Från råvara till hållbar mountainbikedestination

Precis innan jul nåddes vi på Båstad Turism och Näringsliv av det positiva beskedet från Tillväxtverket att vår ansökan antagits som en av få i hela Sverige. Anledningen var att Tillväxtverket ser stor potential i Hallandsåsen som cykeldestination.

– Vi ser en stor efterfrågan på att anlägga separata mountainbikeleder både bland cyklister och övriga fritidsutövare. Intresset för mountainbikecykling och att vara aktiv utomhus generellt har ökat de senaste åren och för att tillgodose detta behov behövs speciella leder. Det är en sport som passar en bred målgrupp och såväl invånare som besökare kommer få stor glädje av lederna berättar Annika Borgelin, som kommer att vara projektledare från Båstad Turism och Näringsliv.


Projektidén är att profilera och utveckla destinationen Hallandsåsen till en hållbar mountainbikedestination och detta projekt ger möjligheter till en förstudie med inventering av områden och arbetsplaner för både leder och s.k. bikepoints.
– Vi kommer även att arrangera en ”stigbyggarskola” så alla som vill engagera sig kan få lära sig att bygga hållbara stigar.
Tillsammans med landsvägsscyklingen och ”leisurecyklingen” som vi redan är starka inom så stärker vi förutsättningarna för destinationen att bli ”top of mind” inom den aktiva livsstilen avslutar Borgelin.

Vid frågor om projektet: annika.borgelin@bastad.com

Hjälp oss att dela sidan i ditt nätverk, desto fler desto roligare!

Dela på facebook
Dela på email
Dela på linkedin

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer