By Båstad Turism & Näringsliv

Familjen

Båstad och Bjärehalvön erbjuder många och spännande aktiviteter för hela familjen. Bra boenden, vandring, fantastiska stränder, äventyr  och en rik evenemangskalender.  

Kvalitetstid med familjen

På Bjärehlavön finns det alltid en ny plats att upptäcka och frågar du oss är detta en riktigt bra plats att spendera kvalitetstid med familjen. 

Öppet alla dagar 10-17!

Perfekta utflyktsmålet som inkluderar fika. På Barnens Lögnäs leker/klappar och matar ni alla våra djur, klättrar på en 160 m lång ”inte nudda marken bana”, går tipsrunda/skattjakt, spelar jätteschack/luffarschack, går på styltor, hoppar hage, rider på våra fina ”trähästar” och mycket mer…

Läs mer

Flip’n Fun Wakepark är en ny destination, med ett spännande, fartfyllt vattenäventyr för hela familjen, där man kan lära sig åka wakeboard och vattenskidor utan båt! 

Vi (Maria och Henning) brinner för att åka wakeboard och vill dela den glädjen den ger oss till andra. Vi vill ge fler en möjlighet till att upptäcka en rolig och meningsfull aktivitet på fritiden. 

Flip’n Fun Wakepark blir en destination likt en skidanläggning, där familjen kan spendera hela dagen tillsammans. Det kommer finnas café, restaurang och även andra aktiviteter. 

Parken kommer att ligga i Skummeslövsstrand, granne med motorvägen och förväntas öppna 2023. 

Just nu finns på sociala medier, så följ oss gärna där. 

www.instagram.com/flipnfun.se
www.facebook.com/flipnfun.se 

Läs mer

Vi tar familjer på stort allvar. Helt seriöst kan man nog säga att vi är södra Sveriges barnsligaste hotell. Här finns ett helt poolhus med hur kul som helst för alla åldrar. Generösa rum och sviter med plats för många. Pingisbord, fotbollsmål och biljard. Egna menyer för unga smaklökar. Och glassmaskin, så klart. Under våra familjeveckor är även Flamingoklubben och Sportlandet igång, med massor av aktiviteter, lekar, sporter och utmaningar.

Läs mer

KITEKALLE Båstad är verksamheten som erbjuder kurser och uthyrning av utomhusaktiviteter på flera platser i Båstad, Torekov och Laholm. Stand up padle är en aktivitet som de allra flesta kan prova på, definitivt mer än en gång, och därför vill vi ge dig möjligheten att utforska olika miljöer och vatten på våra olika orter.

Förutom SUP kan man gå en kurs i kitesurfing eller vågsurfing. På Kalkan (Öresjön) är du varmt välkommen att prova på ett SUP-yoga-pass eller låta ditt barn paddla med andra barn under sommarens barn-SUP.

Om man planerar för en möhippa/svensexa, ett företagsevent eller en aktivitet för skolklassen/idrottsföreningen så har vi garanterat något att erbjuda. Vår vision är alltid att matcha kundens önskemål och därför skräddarsyr vi gärna en upplevelse efter alla specifika önskemål.

https://www.kitekalle.se/bastad.php

Läs mer

Kungsbygget Äventyrspark ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland. Här erbjuds aktiva upplevelser med sommarrodel, Zipline, Bungy Rocket, Slingshot och klättertorn.

Sommarrodel är en fantastisk upplevelse för personer i alla åldrar. Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, du bestämmer tempot själv. Med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken. Redan efter tre åk är du en proffsig rodelåkare!

Zipline passar både dig som vill ha en fartfylld upplevelse och för kompisgänget som vill uppleva något annorlunda tillsammans. Med 70 meters fallhöjd och 670 + 740 meter vajer, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning med fantastisk utsikt över Halland. En häftig aktivitet för både gammal som ung!

Testa vår häftiga katapult! Du skjuts, med kraftiga gummiband, 25 meter upp i luften på ca 2 sekunder. Detta är den ultimata kicken och Bungy Rocket gör få besvikna!

Läs mer

Hyr cykel i Båstad. Boka online. Möjlighet till utkörning av cyklar till önskad plats. Välj bland olika modeller. Personlig service. Hjälm och lås ingår alltid!

Läs mer

Aktiva sommarlovsveckor för barn 6-14 år – för 14:e året i Båstad!
Sport, rörelseglädje, äventyr, dans & musik, utflykter, lek & bus, skratt, kompisar – nya som gamla och mycket mer.
Vi sätter barnen i rörelse i verklighetens värld!

