Cafétradition

Mat & Dryck/Shopping

Under tidigt 1900-tal fanns åtskilliga kaffestugor inrättade på lämpligt promenadavstånd från badorten. Man valde att placera dem i natursköna omgivningar, gärna med de mest storslagna vyerna över havet. Nationalromantiken blomstrade och den skandinaviska sommaridyllen skulle njutas till fullo.

Anrikast av traktens caféer är Solbacken som ligger utmed Italienska vägen. Här serveras våfflor från hemligt recept som avnjuts i vita trädgårdsmöbler på terasser med vy över havet. Om inte Solbackens säsong har startat så kan du fika wåfflor hos Pensionat Neptun, Sigfridsgården eller hos den lilla kiosken i Kattviks hamn. 

”Jag gillar caféet på Kanelen i Boarp för de har en rolig mojäng på gräsmattan utanför”

– Erik 6 år

Gör din egen caférunda runt Bjärehalvön. Sitt ner för ett samtal och lite trivsamt umgänge eller hitta ett café på landet som till exempel Orangeriet Bäckdalens Handelsträdgård i Hallavara. I Hallavara är det mycket blommor, örter, ekologiskt, hembakat bröd och det är riktigt riktigt fint!

Ta sedan en kaffe på gården hemma hos Birgit Nilsson i Stallcaféet. Här sitter man i de smakfullt och varsamt renoverade gamla båsen och tittar ut genom stallfönstren på landskapet kring svenstad. Prova gärna Aida-tårtan eller den speciella Birgit Nilsson bakelsen som endast serveras i samband med hennes födelsedag den 17 maj.

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme