Östra Karup är lånat från kyrkbyn och innehåller mansnamnet “Kake” och torp “nybygge”. Östra är tillagt till åtskillnad för Västra Karup.

TRANSLATE

Google disclaimer

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme