Kultur
Konst
Design

Konst och kultutbudet på Bjärehalvön är spännande och varierande. Bjärehalvön har länge varit en plats som lockat kreativa själar som skapat konst, kultur och design.

Här finns flera konstutställningar, från den lilla ateljén i det egna hemmet till renommerade Galleri Arnstedt och inte minst Kulturhuset Ravinen.

Norrvikens trädgårdar är en plats som  måste nämnas när det handlar om Bjärehalvöns kulturella utbud, Norrviken bjuder på utställningar och evenemang utöver det vanliga och dess sju stilträdgårdar är otroligt vackra.

Birgit Nilsson är en av Bjärehalvöns viktigast kulturpersonligheterna, operastjärnan har förärats med ett eget museum, Birgit Nilsson  museum är idag en turistattraktion som lockar människor från när och fjärran. 

Missa inte heller det utbud av design som erbjuds runt om på Bjärehalvön i allt från möbler till kläder och husgeråd.  

Konst, kultur design som du inte får missa!

Vävaren i Båstad väver hellinne. Man skiljer på hellinne och halvlinne. Det innebär att vi bara använder rent lin. Också i varpen. Det ger en lyster som lyser. Och en styrka som står sig. Vi har vävt hellinne sedan fyrtiotalet och vi gör det i Sverige. Då har vi full kontroll över kvaliteten och kan också väva efter beställning. Vi är måna om hantverket och om traditionen. Ett av våra mönster – Davids harpa – är från 1600-talet. Vill du veta mer boka in dig på en guidad visning här nedan….


Läs mer
Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Birgits barndomshem visas i orört skick i sällskap med guide, som berättar om uppväxten och vägen till musiken. Plats i visning kan förbokas. Begränsad tillgänglighet till boningshuset. I den gamla logan finns utställningen “Birgit Nilsson – ögonblick och toner”, varje år med ett nytt tema. Här ges en inblick i livet på väg till samt på operascenen, den fantastiska musiken och inte minst kärleken. Både privatpersonen Birgit så väl som stjärnan “La Nilsson” porträtteras. Berättelsen i den tillhörande ljudguiden ger utställningen en extra dimension och finns att tillgå på svenska, engelska och tyska. I anslutning till utställningen finner du en filmsal, där filmen visas kontinuerligt. Intill ligger ett mediarum där du har möjlighet att fördjupa dig i vårt digitala arkiv eller bläddra i faktapärmarna. Följ med på en resa genom Birgit Nilssons fantastiska liv och operakarriär! I det varsamt renoverade stallet finns i dag kafé. Här kan goda smörgåsar och hembakat efter Birgits egna recept avnjutas i en stämningsfull och annorlunda miljö. Stallkaféet har ingen entréavgift och samma öppettider som museet. Fritt Wi-Fi på hela gården för våra besökare. Välkommen!…


Läs mer
Båstad och Östra Karups församling bedriver flera olika verksamheter där kärnan består av att förvalta församlingen så väl som dess kyrkor och kyrkogårdar. Båstad och Östra Karups församling hjälper er med dop, begravningar och bröllop, från livets gladaste tillfällen till de sorgligaste när du behöver stöd. På Bjäre är himlen alltid blå. …


Läs mer
Språkguiden Ingrid Persson Skog har Båstad – Bjäre som specialitet, med förkärlek för teman inom historia, kultur och mat. Fasta och skräddarsydda turer på svenska, engelska och skandinaviska erbjuds året om tillsammans med kunskap om och passion för denna härliga del av Sverige. Språkguiden Ingrid Persson Skog arrangerar mängder av olika guidade turer för allmänheten. Det kan röra sig om allt från filmvandring i hisnande Hovs Hallar till ett stycke oväntad Nobelhistoria i Båstad. Du köper biljett direkt i anslutning till guideturen; kontant/kort/swish. Mer information om detta hittar du under rubriken Kalendarium på min hemsida www.sprakguiden.com Vill du boka en privat guidning till fots, i buss och båt går det förstås utmärkt. Även cykelguidning är ett alternativ, under förutsättning att du och din grupp har egna cyklar. Det är bara att ringa eller mejla för mer information. Vad sägs om gourmetcykling, vandring på branta stigar eller en varför inte en upptäcktsfärd på Hallands väderö? Prisläget varierar beroende på gruppstorlek och arrangemangets längd. Sedan jag startade mitt företag Språkguiden Ingrid Persson Skog har jag haft otaliga uppdrag i Båstad – Bjäre, men självklart även på andra platser i Nordvästskåne och Sydhalland. Vidare guidar jag regelbundet internationella kryssningsresenärer, främst i Helsingborg – Helsingör. Hjärtligt välkommen att boka din guidade tur!…


Läs mer
Norrvikens trädgårdar bjuder in till Skogens år 2021 – med naturlig elegans på Norrvikens vis. Följ stigarna i skogen, upptäck gömda platser och njut av parkens unika stilträdgårdar och blomstrande rabatter. Låt själen grönska på Norrvikens trädgårdar….


Läs mer
Båstad-Bjäre Konstförening ser som sin uppgift: – att inom Båstad kommun med omnejd väcka, underhålla och utbreda intresset för konst. Detta gör vi genom att: • Arrangera konstutställningar i föreningens galleri, Båstad Konstgalleri, som ligger i Kunskapscentrum Agardh. • Ordna konstresor för våra medlemmar till intressanta utställningar, såväl inom som utanför Sverige. • Inbjuda till föredrag och filmaftnar som behandlar ämnen inom konst och kultur. • Arrangera ett konstlotteri varje år – ett uppskattat evenemang där våra medlemmar får tillfälle att vinna kvalitativa konstföremål. Se våra virtuella utställningar på vår Youtube kanal …


Läs mer
Vernissage söndag 5/7 kl 14-17 Utställningen pågår t o m 16/8 Sven Lingardsz föddes 1944 i Ljungby och är nu verksam i Hov som ligger vid Båstad. Tidigare var han verksam i USA, Schweiz och Österrike. I sitt konstnärsskap arbetar Sven Lingardsz med ett traditionsförankrat måleri, ofta inom ett symbolistiskt och irreal-surrealt referenssystem, i hartsoljeteknik, mestadels på träpannå, men även grafik – helst stentryck – och objekt. Bildvärlden skildrar företrädesvis människans gärning och mellanmänskliga relationer, samt tolkningar av t ex ordstäv eller olika värderingar. Lindgardsz är representerad på Malmö Museum, Sveriges Riksdag, i många kommunala samlingar, han har fått flertalet stipendier, deltagit i radio och TV. Sven Lingardsz har utställningar i gallerier, konsthallar, museer, mässor, företag och även internationellt. Hans målningar finns att ta del av i utställningshallen som ligger i Sven Lingardsz ateljé i den kringbyggda korsvirkesgården utanför Hov, Båstad. Där håller han även föredrag kring måleri, tryckteknik, konstnärens och konstbranchens betingelser. Öppet tisdag-söndag kl 13-18. Måndagar eller övriga tider; efter överenskommelse…


Läs mer
Det bästa av skandinavisk design samlat på 1000 kvadratmeter i Boarp mellan Torekov och Båstad. Varumärken Ceannis / Himla / Iris Hantverk / Korbo / Lexington / Linum / Mateus / Mille Notti / Mimou / Pappelina / Shepherd / Steamery / Stelton / Watt & Veke / Wildlife Garden / Design House Stockholm…


Läs mer

Tips på fler aktörer

Charlotte Hedberg har öppet i sin ateljé i Hallavara där hon visar sina foto triptyker, målningar och silver smycken.

Läs mer

Christel Khan är en konstnär som jobbar med måleri, keramik och skulptur.

Läs mer

Båstad kammarmusik förenings vision är att inspirera och bidra till ett rikt musikliv på Bjärehalvön. Under vår festivalvecka erbjuder vi starka och oväntade musikupplevelser och möten med såväl internationella artister som unga, lovande förmågor. 2022 firar vi 30 år, under ledning av vår konstnärliga ledare Cathrine Winnes.

Läs mer om oss på vår spännande och informativa hemsida www.bastadkammarmusik.se och bli medlem och del av vår passion för musik och kultur, lokal samverkan och generositet.

 https://www.facebook.com/bastadkammarmusik/

Läs mer

Bjäre Kultur och Meditationscenter föddes söndagen den 16 januari 1994 och det övergripande syftet med centret är att verka för inre frid för att skapa yttre fred.

Vårt motto är ”En tyst väg till internationell fred”

Läs mer

Östra Karups kyrka är belägen på norra sluttningen av Hallandsåsen. Kyrkan är antagligen uppförd så tidigt som vid slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet.

Läs mer

Berättar historien om Båstad som dansk medeltidstad och svensk stadsfläck. Hantverk, kustsjöfart och fiske. Från bad- och kurort till tennismetropol.

Läs mer

Välkommen till Galerie Hansson som jobbar med 1900 och 20-talet finska målningar, tryck och skulpturer av svenska och internationella artister. Öppet i Båstad juni- augusti.

Läs mer

Galleriet ligger mitt i den lilla byn Östra Karup och startade 1998 då den gamla kvarnbyggnaden byggdes om till utställningshall. Varje utrymme på gården har tagits tillvara för att skapa möjligheten att låta många konstnärer visa sina verk samtidigt. I trädgården visas skulpturer i galleriets gröna rum

Läs mer

Utställningslokalen Galleri Hattlösa i Förslöv har spännande konstutställningar. 

Läs mer

Konstgalleri beläget med vacker utsikt över Kattegatt.

Hallavaravägen 145
26991 båstad

Läs mer

Hantverksmässan på Norrvikens Trädgårdar bjuder på modern design med tidlös feeling och har något för alla. 

Läs mer

Hembygdsparken i Boarp. Kliv in i en svunnen tid, besök lanthandel, gamla gårdar från 1600 talet och en skolsal från förr.

Läs mer

Museum med bollkänsla! Mitt i Båstad ligger Sveriges enda tennismuseum. Museet erbjuder mycket innehåll och många kända namn på liten yta. Guidning går att boka. Vill du samtidigt besöka Båstad Centercourt ligger detta på promenadavstånd från museet.

Läs mer

Här anordnas konstkurser för vuxna och barn där man får prova på olika tekniker.

Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på reddit
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme