Företagsbesök?

Vill ni ha ett besök kontakta mig; Näringslivsutvecklare Pathricia på: naringsliv@bastad.com

Praoperiod åk 9: Förslövskolan har vecka 40-41, Strandängsskolan vecka 42-43

PRAO

Att ta emot en praoelev är inte bara roligt – du och din arbetsplats gör även en stor insats. Din arbetsplats kan ge en niondeklassare chansen att kanske för första gången se hur arbetslivet fungerar, samtidigt som ni själva kan få nya perspektiv på verksamheten. Har du tänkt på att eleverna som går i skolan just nu kan vara framtida medarbetare eller till och med blivande kunder?

Kan alla ta emot en praoelev?

I stort sett alla arbetsplatser kan ta emot en praoelev oavsett om det är ett stort eller litet företag, en förening, en kommun eller en myndighet. Eleven är försäkrad genom skolan.

Har vi tillräckligt bra arbetsuppgifter för en niondeklassare?

Du kanske tänker att det är svårt att hitta arbetsuppgifter till en praoelev. Men en elev som gör sin prao hos dig behöver inte prova alla arbetsuppgifter som finns. Du kan också skapa uppdrag för att eleven ska få olika bilder av verksamheten eller bjuda in eleven att komma med egna förslag på uppgifter. Det viktigaste är att eleven känner sig delaktig. Läs mer om tips på vad praoeleven kan göra på arbetsplatsen på www.skolverket.se/arbetsgivare

Årets niondeklassare har på grund av pandemin inte haft chansen att praoa under grundskolan, en erfarenhet som vi väldigt gärna vill ge dem nu under hösten innan det är dags för gymnasieval. Men för att detta ska bli verklighet behöver vi dig! Registrera dig direkt på samverka.nu (digitalt verktyg för att organisera praon), eller kontakta någon av oss om du har frågor!

Louise Malmborg – Strandängsskolan

0431-771 41

louise-malmborg@bastad.se

Christel Hansson – Förslövs skola

0431-774 50

christel.hansson@bastad.se

Förslövsskola

Strandängsskolan

Play Video

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Älskar du också företagande?

Bli medlem redan idag och var en del av Båstad & Bjärehalvöns exceptionella företagsnätverk med 300 medlemmar. 

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer