Kultur
Konst
Design

Konst och kultutbudet på Bjärehalvön är spännande och varierande. Bjärehalvön har länge varit en plats som lockat kreativa själar som skapat konst, kultur och design.

Här finns flera konstutställningar, från den lilla ateljén i det egna hemmet till renommerade Galleri Arnstedt och inte minst Ravinen Kulturhus.

Norrvikens trädgårdar är en plats som  måste nämnas när det handlar om Bjärehalvöns kulturella utbud, Norrviken bjuder på utställningar och evenemang utöver det vanliga och dess sju stilträdgårdar är otroligt vackra.

Birgit Nilsson är en av Bjärehalvöns viktigast kulturpersonligheterna, operastjärnan har förärats med ett eget museum, Birgit Nilsson  museum är idag en turistattraktion som lockar människor från när och fjärran. 

Missa inte heller det utbud av design som erbjuds runt om på Bjärehalvön i allt från möbler till kläder och husgeråd.  

Konst, kultur design som du inte får missa!

Båstad och Östra Karups församling bedriver flera olika verksamheter där kärnan består av att förvalta församlingen så väl som dess kyrkor och kyrk...
Båstad-Östra Karups församling Kyrkogatan 21 269 33 Båstad
bastad-ostrakarups.forsamling@svenskakyrkan.se
0431-787 00
JUBILEUMSUTSTÄLLNING! 30 år på Lingården; 60 år som konstnär! VERNISSAGE den 9 juli Kl 15-17 på Galleri Lingården, Hov Musikalisk underhållning:...
Lingården, Sönnertorpsvägen, Båstad
info@svenlingardsz.com
+46 (0) 70-787 42 37
Olav Christopher Jenssen är en samtida norsk konstnär som vunnit internationellt erkännande för sina storskaliga abstrakta målningar och egenartade...
Kattviksvägen 231 269 91 Båstad
info@ravinenkultur.se
Båstad-Bjäre Konstförening ser som sin uppgift: att inom Båstad kommun med omnejd väcka, underhålla och utbreda intresset för konst.Detta gör vi...
Kunskapscentrum Agardh LYCKAN 7, 269 31 Båstad
Språkguiden Ingrid Persson Skog har Båstad – Bjäre som specialitet, med förkärlek för teman inom historia, kultur och mat. Fasta och skräddarsydda ...
Förbokade besök: Karstorps Mölleväg 2 Startplats för många turer: Köpmansgatan 1
ingrid@sprakguiden.com Instagram
+46 (0) 738 – 50 33 43
Norrviken Kattviksvägen 233, 269 91 Båstad
info@norrvikenbastad.se
+46 (0) 431-30 21 00
Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arb...
Birgit Nilssons väg 27, 269 91 Båstad
info@birgitnilsson.com
+46 (0) 431-31 18 60
Boarpsvägen 133, 269 94 Båstad
bastad@designhousestockholm.com
+46 (0) 431-733 45

Tips på fler aktörer

Charlotte Hedberg har öppet i sin ateljé i Hallavara där hon visar sina foto triptyker, målningar och silver smycken.

Läs mer

Christel Khan är en konstnär som jobbar med måleri, keramik och skulptur.

Läs mer

Båstad kammarmusik förenings vision är att inspirera och bidra till ett rikt musikliv på Bjärehalvön. Under vår festivalvecka erbjuder vi starka och oväntade musikupplevelser och möten med såväl internationella artister som unga, lovande förmågor. 2022 firar vi 30 år, under ledning av vår konstnärliga ledare Cathrine Winnes.

Läs mer om oss på vår spännande och informativa hemsida www.bastadkammarmusik.se och bli medlem och del av vår passion för musik och kultur, lokal samverkan och generositet.

 https://www.facebook.com/bastadkammarmusik/

Läs mer

Bjäre Kultur och Meditationscenter föddes söndagen den 16 januari 1994 och det övergripande syftet med centret är att verka för inre frid för att skapa yttre fred.

Vårt motto är ”En tyst väg till internationell fred”

Läs mer

Östra Karups kyrka är belägen på norra sluttningen av Hallandsåsen. Kyrkan är antagligen uppförd så tidigt som vid slutet av 1000-talet eller i början av 1100-talet.

Läs mer

Berättar historien om Båstad som dansk medeltidstad och svensk stadsfläck. Hantverk, kustsjöfart och fiske. Från bad- och kurort till tennismetropol.

Läs mer

Välkommen till Galerie Hansson som jobbar med 1900 och 20-talet finska målningar, tryck och skulpturer av svenska och internationella artister. Öppet i Båstad juni- augusti.

Läs mer

Vi kan konsten att njuta av!
Galleri BLÅ – en mötesplats för dig som uppskattar spännande konst.

Läs mer

Galleriet ligger mitt i den lilla byn Östra Karup och startade 1998 då den gamla kvarnbyggnaden byggdes om till utställningshall. Varje utrymme på gården har tagits tillvara för att skapa möjligheten att låta många konstnärer visa sina verk samtidigt. I trädgården visas skulpturer i galleriets gröna rum

Läs mer

Konstgalleri beläget med vacker utsikt över Kattegatt.

Hallavaravägen 145
26991 båstad

Läs mer

Hantverksmässan bjuder på modern design med tidlös feeling och har något för alla. 

Läs mer

Hembygdsparken i Boarp. Kliv in i en svunnen tid, besök lanthandel, gamla gårdar från 1600 talet och en skolsal från förr.

Läs mer

Museum med bollkänsla! Mitt i Båstad ligger Sveriges enda tennismuseum. Museet erbjuder mycket innehåll och många kända namn på liten yta. Guidning går att boka. Vill du samtidigt besöka Båstad Centercourt ligger detta på promenadavstånd från museet.

Läs mer

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer