Båstad Logotyp

Språk

5
maj

Syd-sydöst om Sverige med Duo HAV

HAV är en nordisk flöjt- och gitarrduo bestående av finska flöjtisten Marianne Sihvonen och färöiska gitarristen Alvi Joensen.

De är en ambitiös och framåtblickande duo som har uruppfört flera nya verk av nordiska tonsättare, som Sunleif Rasmussen, Ville Raasakka, Stefan Klaverdal och Ylva Fred, och som ständigt arbetar med unga och lovande tonsättare. Duon fokuserar särskilt på att ta upp och bearbeta miljöfrågor genom nyskriven musik.

Deras produktioner ”Lyssna på våra hav” och ”Jorden i mig” var utgångspunkten för duon och den förstnämnda inspirationen till deras namn. Genom dessa produktioner etablerade duon sin profil som en framstående och dynamisk duo. Som en ung duo har de redan uppträtt i flera uppmärksammade konsertscener, såsom KoncertKirken och Metronomen i Köpenhamn, Malmö Live and Inter Arts Center i Malmö, Baltic Sea Science Center i Stockholm, Odeum i Lund, Nordic House i Tórshavn och Art Chapel i Åbo.

Förutom egna produktioner och nyskriven musik tycker de också om att spela den fascinerande standardrepertoaren för flöjt och gitarr. Och programmet för den här konserten blir en blandning av beställningsverk och verk ur standardrepertoaren.

Titel: Syd-sydöst om Sverige

Program:

Erik Sköld – Miniature no.9 – 4 min.

Ylva Fred – Three measures regarding the eel – ca 10 min.

Stefan Klaverdal – The Kraken – 15 min.

Paus

Bela Bartók – Sex rumänska danser (arr. A. Levering) – 6 min.

Vojislav Ivanovic: Kad ja pođoh na Bembašu (“When I went to Bembash”) 4 min.

Miroslav Tadic – Four Macedonian Dances – ca 10 min.

Arcangelo Corelli – Violin sonata i d-moll op. 5 nr. 12 “La Folia”-variationer – 12 min.

5 maj, 2024
-
RAVINEN Kulturhus