Båstad Logotype

sprog

Historier om

Båstad & Bjärehalvøen

5 x tennis – en historielektion

Båstad og tennis hænger sammen, det er længe siden. Men hvordan startede det egentlig, og hvorfor forbindes Båstad så ofte med tennis? I denne meget korte historielektion finder du ud af, hvordan tingene er. 5 x tennis - en historielektion er den eneste liste, du behøver for at ordne tingene.

1: Tidlig trendsætter

Ingeniør Ludvig Nobel kom til Båstad i 1905 for at bygge et turistanlæg. Tennis, også kaldet plænetennis, var for en tid vokset i popularitet i England. Nobel var ikke kun stenrig, han fulgte også med i tendenserne. Hans planer omfattede derfor aktiviteter for badegæsterne. Han sørgede for at bygge en cement tennisbane og starte den første tennisklub. Vores historielektion fortsætter.  

2: Centerbanen bygges

Tyve år senere købte Nobel magasinet, en stor bygning ved stranden og havnen. Han omdøbte den til Skansen (og nu delvist Hotel Skansen) og byggede snart en tennisbane med tribuner. Centerbanen, som stadig er den største udendørs arena for tennis i Norden i dag, ligger stadig på samme sted. I 1925 blev det svenske mesterskab i tennis spillet i Båstad. 

3: Kongen ser kampen

Ludvig Nobel havde kontakter og hang ud i de rigtige kredse, som en influencer for hundrede år siden eller deromkring. Derfor var det ikke tilfældigt, at kong Gustav V kom på besøg i 1928 for at se en tenniskamp. Og igen et år senere. Båstad som badeby (med tennis og golf som hovedaktiviteter) for de velhavende blev dermed cementeret og trenden var en kendsgerning.

4: Hr. G spiller en tenniskamp

I femten år, fra 1930, spillede kongen double i tennisstævnerne i Båstad. Han var et glamourøst og populært indslag, selvom han var 71 år, da han spillede sin første kamp. Du behøver ikke at være PR-ekspert for at forstå, hvor værdifuld denne kongelige tilstedeværelse var for en lille badebys omdømme. Men i 1933, efter at kongen gled på cementen under en kamp, ​​blev banerne ændret til moderne tennisbaner.  

5: Swedish Open starter

I 1948 begynder Swedish Open at blive spillet i Båstad. Denne ATP konkurrence som dog går under navnet i dag Nordea Open er en af ​​de ældste på turen. Kendte vindere omfatter Björn Borg, Mats Wilander, Rafael Nadal og også Serena Williams.   

Mere tennis

Sveriges tennismuseum
Spil tennis og padel i Båstad
Billetter til Nordea Open

reklame

Anden overnatning

Eksklusiv overnatning på Bjäre-halvøen

Kvinnaböske 24 - Eksklusivt sommerhus på Bjäre-halvøen. 13 sengepladser, fuldt udstyret køkken, fælles

reklame

Se & gør

Bjäre Golfklub

Bjäre Golf Club, en udfordrende bane 149m over havets overflade med nyrenoveret hotel, topkvalitet & golfpakke.

reklame

Se & gør

Båstad havn

Fest, glamour, grillaftener og blå flag gæstehavn. Velkommen til et mindeværdigt ophold.

reklame

Hoteller

Bjäre Golfklubb Hotel & Lodge

Naturskøn landlig idyl med en fantastisk udsigt på toppen af ​​Hallandsåsen.

reklame

Store

Elins blomster

Elins Blommor Boarp: Planternes, binderiets og boligindretningens år - ordre til levering!

Vil du have flere tips & mere inspiration fra Visit Båstad?

Abonner på vores nyhedsbrev!