Text: Thomas Madsen

Golfdrömmar

Egentligen skulle det bli en lugn badsemester på Öland för hela familjen. Men Grönhagens golfklubb hade en vattenrange som lockade och som blev startskottet för en karriär inom golfsporten. Möt Linnéa Johansson, Båstad GK:s första kvinnliga golfspelare på LPGA-touren, som gärna laddar batterierna på hemmaplan när tillfälle ges.

LPGA är världens största damtour och det är där världseliten finns. En elit som 27-åriga Linnéa nu tillhör sedan några år tillbaka. Men det har varit en lång resa sedan hon som tioåring för första gången kom i kontakt med sporten och föll för vattenrangen på Grönhagens golfklubb.

– Ja, jag bestämde mig tidigt att det var golfen som gällde, berättar Linnéa, som i dag bor i Phoenix, Arizona just för golfens skull.

– Så när det blev dags för gymnasiet började jag på Rikdsidrottsgymnasiet i Ljungbyhed. och 2012 gick flyttlasset till USA, där jag 2017 tog examen på. Oklahoma State University. En fantastisk tid med minnen för livet och med möjlighet för mig att spela collegegolf på högsta amatörnivå. Det var också under den här perioden som mina föräldrar flyttade från Älmhult, där jag är född och uppvuxen, till Båstad, och jag kom att representera Båstad GK.
Året efter sin examen började Linnéa spela golf på heltid som nyblivet proffs, vilket gjorde att hon efter två år på undertouren till LPGA äntligen kunde flytta upp i golfens allra högsta liga, Ladies Proffesional Golf Association. Dessutom är hon den första kvinnan från Båstad GK som lyckats med den bedriften. Vardagen som golfproffs består numera av träning, tävlingar, förberedelser, resor och planering.

– Att vara elitidrottare kräver en hel del träning och fokus på att bli bättre, och förutom träningen är det mycket med saker som bokningar av hotell och flyg, planering och ta hand om min satsning och utveckling för att bli ännu bättre, säger Linnéa, som fortsätter att berätta att även om Phoenix numera också räknas som hemma när hon spelar i USA, är det i Båstad och Sverige som hon verkligen känner sig hemma.

-”Det är här mitt hjärta finns och det jag verkligen värnar om.”

– Jag är hemma i Sverige ett par, tre gånger om året för att träffa familj och vänner och besöka mina favoritplaster, som förutom Båstad GK är restaurangen Mat och Möten och Norrvikens trädgårdar. Tillsammans med löpturer och promenader längs havet och i skogen är det en miljö där jag verkligen känner att jag kan ladda mina batterier, och jag älskar att komma hem och få den energin.

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer