Golfdestination Bjärehalvön

Golf

Båstad & Bjärehalvön ger en magnifik golfupplevelse med anrik historia, makalösa vyer och en variation av spektakulära golfbanor som är svår att hitta någon annanstans.
Golfdestination Bjärehalvön ger en helhet med förstklassig service, riktigt god mat, bra boende och kompletterande aktiviteter som tennis, padel, cykling, vandring, spa och shopping.

GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF GOLF

132 fantastiska golfhål inom
10 minuter

Sedan början av 30-talet har man kunnat åka till Båstad och Bjärehalvön för att spela golf. Idag finns här banor av hög internationell klass, olika bankaraktärer och unika miljöer.
Halvön är omgiven av Laholmsbukten och Skälderviken, detta bidrar till ett gynnsamt klimat som gör att du ofta kan spela året om.

Åkagårdens Golfklubb ligger på Bjärehalvön mellan Grevie och Förslöv, vid foten av Hallandsås. Med närheten till Ängelholm, 20 km, och Båstad, 10 km, är den en centralt belägen golfbana i NV Skåne.  Åkagårdens Golfklubb ligger mitt på natursköna Bjärehalvön ca 7 km utanför Båstad. Banan är en 18-hålsbana av landskapskaraktär med hög finish och fina greener. Från ett flertal ställen har man en vidunderlig utsikt över Skälderviken. Hålen är omsorgsfullt varierande utifrån ett centralt beläget klubbhus. Båda slingorna börjar och slutar vid klubbhuset och det finns därför goda möjligheter att bara spela nio hål eller kanske ytterligare nio hål efter en lunch i den trevliga golfkrogen. Eller varför inte spela en runda på vår korthålsbana, Pay and Play? Banan har 6-hål som är mellan 45 och 85 m långa. I det trivsamma klubbhusområdet som omfattar kansli, omklädningsrum, shop och golfkrog är utsikten över landskapet betagande. Det finns golfbil att hyra. Endast softspikes är tillåtna. Hundar i koppel får tas med på banan.
Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor. Våren 1930 invigdes Gamla Banan som är Sveriges andra 18-hålsbana. Den ritades av arkitekterna Hawtree & Taylor. Det är en typisk engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener. Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren.
Bjäre Golfklubb finner man 149 meter över havet. Här finns ett mysigt nyrenoverat hotell och en välrenommerad restaurang. Klubben erbjuder bra träningsområden och range för att bättra på spelet. HÄR FÅR DU EN blandning mellan en park- och hedbana. Dessutom ligger Bjäre en bra bit upp från havet och vissa platser bjuder på en helt otrolig utsikt mot Skälderviken. Bjäre har precis nyligen helt nyrenoverat sina hotellrum och en lodgedel med mysiga rum där ett helt sällskap kan bo tillsammans. Perfekt för sällskap på 6 -10 personer. UTMANANDE OCH ROLIG GOLFBANA Vinden är av betydelse, den ena dagen är inte den andra lik på Bjärehalvön och många golfare får en rolig och utmanande stund. Det är ingen klassisk bana på något sätt även om stilen går lite mot det engelska. Här får du spela på en väldigt varierad golfbana. Vyn från vissa sträckor är helt otrolig och det är lite speciellt med en bana på hög höjd. På Bjäre vässar man kvalitén på banan hela tiden och den anpassas också för att passa alla typer av golfare. Det arbetas mycket med detaljer och det ser aldrig ovårdat ut. I gäst och medlemsundersökningar ligger Bjäre i topp i Sverige. POPULÄRT GOLFPAKET Med hög standard på både boende och mat kommer besökare från hela västkusten för att övernatta och spela en runda. I det populära golfpaketet ingår flera bitar bland annat en tre rätters middag i klubbens egen restaurang, Salomon krog. Många bokar det populära ”Stora golfpaketet” och då ingår både middag, en runda golf, övernattning och ett litet startkit. Restaurangen drivs i egen regi och man arbetar bara med bra råvaror. Missa inte krogens surdegspizzor som har blivit en succé som antingen går att ta med hem eller äta på plats. På Bjäre levereras det en högklassig upplevelse genom allt.
Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Båstad Golfklubbs två banor är vackert belägna i kuperad terräng på Bjärehalvön. Båda är omväxlande och ställer krav på stor precision. Gamla Banan som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana är en klassiker bland svenska parkbanor. Våren 1930 invigdes Gamla Banan som är Sveriges andra 18-hålsbana. Den ritades av arkitekterna Hawtree & Taylor. Det är en typisk engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener. Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren.
Det sägs att Drottning Margareta stannade till här en gång. Hon ska ha varit så förtjust i maten att krögaren valde att döpa platsen efter henne. Det senare är förmodligen en trevlig myt, men sant är att gästgiveriet haft flera besök av kungligheter genom tiderna På ett av Sveriges äldsta gäsgifveri står maten i fokus, skånsk traditionell mat lagad från grunden. Många har färdats över Hallandsåsen och förbi Bjärehalvön genom åren och njutit av vår skånska mat – såväl kändisar som vanligt folk. Stamgästerna är många och flera har vuxit upp med oss och fortsätter komma år efter år. Det ser vi som ett väldigt gott betyg. Vårt populära smörgåsbord är vida känt och där finns något för alla smaker! Hos oss kan du fira födelsedagen, ställa till med bröllop eller ta en avkopplande helg. Bada i våra spabad utomhus, gå promenader i våra fantastiska omgivningar och äta gott. Kanske smaka ett vin ifrån vår egen vingård i Ungern? Njut av en avkopplande helg och bo i ett av våra hotellrum. Närheten till Båstad och olika aktiviteter som golf, tennis, shopping och naturen gör att här finns något för alla. 
Längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö och där vågorna från Kattegatt möter den skånska kusten, ligger Torekovs Golfklubb. Klubben bildades redan 1924 och är en av de äldsta i landet. Banan är en klassisk linksbana och karaktären bjuder på stor variation i spelsituationer. Att behärska olika typer av slag hjälper dig därför att möta banans utmaningar. Torekovs golfbana som är öppen nästan hela året är samtidigt en bana med 365 olika ansikten, beroende på väder och vind. Se vår film https://www.facebook.com/pg/torekovsgk/videos/?ref=page_internal
Golfbana belägen på Bjärehalvön i Skåne, längs Hallandsåsens norra sluttning, erbjuder Äppelgården något för alla. Ambitionen är att skapa en klubb för alla. Den enskilda golfaren, familjen, företaget och inte minst ungdomar är alla varmt välkomna! Du finner oss på infarten till Båstad, bara 2 km från E6an. Med våra 58 bäddar i 26 dubbelrum, belägna runt banan med närhet till allt ger vi dig tillfälle att pausa ifrån vardagen. Vårt klubbhus med restaurang håller hög standard med en oslagbar trivselfaktor. På Äppelgården spelar vi inte bara golf, om det rör sig om kalas, bröllop företagsfest eller en annan tillställning, kan vi naturligtvis hjälpa till. Äppelgården är familjeägt vilket bäddar för den där personliga servicen.

Golfdrömmar

Egentligen skulle det bli en lugn badsemester på Öland för hela familjen. Men Grönhagens golfklubb hade en vattenrange som lockade och som blev startskottet för en karriär inom golfsporten. Möt Linnéa Johansson, Båstad GK:s första kvinnliga golfspelare på LPGA-touren, som gärna laddar batterierna på hemmaplan när tillfälle ges.

Föregående
Nästa

Fler tips

Välkommen till golfbanan mitt i en äppelodling. 18 hål i en unik miljö med skiftande karaktärer.

Dela sidan med andra

Vi älskar verkligen vårt område och jobbar ständigt med att sprida hur fantastiskt vi tycker att det är. Viktigast av allt är ni som besöker oss och därför ber vi ödmjukast om hjälp att sprida budskapet. Bli en ambassadör för Bjärehalvön och dela sidan på knapparna nedan. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på pinterest
Dela på email

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme