By Båstad Turism & Näringsliv

By Båstad Turism & Näringsliv

Golfdestination Bjärehalvön

Golf

Båstad & Bjärehalvön ger en magnifik golfupplevelse med anrik historia, makalösa vyer och en variation av spektakulära golfbanor som är svår att hitta någon annanstans.
Golfdestination Bjärehalvön ger en helhet med förstklassig service, riktigt god mat, bra boende och kompletterande aktiviteter som tennis, padel, cykling, vandring, spa och shopping.

GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF

132 fantastiska golfhål inom
10 minuter

Sedan början av 30-talet har man kunnat åka till Båstad och Bjärehalvön för att spela golf. Idag finns här banor av hög internationell klass, olika bankaraktärer och unika miljöer.
Halvön är omgiven av Laholmsbukten och Skälderviken, detta bidrar till ett gynnsamt klimat som gör att du ofta kan spela året om.

Golfbana belägen på Bjärehalvön i Skåne, längs Hallandsåsens norra sluttning, erbjuder Äppelgården något för alla. Ambitionen är att skapa en klubb för alla. Den enskilda golfaren, familjen, företaget och inte minst ungdomar är alla varmt välkomna! Du finner oss på infarten till Båstad, bara 2 km från E6an. Med våra 58 bäddar i 26 dubbelrum, belägna runt banan med närhet till allt ger vi dig tillfälle att pausa ifrån vardagen. Vårt klubbhus med restaurang håller hög standard med en oslagbar trivselfaktor. På Äppelgården spelar vi inte bara golf, om det rör sig om kalas, bröllop företagsfest eller en annan tillställning, kan vi naturligtvis hjälpa till. Äppelgården är familjeägt vilket bäddar för den där personliga servicen.
Här råder en öppen och välkomnande stämning som uppskattas av golfare i alla åldrar. 18-hålsbanan, av landskapskaraktär, är byggd på Hallandsåsens sydsluttningar och är en utmaning för alla spelare. Området är enastående vackert och från banan har du en fantastisk utsikt över det fina landskapet, Skälderviken och Kullahalvön. Layouten är utmanande och intressant med flera möjligheter att välja egna spellinjer, men det gäller att hålla kolla på vinden som alltid är en viktig faktor här. Båda slingorna börjar och slutar vid klubbhuset och det finns därför goda möjligheter att bara spela nio hål. Efter avslutad rond slinker du in på golfkrogen för något svalkande att dricka, en bit mat, en fika eller bara en aptitretare. Självklart erbjuder krogen även den traditionella korven efter 9 hål. Passa även på att spela på vår korthålsbana, Pay and Play. Banan har 6 hål som är mellan 45 och 85 meter långa och håller samma fina kvalitet som vår 18-hålsbana. På korthålsbanan kan du även spela frisbeegolf och/eller fotbollsgolf. Så passa på att utmana släkt och vänner på en 3-kamp. I klubbhuset hittar du förutom golfkrogen Ostbutiken Åkagården och receptionen även en Golfstore shop. Här finns ett stort utbud av golfprodukter samt snygga och funktionella kläder för både golfare och icke golfare. Tillsammans med Åkagårdens Lodge kan Åkagårdens GK erbjuda kompletta golfpaket, perfekta för kompisgänget eller klubben som vill ha tillgång till en kanonanläggning för träningsläger.
Bjäre Golfklubb finner man 149 meter över havet. Här finns ett mysigt nyrenoverat hotell och en välrenommerad restaurang. Klubben erbjuder bra träningsområden och range för att bättra på spelet. HÄR FÅR DU EN blandning mellan en park- och hedbana. Dessutom ligger Bjäre en bra bit upp från havet och vissa platser bjuder på en helt otrolig utsikt mot Skälderviken. Bjäre har precis nyligen helt nyrenoverat sina hotellrum och en lodgedel med mysiga rum där ett helt sällskap kan bo tillsammans. Perfekt för sällskap på 6 -10 personer. UTMANANDE OCH ROLIG GOLFBANA Vinden är av betydelse, den ena dagen är inte den andra lik på Bjärehalvön och många golfare får en rolig och utmanande stund. Det är ingen klassisk bana på något sätt även om stilen går lite mot det engelska. Här får du spela på en väldigt varierad golfbana. Vyn från vissa sträckor är helt otrolig och det är lite speciellt med en bana på hög höjd. På Bjäre vässar man kvalitén på banan hela tiden och den anpassas också för att passa alla typer av golfare. Det arbetas mycket med detaljer och det ser aldrig ovårdat ut. I gäst och medlemsundersökningar ligger Bjäre i topp i Sverige. POPULÄRT GOLFPAKET Med hög standard på både boende och mat kommer besökare från hela västkusten för att övernatta och spela en runda. I det populära golfpaketet ingår flera bitar bland annat en tre rätters middag i klubbens egen restaurang, Salomon krog. Många bokar det populära ”Stora golfpaketet” och då ingår både middag, en runda golf, övernattning och ett litet startkit. Restaurangen drivs i egen regi och man arbetar bara med bra råvaror. Missa inte krogens surdegspizzor som har blivit en succé som antingen går att ta med hem eller äta på plats. På Bjäre levereras det en högklassig upplevelse genom allt.
Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor. Våren 1930 invigdes Gamla Banan som är Sveriges andra 18-hålsbana. Den ritades av arkitekterna Hawtree & Taylor. Det är en typisk engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener. Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren.
Torekovs GK
-öppet året om

Välkommen till en klassisk linksbana som bjuder på utsikt över havet från alla hål. Torekovs GK har under flera år har blivit rankad topp 25 bland Sveriges golfbanor. Sommaren 2020 öppnades portarna till Torekovs nya klubbhus och restaurang – en naturlig mötesplats för alla.

Här hittar du vår golfkrog där vi lägger stort fokus på att servera mat med utgångspunkt på lokala råvaror, en lounge och sportbar med vidunderlig utsikt där du kan sitta ner och summera dagens golfrunda, en välsorterad sportshop och en välkomnande reception.

Allt under ett och samma tak.
Det sägs att Drottning Margareta stannade till här en gång. Hon ska ha varit så förtjust i maten att krögaren valde att döpa platsen efter henne. Det senare är förmodligen en trevlig myt, men sant är att gästgiveriet haft flera besök av kungligheter genom tiderna På ett av Sveriges äldsta gäsgifveri står maten i fokus, skånsk traditionell mat lagad från grunden. Många har färdats över Hallandsåsen och förbi Bjärehalvön genom åren och njutit av vår skånska mat – såväl kändisar som vanligt folk. Stamgästerna är många och flera har vuxit upp med oss och fortsätter komma år efter år. Det ser vi som ett väldigt gott betyg. Vårt populära smörgåsbord är vida känt och där finns något för alla smaker! Hos oss kan du fira födelsedagen, ställa till med bröllop eller ta en avkopplande helg. Bada i våra spabad utomhus, gå promenader i våra fantastiska omgivningar och äta gott. Kanske smaka ett vin ifrån vår egen vingård i Ungern? Njut av en avkopplande helg och bo i ett av våra hotellrum. Närheten till Båstad och olika aktiviteter som golf, tennis, shopping och naturen gör att här finns något för alla. 
Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor. Våren 1930 invigdes Gamla Banan som är Sveriges andra 18-hålsbana. Den ritades av arkitekterna Hawtree & Taylor. Det är en typisk engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener. Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren.

Golfdrömmar

Egentligen skulle det bli en lugn badsemester på Öland för hela familjen. Men Grönhagens golfklubb hade en vattenrange som lockade och som blev startskottet för en karriär inom golfsporten. Möt Linnéa Johansson, Båstad GK:s första kvinnliga golfspelare på LPGA-touren, som gärna laddar batterierna på hemmaplan när tillfälle ges.

Föregående
Nästa

Fler tips

Välkommen till golfbanan mitt i en äppelodling. 18 hål i en unik miljö med skiftande karaktärer.

Coordinates of this location not found

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Kakor

Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du som användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme

TRANSLATE

Google disclaimer