Våra populära Dagläger för barn 6-11, år är fullspäckade med sportaktiviteter, rörelseglädje, lek, samarbetsövningar, skapande aktiviteter, utflykter samt spännande äventyr som naturligtvis vävs in med typiska sommarlovsaktiviteter.
Vi erbjuder sommaren 2021, både hel- och halvdags alternativ 3 eller 5 dagar, under vecka 27-28-29-30. På vårt 5-dagars heldagsläger kan man välja spännande tillvalsämnen som ”Dans, Djur & Natur, Padelskola och Watercamp”

Under ledning av professionella instruktörer erbjuder vi vårt populära Temaläger ”Äventyret & Outdoor” för barn 10 -14 år, vecka 27-29 och 30 sommaren 2021.
Ett riktigt utomhusläger med utmaningar och äventyr i naturen tillsammans med välutbildade “äventyrare” och professionella instruktörer från vår lokala samarbetspartner Spirit Event och Ridge Cycling. Bjärehalvön med dess fantastiska miljö och magnifika naturupplevelser, bjuder verkligen på möjligheter för äventyr, både på land och till havs!
Du kommer varje dag att leva nära naturen och vandra, klättra & repellera i berg där du utmanar sinnena nerför lodräta bergsväggar, köra mountainbike i häftig terräng och till havs fartfyllda och mindre fartfyllda vattenaktiviteter såsom att testa GoCats och SUP (stand up paddling), etc. Därutöver moment och inslag under veckan med kreativitet, spänning och lagarbete. Bli inte förvånad om instruktörerna bestämmer sig för att lägga in några extra utmanande moment under veckan, allt är möjligt!

Baslägret för Sport & Äventyr Camp Båstad, där barnen börjar och avslutar dagen, är Strandängsskolans idrottshall mitt i centrala Båstad, med direkt närhet till hamn, skog, strand och hav.

Anmäl dina barn- och barnbarn till en oförglömlig sommarupplevelse!

För mer information och anmälan www.careofsport.se

Läs mer
Vallåsen Bike Park ligger på Hallandsåsens nordsluttning och är en downhillpark med sittlift.
Vallåsen har hyrcyklar från Giant, och när du hyr cykel så ingår även skydd.
Det finns leder av olika svårighetsgrad, från mycket enkel till svår.
Vallåsen har verkstad samt butik och hjälper dig gärna med dina cykelproblem.
Kontakta oss för mer information. 
Läs mer
Skidanläggningen Vallåsen är en härlig vinterupplevelse för hela familjen med 7 nedfarter och 6 liftar för både nybörjare och vana åkare. Så snart temperaturen kryper ner mot minusgrader sprutar vi snö. Det brukar innebära premiär i december och bra skidåkning ända in i mars. De senaste säsongerna har vi haft öppet i snitt 70 dagar. Välkommen till vintern du också!
Vallåsen ligger på Hallandsåsens norra sida, vid åsens högsta punkt. Från Helsingborg till Vallåsen är det 68 km och från Köpenhamn är det 110 km.
Det ska vara enkelt att åka skidor i Vallåsen. I vår nya skiduthyrning kan du snabbt och enkelt hyra modern och välservad utrustning till hela familjen. Enklast och snabbast är att boka det du behöver hemifrån direkt på www.vallasen.se. Då har vi utrustningen redo för dig när du kommer!
Läs mer
Saker att göra för: 
Familjen

Klappa, mata och kela med minigrisar, dvärggetter, lamm, kycklingar och kaniner.

Bästa lekplatsen i Båstad, ett stenkast från hamnen och stranden.

Njut av film tillsammans på Scala biografen i Båstad.

Finns vid Malen, Båstad Camping eller Äventyrsgolfen i Torekov.

Xbowl, vid infarten till Båstad

En favorit för skateare och bmxare i alla åldrar.

Uppvärmda saltvattenpooler utomhus.

Sommarrodelbanan vid Kungsbygget slingrar sig 935 snabba meter ner genom skog och mark.

60 meters fallhöjd i en 640 meters linbana.

Upptäck järnvägens spännande värld.

Museum och flygsimulator.

Torekov Art Center anordnar konstkurser för barn
där man får pröva på olika tekniker.

I Malenskogen i Båstad och Förslövsskogen i Förslöv finns en markerad stig som lär barn hur man gör om man går vilse.

Finns att hyra hos Spirit Event i Båstad hamn . Både för yngre såväl som äldre människor som vill utöva och prova på en rolig, annorlunda och hälsofrämjande sport i fantastiska miljöer.

Norrvikens trägårdar – Ett äventyr med musik, skattjakt och ett och annat busfrö.

Utförsskidor på vintern och downhillcykling på sommaren.

Care of Sport anordnar läger med massor av rörelseaktiviteter för åldrarna 6–14 år.

Mer att uppleva

GÖR SOM ÖVER 300 ANDRA FÖRETAG - BLI MEDLEM!

Medlemsansökan

Villkor

Uppsägning av medlemskap ska ske skriftligt senast 31 oktober året innan utträde och tidigast efter 2 års medlemskap. 

Som medlem får du:

När du blir medlem bidrar du till att:

Kakor

Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du som användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme