By Båstad Turism & Näringsliv

By Båstad Turism & Näringsliv

Mästarnas Mästare
Båstad & Bjärehalvön

Mästarnas mästare 2021 utspelar sig på underbara och vackra Bjärehalvön. På den här sidan listar vi några av de platser som nyttjats under inspelningen som skedde under försommaren 2020.  Avsnitten från Båstad & Bjärehalvön sänds under våren 2021

Fotograf : Janne Danielsson/SVT Pressbild

Ripagården

Det är på Ripagården deltagarna bodde under inspelningen 2020. Den välbevarade fastigheten ligger i ett lugnt läge, 300 meter från havet i vackra omgivningar. Byggnaden byggdes 1929 och har tio rum, varav sex sovrum. Utomhus hittar du öppna utrymmen, en uppvärmd pool och en separat studio.

Grevie Backar

Fotograf : Janne Danielsson/SVT Pressbild

Grevie backar

De betade rullstensåsarna ligger som ett rutnät på Hallandsåsens sydsluttning. De skapades i inlandsisens avsmältningsskede för 14 000 år sedan. Rullstensåsar består av grus som lämnas kvar av isälvar när inlandsisen släpper sitt grepp. Ibland låg isberg kvar i isälvarnas grus och när de till slut smälte bildades gropar, så kallade dödishålor. Dessa gropar fylldes efterhand upp med sten och grus. Härifrån hämtades förr ofta sten till husbyggen. Det sägs att Grevie kyrka byggdes av stenar från Grevie backar.

Hemmeslövsstrand

Hemmeslövsstrand

En del av Sveriges längsta sandstrand som sträcker sig från länsgränsen i söder till Lagans mynning i norr. Det är ett härligt badparadis med långgrunda, badvänliga sandstränder och skyddande dyner. Särskilt i de norra delarna reser sig klitterna en bra bit över havet.

Hovs Hallar

Fotograf : Louise Nordström Pettersson

Hovs Hallar

Bjärekustens naturreservat sträcker sig längs med den norra delen av Bjärehalvön. Här reser sig urberg som Hovs hallar och Knösen brant ur havet. Vid Hovs hallar varvas dramatiska klippor med klapperstensfält. 

Segelstorpsstrand

Segelstorpsstrand

Packa picknickkorgen och ta dig till Segelstorps långa fina långgrunda sandstrand. Perfekt för små barn! Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över Kullahalvön och slappna av vid en av Bjärehalvöns skönaste stränder.

Kattviks hamn

Fotograf : Louise Nordström Pettersson

Kattviks hamn

Kattvik är en trevlig liten hamn ute på Bjärehalvön, mellan Båstad och Hovs hallar. En perfekt att starta i för en promenad längs stranden eller längs med skåneleden ut mot Hovs Hallar, Torekov eller in mot Båstad. Bra start för paddling till Hallans väderö med om man vill utöka turen lite.

Skottorps Slott

Fotograf : Janne Danielsson/SVT Pressbild

Skottorps slott

Välkommen till Skottorps Slott i södra Halland, Sveriges bäst bevarade empireslott. Första gången man talas om Skottorp är 1436 men då låg inte gården på nuvarande plats, utan ett par kilometer bort.

Skottorps Slott uppfördes ursprungligen av Frans Joel Örnestedt på 1670-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin d.ä. Den 6 maj 1680 gifte sig Karl XI med Ulrika Eleonora på Skottorp.

Slottet har många fina målningar och konstverk…

Torekovs strand

Torekovs strand

Torekovs strand är en ca 600 m lång sandstrand vid Bjärehalvöns västra kust. Stranden ligger centralt i Torekov mellan hamnen och Andre bäck.

Badet är långgrunt och har sandbotten. Ovanför den 20-30 m breda sandremsan finns gräsbevuxna sandvallar. Två badbryggor finns på stranden

Hallands Väderö

Hallands Väderö

Hallands Väderö är en speciell plats dit besökare åker för att njuta av sol och bad men också dess unika natur. Ön som också är ett av Skånes Största naturreservat erbjuder fina äventyr bland slånbuskar, urskog, släta kobbar, här finns det också säl och ett mycket rikt växtliv. I filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter skildras väderöns skog och fält av vitsippor. Till ön tar du båten med Kapten Nils på Väderötrafiken som tar dig i hamn. Ett givet utflyktsmål när du besöker Bjärehalvön.

Dagshög

Fotograf : Louise Nordström Pettersson

Dagshög

Fantasieggande Dagshög. Här har Skånes största gravhög, Dagshög, ruvat på sina hemligheter troligtvis sedan bronsåldern. På stranden vid Skälderviken utkämpade enligt sagan kung Dag och hans män sin sista strid mot en övermäktig armé, ledd av en makthungrig sveakung. Efter striden höglades kung Dag och hans män på denna plats – därav namnet Dagshög.

Norrvikens trädgårdar

Fotograf : Louise Nordström Pettersson

Norrviken

Norrvikens trädgårdar är en 14 hektar stor trädgårdsanläggning utanför Båstad som uppfördes 1906-1920 av Rudolf Abelin. Idag är Norrviken ett av Båstad & Bjärehalvöns absolut mest uppskattade besöksmål. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme

TRANSLATE

Google disclaimer