Familjen

Båstad och Bjärehalvön erbjuder många och spännande aktiviteter för familjen. Bra boenden, vandring, fantastiska stränder och en rik evenemangskalender.  

 

 

Kvalitetstid med familjen

På Bjärehlavön finns det alltid en ny plats att upptäcka och frågar du oss är detta en riktigt bra plats att spendera kvalitetstid med familjen. 

Vi tar familjer på stort allvar. Helt seriöst kan man nog säga att vi är södra Sveriges barnsligaste hotell. Här finns ett helt poolhus med hur kul som helst för alla åldrar. Generösa rum och sviter med plats för många. Pingisbord, fotbollsmål och biljard. Egna menyer för unga smaklökar. Och glassmaskin, så klart. Under våra familjeveckor är även Flamingoklubben och Sportlandet igång, med massor av aktiviteter, lekar, sporter och utmaningar.

Läs mer

Baddaren
För att gå i Baddaren krävs inga förkunskaper (Rekommenderad ålder c:a 3-4 år)
Gruppen är lämplig som första kontakt med vattnet. Vi tränar på att bli vattenvana och avslappnade i vattnet. Vi lär genom lek! För att ge barnen extra trygghet i vattnet ska en förälder vara med i bassängen som stöd. Målet är att man ska kunna bada själv och vara själv i vattnet utan sina föräldrar. I denna grupp kan man ta simmärkena Droppen och Doppingen

Bläckfisken
För att börja i Bläckfisken ska barnet klara att doppa hela huvudet och kunna röra sig fritt i vattnet. (Rekommenderad ålder c:a 4-6 år)
I denna grupp fortsätter vi att träna på vattenvana och vara avslappnade i vattnet. Vi kommer träna på att flyta och börja simma våra första simtag. Vi följer Svenska Livräddningssällskapets rekommendationer och lär ut bröstsim som första simsätt. Vi kommer även att pröva på ryggsim. Målet är att barnen ska hitta rätt vattenläge i flytmomentet och kunna grunderna till bröstsim. I denna grupp kan man ta simmärkena Doppingen, Silvergrodan, Krabban blå och Krabban röd.

Pingvinen
För att gå i Pingvinen ska barnet ha vattenvana, klara av att flyta en kortare stund samt kunna grunderna till bröstsim.
(Rekommenderad ålder ca 5-7 år)
Vi fortsätter att öva bröstsim. Vi lär oss grunderna till ryggsim. Målet är att klara av att simma 10 meter bröstsim och att bli ännu säkrare i vattnet. I denna grupp kan man ta simmärkena Guldgrodan, Grodan rygg blå, Grodan rygg grön.
OBS! Torsdagen i vecka 2 är simskoleundervisningen för Pingvin-gruppen förlagd till Båstad på Malenbadet för träning av vattenvana på djupt vatten. Lektionen börjar då kl. 13.00 och det är en dubbellektion vilket gör att fredagens lektion i vecka 1 uteblir. Föräldrar ansvarar själva att barnen kommer till och från Malenbadet. 

Läs mer


Öppet alla dagar 10-18!

Nu har vi världens sötaste kaninungar. Välkomna!
Vi har skapat en stor “hage” med olika sorters djur; minigrisar, dvärggetter, får & lamm, höns & kycklingar, kaniner.  Alla bor de i sina egna små röda stugor med vita knutar. Klappa, mata och kela med dem så mycket du vill. På gården finns det även katter & ibland kattungar. Vi har lekplats för lek & stoj, vår egna tipsrunda, spela schack med getterna, gå på styltor, hoppa hage, var med på vår ordjakt, rid på våra fina “trähästar”, när det är mörkt kan man leta reflexer (bu)…. Ja här kan man faktiskt tillbringa en hel dag……

Läs mer
Saker att göra för: 
Familjen

Klappa, mata och kela med minigrisar, dvärggetter, lamm, kycklingar och kaniner.

Bästa lekplatsen i Båstad, ett stenkast från hamnen och stranden.

Njut av film tillsammans på Scala biografen i Båstad.

Finns vid Malen, Båstad Camping eller Äventyrsgolfen i Torekov.

Xbowl, vid infarten till Båstad

En favorit för skateare och bmxare i alla åldrar.

Uppvärmda saltvattenpooler utomhus.

Sommarrodelbanan vid Kungsbygget slingrar sig 935 snabba meter ner genom skog och mark.

60 meters fallhöjd i en 640 meters linbana.

Upptäck järnvägens spännande värld.

Museum och flygsimulator.

Torekov Art Center anordnar konstkurser för barn
där man får pröva på olika tekniker.

I Malenskogen i Båstad och Förslövsskogen i Förslöv finns en markerad stig som lär barn hur man gör om man går vilse.

Finns att hyra hos Spirit Event i Båstad hamn . Både för yngre såväl som äldre människor som vill utöva och prova på en rolig, annorlunda och hälsofrämjande sport i fantastiska miljöer.

Norrvikens trägårdar – Ett äventyr med musik, skattjakt och ett och annat busfrö.

Utförsskidor på vintern och downhillcykling på sommaren.

Care of Sport anordnar läger med massor av rörelseaktiviteter för åldrarna 6–14 år.

Mer att uppleva

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Visst är det tjatigt? Den här Webbplatsen samlar in "kakor" för att du, kära användare ska få så bra upplevelse som möjligt.

St. Tropez Båstad London Torekov Stockholm Bjärehalvön Ibiza

TRANSLATE

Google disclaimer

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme