By Båstad Turism & Näringsliv

By Båstad Turism & Näringsliv

Mat & Gårdsbutiker

Handla i Båstad & på Bjärehalvön, handla lokalt.❤🥂

Det bästa inom mat och gårdsbutik i Båstad och Bjärehalvön. Från stora matbutiker till små pittoreska delikatessbutiker med ett fantastiskt läge. Maten står alltid i centrum på Bjärehalvön oavsett om det är i Torekov, Förslöv eller Grevie finns här en lokal handlare som ser till att ni får de bästa varorna. 

Hem/ Mat & dryck/ Mat & Gårdsbutiker

Mat & Dryck/Shopping

Ebbessons Gårdsbutik

Alla ostar är gjorda på pastöriserad mjölk. Här görs både pressad hårdost, lagrad ca 6 månader, vitmögelost, blåmögelost, kittost.

Man kan beställa ostlåda i present/julklapp de fixar efter era önskemål!

Läs mer

Heberleins

Den lilla byn Förslöv mellan Ängelholm och Båstad har blivit känd genom Heberleins, långt utanför hemkommunen.

Många är de som besökt tennismetropolen Båstad under sommarmånaderna och sedan tagit svängen om Förslöv för att få en genuin kulinarisk upplevelse, och de goda korvarna och charkuterierna med sig hem…

Familjen Heberleins verksamhet vilar på en solid grund av tradition och yrkeskunskap. Därom vittnar alla de diplom och utmärkelser som pryder väggarna i fikarummet i charkuteriet hemma i Förslöv. Familjen har genom åren fått diplom av bl a Gastronomiska Akademien som delades ut av gourméten Tore Wretman. Lilla Sällskapet, två gånger av tidsskriften Gourmet och ”Det goda bordets kultur” och senast av Skåneländska gastronomiska Akademien.

I Heberleins produkter finns endast kött från oxe, gris och kalv från svenska gårdar. Senor, svål, lunga och hjärta förekommer aldrig i produkterna. Blodplasma, färgämnen och kemiska produkter är bannlysta. Produkterna röks på gammeldags vis över en pyrande spånbädd av bok, al och enris.

God mat kräver råvaror av fin kvalitet som sköts och bereds med omsorg. 

Läs mer

ICA Nära Grevie

På Ica Nära i Grevie finns det ut bra utbud av lokala råvaror. Det finns ett stort urval av eko-produkter. Man kan även hitta fina blommor att njuta av hemma eller som gå bort present.

Precis bredvid butiken finns ett litet fik med både mackor och godsaker. Samt bibliotek och en loppisbutik.

Läs mer

ICA Supermarket Båstad

Vardag eller fest, vi har det du behöver

I butiken fyller vi varje dag på med nya färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. I vår charkavdelning hittar du ostar, salami och skinkor för picknick, mys eller fest. Vi fixar allt från buffén till smörgåstårtan så att du kan fokusera på annat. 

I vår matbutik på nätet handlar du enkelt när du vill. Det är vi i butiken som plockar och packar kassarna åt dig.

Vi ses i butiken!

Läs mer

Från butiken ser du ut mot Sinarpsdalen och Lindegrens egna rödkullor. Här kan man köpa ekologiskt kött av nöt och gris, egna charkuterier och lamm från näraliggande gårdar. Lindegrens arrangerar även guidade matvandringar i naturskönt landskap. 

Läs mer

Tant Grön, Butiken på gården

Butikerna på gården är en upplevelse på den skånska landsbygden mellan Båstad och Torekov. Här finns Stil och Smak under samma tak!

TANT GRÖN är en annorlunda gårdsbutik mitt på landet med ett stort sortimentet av Ost och smakligheter. Här hittar du allt från lokalt producerade  matpärlor till mer långväga godbitar! Hallonen är en självklar favorit under sommarsäsongen. Besök Tant Grön Facebook 

ELIN ARVID är en butik med kläder och skor till både honom o henne. Kvalitetsmärken med stil hittar du här som t.e.x.  Boomerang, Mos Mosh, Hansen & Jacob, Oscar of Sweden, Miss Mee, Fynch Hatton, Isay, By Jolima, Loke m.fl. Besök Elin Arvid Facebook

Läs mer

Vejby Vingård

Vejby Vingård tillhör pionjärerna i Skåne som driver vinframställning framåt i det kalla Norden. Den besöksvänliga familjevingården på Bjärehalvöns södra kust ligger bara ett stenkast från Skäldervikens glittrande vatten vilket ger speciella förutsättningar för vinodlingen. Utvecklingen är lovande med rosé och rödviner som vunnit internationella priser. Arbetssättet är ekologiskt hållbart efter ”single vineyard” principen, en helhetssyn från terroir-till-vinglaset att alla vinstockar, druvor, vin och flaskor som odlas, produceras, vinifieras och lagras, också serveras kommersiellt här. Här möter ni vinbonden och vinmakaren som i personlig stil pratar varmt om kärleken till platsen och vinet från Bjäre. Vejby Vingård erbjuder exklusiva ögonblick och helhetsupplevelser året runt i trevliga miljöer.

Läs mer

Fler aktörer

Bjärebär

Fantastiska och lokalproducerade bär till försäljning och självplock. 

Butikerna på gården är en upplevelse på den skånska landsbygden mellan Båstad och Torekov. Här finns Stil och Smak under samma tak!

TANT GRÖN är en annorlunda gårdsbutik mitt på landet med ett stort sortimentet av Ost och smakligheter. Här hittar du allt från lokalt producerade  matpärlor till mer långväga godbitar! Hallonen är en självklar favorit under sommarsäsongen. Besök Tant Grön Facebook 

ELIN ARVID är en butik med kläder och skor till både honom o henne. Kvalitetsmärken med stil hittar du här som t.e.x.  Boomerang, Mos Mosh, Hansen & Jacob, Oscar of Sweden, Miss Mee, Fynch Hatton, Isay, By Jolima, Loke m.fl. Besök Elin Arvid Facebook

Läs mer

ICA Nära Förslöv

Visst är det skönt att kunna handla snabbt, enkelt och nära. Vi finns alltid inom räckhåll. Hos oss hittar du såväl fina färskvaror och lokala delikatesser som prisvärd vardagsmat. Vi finns nära dig. Öppet varje dag. God mat.

ICA Nära Torekov

På ICA i Torekov önskar Magnus med personal alla välkomna till en fräsch och välsorterad matbutik. Här möter du kunnig personal som gärna hjälper dig med dina frågor och önskemål.

Bjärlunda är en gård som ligger i Ängelsbäck vackert belägen på Bjärehalvön med närhet till djur och hav. Här finns tre självhushållslägenheter, som är inredda i det gamla kostallet. Alla lägenheter har eget kök och badrum. Sommartid är gårdsbutik öppen där man kan handla färskpotatis, grönsaker, frukt och kryddor. Vintertid har vi försäljning av matpotatis. Sorterna är King Edward och Asterix.

Läs mer

Båstad Seafood säljer färsk fisk, skaldjur och delikatesser över disk i Entré Båstad, utanför Willys butiken. 

Äpplen säljs via grossister. Kattviksmust hittar man på närliggande kaféer och restauranger. Under självplockningen, kan man även köpa deras chutney och äppelmust.

Sandgårdens Skafferi

Här kan man köpa lamm, ägg, ost, chark, säsongens grönsaker mm. Man kan även köpa presentartiklar såsom 
ljus, servetter, koppar, lyktor mm.

Ramsjö gård

Här säljer vi våra egna ägg och potatis. Grönsaker finns efter säsong så som sparris, morötter, lök och rödbetor.

Vi säljer även lokalt producerade varor som Rapsolja, Honung, Chips m.m

Är du sugen på en glass eller lite ost och kex finns det också under sommarmånaderna!

Precis som Ramsjögård Hotell så är även Gårdsbutiken öppen Året Runt!

Läs mer
Läs mer
Läs mer

Äpplelunden är en gårdsbutik som ligger i det natursköna Påarp på Bjäre.

I butiken hittar ni lammkött som kommer från gårdens egna djur, samt egenodlad vitlök.

De har också vackra lockiga Gotlands skinn och mjuka vita lammskinn från gården.

Läs mer
Läs mer
Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme