Matevenemang

Mat & Dryck

Primörtallrik som förrätt med vad åkrarna fått fram på alla medverkande restauranger.

När tjälen är kvar i Värmland och isen ligger kvar längst in i Mälarens vikar kan Bjärehalvön servera årets första nypotatis.
Kom och njut av våra första primörer. Läs mer om datum och tider på vår evenemangssida. 

Primörfest med matmarknad, provsmakning av potatis och restaurangtält.

Primörfest i Båstad, Matmarknad med bra matutställare. Restaurangtältet där krögarna från Bjäre erbjuder ett smakprov på den kommande restaurangveckan. Bjäreodlarna erbjuder provsmakning på nyupptagen potatis.  Läs mer om datum och tider på vår evenemangssida. 

På Bjärehalvön är det tradition att krögare bjuder in till en prisvänlig och spännande försmak av sommaren. Medverkande restauranger erbjuder en 2-rätters meny.

Besök restaurangerna som medverkar i restaurangtältet på Pärans Dag. Restaurangerna är där och serverar enligt tradition en försmak av sommarens alla menyer. Under tio dagar serveras ett urval av rika matupplevelser på flera olika krogar. Välj bland tvårättersmenyer och ta med familjen, vännerna eller arbetskamraterna på en, eller flera, smakfulla upplevelser.

 Läs mer om datum och tider på vår evenemangssida.

En traditionell gås middag med alla klassiska tillbehör är ett måste här i sydsverige.

En skånsk tradition sedan mitten av 1800-talet. I Skåne äts middagen den 10 november med svartsoppa & krås, helstekt gås och avslutningsvis med skånsk äpplekaga.

Innan den härligt doftande och gyllenstekta gåsen serveras till bordet, avnjuter du den klassiska svartsoppan som är tillagad på gåsblod. Soppan är smaksatt med kryddnejlika, ingefära, kryddpeppar och en rejäl skvätt konjak. Läs mer om datum och tider på vår evenemangssida.

I Båstad och på Bjärehalvön med omnejd finns det många olika sorters julbord, traditionellt med inslag från både Halland och Danmark eller helt nytt och annorlunda. Varför inte kombinera julbordet med ett besök på någon av alla julmarknader. Läs mer om datum och tider på vår evenemangssida.

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme