Foto: Louise Nordström Pettersson ©

Cafétradition

Mat & Dryck/Shopping

Under tidigt 1900-tal fanns åtskilliga kaffestugor inrättade på lämpligt promenadavstånd från badorten. Man valde att placera dem i natursköna omgivningar, gärna med de mest storslagna vyerna över havet. Nationalromantiken blomstrade och den skandinaviska sommaridyllen skulle njutas till fullo.

Anrikast av traktens caféer är Solbacken som ligger utmed Italienska vägen. Här serveras våfflor från hemligt recept som avnjuts i vita trädgårdsmöbler på terasser med vy över havet. Om inte Solbackens säsong har startat så kan du fika wåfflor hos Pensionat Neptun, Sigfridsgården eller hos den lilla kiosken i Kattviks hamn. 

”Jag gillar caféet på Kanelen i Boarp för de har en rolig mojäng på gräsmattan utanför”

– Erik 6 år

Gör din egen caférunda runt Bjärehalvön. Sitt ner för ett samtal och lite trivsamt umgänge eller hitta ett café på landet som till exempel Orangeriet Bäckdalens Handelsträdgård i Hallavara. I Hallavara är det mycket blommor, örter, ekologiskt, hembakat bröd och det är riktigt riktigt fint!

Ta sedan en kaffe på gården hemma hos Birgit Nilsson i Stallcaféet. Här sitter man i de smakfullt och varsamt renoverade gamla båsen och tittar ut genom stallfönstren på landskapet kring svenstad. Prova gärna Aida-tårtan eller den speciella Birgit Nilsson bakelsen som endast serveras i samband med hennes födelsedag den 17 maj.

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer