Förslöv

Förslövs historia är rik och dramatisk. Den 20 april 1677 samlades allmogen i Förslövs prästgård, där de tvingades avlägga en troshetsförsäkran om att hjälpa till att utrota snapphanarna. Det var nämligen så att skogarna kring Förslöv på den tiden hade varit ett snapphanefäste i många år.

Ortsnamnet Förslöv är lånat från kyrkbyn, och består förmodligen av mansnamnet “Faer” och ordet lov som betyder “ärvt eller överlåtet gods”.

Här finns en av kommunens största arbetsgivare, det börsnoterade företaget PEAB. I övrigt är bygden präglad av jordbruket och ett stort antal småföretag inom hantverk och handel.

Hantverk är något som många av Försölvs invånare brinner för. Här hittar du butiken Annalunda, som säljer allt du behöver om du tycker om att pyssla. Tyger, quilttillbehör, knappar, mönster och böcker. På Vistorpsgården Skinn & Hantverk arbetar man med fåruppfödning och här finns även en trevlig gårdsbutik där du kan köpa äka skinn. I butiken Syknuten hittar du tyger, tråd, möbeltillbehör och de kan även hjälpa dig med att sy upp gardiner, kuddfodral och enklare sitsar och dynor. Klippt och Skuret är butiken som bland annat erbjuder fåglar snidade av Kenneth Petersson, kläder av ekologiskt odlad bomull och hampa, ekologisk och rättvisemärkt och god mörk choklad. Hos Bygdeskräddaren hålls kurser i folkdräktssömnad.

Från Förslöv kan du dessutom njuta av den storslagna utsikten över havet mot Kullahalvöns vackra silhuett.

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.

TRANSLATE

Google disclaimer