Båstad Logotype

sprog

Historier om

Båstad & Bjärehalvøen

Offentlig kunst i Båstad

Kunst uden særheder

Offentlig kunst i Båstad er en rejse gennem 16 kunstværker i varierende teknikker og materialer. Kunstværkerne er placeret i hele kommunen – fra Förslöv i sydøst til Torekov i yderste vest. Et kunstværk fortæller om dengang, det blev til, og det sted, det står. Derfor bliver den offentlige kunst i Båstad kommune en fortælling om selve Båstad, og de mennesker, der bor og har boet her. Du kan finde en komplet liste over og kort til alle kunstværker på Båstad Kommunes hjemmeside. Her præsenterer vi nogle.

Operalegende midt i landsbyen

I Dalmanska tomten, en lille park på havsiden af ​​pladsen, er der en koboltblå statue af den Bjäre-fødte operastjerne Birgit Nilsson. Den er lavet af et enkelt stykke kaolinler, og kunstnerne bag er Gustaf og Ulla Kraitz. Kraitz-parret er kendte navne lokalt, men er også berømte og repræsenteret verden over for deres keramiske kunst med dens specielle glasur.

Hunde at kæle for på vandrestien

Kunstværket Hundparken består af en række skulpturer i stentøjsler, placeret ved parkeringspladsen i Sinarpsdalen. Sara Ångström er kunstneren bag værket, som er en del af projektet Culture in Nature (en udvikling af dæmningen mellem Båstad og Förslöv). Kunstneren selv, der er baseret på Bjärehalvøen, håber, at hundene bliver klappet og kløet bag ørerne, hvor de poserer og tilsammen danner form som et hjerte. 

Velkommen til togstationen

To bronzeskulpturer, placeret ved togstationerne Förslöv og Båstad, blev skabt af Monika Meschke. Hun kom selv til Sverige fra Tyskland i 1939, og værkerne, kaldet Welcome, er forbundet med hendes egen ankomst til Sverige. "Velkommen var det første ord, jeg hørte, da jeg ankom til Sverige i 1939. Åbne hjerter og sind, dengang som i dag og i morgen." 

Hus på sneen

Yderst på en klippe i Torekov havn ligger det gule Pilothus, som længe har været godt fotograferet og ikonisk. Men siden 2021 er der også en miniature af samme hus et stykke væk. Værket hedder Det som stai, og det lille hus er havnet i sneen. Fra begyndelsen var det en midlertidig installation, men værket blev købt af Torekov kultur og miljø, som donerede det til Båstad kommune. Kunstneren er danske Sara Nielsen Bonde, der kan lide at arbejde med naturkunst gennem sted, materiale og udtryk

Flere kunsttip

Udover offentlig kunst i Båstad finder du også en lang række gallerier og udstillinger.

Konstrunda på Bjäre-halvøen
Kunst og kultur

reklame

Se & gør

Båstad Golfklub - ny bane

Ny bane, åben park/hedebane, udfordrende greens. Seks teesteder pr. hul, varieret spillestrategi.

reklame

Store

Skånsk lysfabrik

100% stearinlys siden 1951. Kongelig hofleverandør, kirker og sogne.

reklame

restaurant

G. Swenson's Tavern

Vi ønsker, at du skal føle dig godt tilpas og hygge dig indenfor G. Swensons døre.

reklame

Store

ICA Supermarked Båstad

ICA Supermarked Båstad - Hverdag & fest. Friske varer, charcuteri, online handel. Vi gør dit liv lettere!

reklame

Hoteller

SOEDER Countryhouse & Kitchen

SOEDER Countryhouse & Kitchen - Landligt tilflugtssted på Bjäre-halvøen. Boutiquehotel og unik madoplevelse.

Vil du have flere tips & mere inspiration fra Visit Båstad?

Abonner på vores nyhedsbrev!