Familjen

Båstad och Bjärehalvön erbjuder många och spännande aktiviteter för familjen. Bra boenden, vandring, fantastiska stränder och en rik evenemangskalender.  

 

 

Kvalitetstid med familjen

På Bjärehlavön finns det alltid en ny plats att upptäcka och frågar du oss är detta en riktigt bra plats att spendera kvalitetstid med familjen. 

Stränder på Bjärehalvön
Fantastiska stränder i tre väderstreck, simbassäng och en ö.
Läs mer om Bjärehalvöns stränder?
Föregående
Nästa

Baddaren
För att gå i Baddaren krävs inga förkunskaper (Rekommenderad ålder c:a 3-4 år)
Gruppen är lämplig som första kontakt med vattnet. Vi tränar på att bli vattenvana och avslappnade i vattnet. Vi lär genom lek! För att ge barnen extra trygghet i vattnet ska en förälder vara med i bassängen som stöd. Målet är att man ska kunna bada själv och vara själv i vattnet utan sina föräldrar. I denna grupp kan man ta simmärkena Droppen och Doppingen

Bläckfisken
För att börja i Bläckfisken ska barnet klara att doppa hela huvudet och kunna röra sig fritt i vattnet. (Rekommenderad ålder c:a 4-6 år)
I denna grupp fortsätter vi att träna på vattenvana och vara avslappnade i vattnet. Vi kommer träna på att flyta och börja simma våra första simtag. Vi följer Svenska Livräddningssällskapets rekommendationer och lär ut bröstsim som första simsätt. Vi kommer även att pröva på ryggsim. Målet är att barnen ska hitta rätt vattenläge i flytmomentet och kunna grunderna till bröstsim. I denna grupp kan man ta simmärkena Doppingen, Silvergrodan, Krabban blå och Krabban röd.

Pingvinen
För att gå i Pingvinen ska barnet ha vattenvana, klara av att flyta en kortare stund samt kunna grunderna till bröstsim.
(Rekommenderad ålder ca 5-7 år)
Vi fortsätter att öva bröstsim. Vi lär oss grunderna till ryggsim. Målet är att klara av att simma 10 meter bröstsim och att bli ännu säkrare i vattnet. I denna grupp kan man ta simmärkena Guldgrodan, Grodan rygg blå, Grodan rygg grön.
OBS! Torsdagen i vecka 2 är simskoleundervisningen för Pingvin-gruppen förlagd till Båstad på Malenbadet för träning av vattenvana på djupt vatten. Lektionen börjar då kl. 13.00 och det är en dubbellektion vilket gör att fredagens lektion i vecka 1 uteblir. Föräldrar ansvarar själva att barnen kommer till och från Malenbadet. 

Läs mer

Mer att uppleva

TRANSLATE

Google disclaimer

TRANSLATE

Google disclaimer

Vill vill veta vad du tycker om sidan?

Kontakta oss

Bra länkar

När Olyckan är framme

  • Ring SOS: 112