Tryck på play

Märta Måås Fjetterström på 370 sekunder

Märta Måås Fjetterström

Märta Måås-Fjetterström växte upp i Vadsten tillsammans med hennes föräldrar, kyrkoherden Rudolf Fjetterström och modern Hedvig Olivia Fjetterström. Efter studier på högre konstindustriella skolan i Stockholm följde arbete som teckningslärarinna i Jönköping innan hon 1902 blev anställd vid kulturen i Lund. Hon blev föreståndare för Malmöhus läns hemslöjdsförening 1905–1911. En inbjudan från Lill Zickerman lockade henne till vävskolan i Vittsjö. Läs mer 

Ludvig Nobel upptäcker Märtas flossamatta Hjorthagen och köper den för att lägga i sitt nyöppnade hotell Skånegården i Båstad. Här tar historien sin början och ateljén är fortfarande aktiv på Aghardsgatan i Båstad. Läs mer

Begravningsplatsen

Märta Måås Fjetterström är begravd i Båstad på Mariakyrkans nya kyrkogård tvärs över gatan mot åsen, graven är försedd med ett porträtt av Märta och är mycket lätt att hitta. Går ni in genom kyrkogårdens nordliga grind på Munkgatan så ligger graven bara en kort bit in till vänster när ni passerat grinden. 

För kartposition: Klicka här

Kungahuset - Kungen invigde utställning om Märta Måås-Fjetterström

Fredagen den 11 oktober 2019 invigde Kungen utställningen Se på mattorna – det är jag med ett urval av textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms verk. Utställningen visas i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm. 

Play Video

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme