Båstad Logotype

sprog

Historier om

Båstad & Bjärehalvøen

Gustav V - Mr G

Da Ludvig Nobel, Alfred Nobels nevø, begyndte at bosætte sig i Båstad, indså han hurtigt, at tennis, der var blevet en modesport, var vigtig for turismen og i 1907 byggede den første tennisbane i cement. De "svenske tennismesterskaber" blev arrangeret i Båstad for første gang i 1925, da reelle domstole blev bygget, og i 1930 kom kong Gustav V til at spille sin første konkurrence i Båstad.

Interessen for tennis blev født under et ophold i England i 1879 med det formål at præsentere prinsesse Beatrice, datter af dronning Victoria, som en passende partner for Gustav. Der var dog ingen kærlighed mellem dem, men der var noget andet, som Gustav fastede efter - tennis. Da han kom hjem til Sverige igen, fik han sine venner til at spille tennis, og sporten blev populær blandt det højere samfund.

Efter at tennis fik fodfæste i Stockholm, spredte det sig syd i landet. Tennis blev meget populær i Lund blandt de overklasser, og det var sandsynligvis også badende fra Lund, der introducerede tennis i Båstad. I 1880 begyndte folk at spille tennis som et brætspil på græsplænen ved det gamle badehus uden nogen direkte krav til størrelsen på banen eller regler.

Det var i alt 17 somre for kongen i Båstad, og 15 af dem spillede han tennis, men kun i dobbelt. Kongen var ikke en spiller af dagens tennis, der er meget få ligheder mellem tennis på det tidspunkt og i dag. Han havde ikke de sværeste slag men var meget taktisk, hvilket førte til mange sejre. Da kongen ankom til det lille marked, var det en festlig dag, stationen blev dekoreret, og flagene blev hejst. Kongen boede på Skånegården i tennisugen og var en strålende PR-person for Båstads bad og tennis.

Set i bakspejlet kan man sige, at Gustav V betød rigtig meget for Svensk tennis og for Båstad. Til minde om ham er promenaden, der deler tribunen ved Båstad Centercourt, blevet kaldt Mr's väg, og en mindeplade er knyttet til den. Hotel Skansens væg.

reklame

Hoteller

Hotel Bella Luna

Velkommen til Hotel Bella Luna ved smukke Hallandsåsen. Aktivitet eller afslapning - mindeværdigt ophold.

reklame

Se & gør

Båstad Art Gallery

Et kunstgalleri, der har til formål at fremme interessen for kunst på Bjäre-halvøen og omegn.

reklame

Cykelvenlig, Se & gør

Hotel Riviera Strand – cykelpakke

Perfekt hotel for cyklister med pister og smuk natur på Bjärehalvøen og Hallandsåsen.

reklame

Store

Heberleins

Förslöv, hjemsted for Heberleins berømte pølser. Tradition, kvalitet og ægte råvarer fra svenske gårde.

reklame

Store

Mærkeportalen

Mærkeportal: 600 m2 butik, topmærker til uovertrufne priser – Rut & Circle, Adidas mv.

Vil du have flere tips & mere inspiration fra Visit Båstad?

Abonner på vores nyhedsbrev!